Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pet Velj 06, 2015 6:05 pm Naslov poruke: Supermarine Spitfire MkIa, Airfix 1/72 |
|
|
Dobar dan svima.
Gotova je i ova maketa. Maketa je generalno dobra za slaganje. Malo sam se „namučio“ oko uklapanja poklopca kabine sa trupom, a ostalo je prošlo bez problema. Boje sam fulio, ali nema veze. Mislio sam da su ove sa sastavnice tačne, ali nisu. Wash nisam radio, jer su paneli na ovoj maketi malo veći, pa mislim da su oni sami dovoljni da bi se naglasili. Prljanje je rađeno slikarskim uljnim bojama i sjenama za oči. Generalno sam zadovoljan, mada uvijek može bolje.
Evo i malo slika, koje su standardno loše.
Eto tako drugari. Vi slobodo iznestie svoje mišljenje, kakvo god ono bilo!
Do iduće makete, veliki pozdrav za sve!
Mladen. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Pet Velj 06, 2015 6:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko god su slike loše, on je dobar..... Bravo! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5800 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Pet Velj 06, 2015 10:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala drugari i drago mi je da vam se sviđa  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 06, 2015 10:55 pm Naslov poruke: |
|
|
...ajde molim te stavljaj odmah velike slike...ubije me to listanje...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 12:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Odličan, drago mi j e da ću ga uskoro vidjeti i uživo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 12:40 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda jako dobro ,ćak nebih rekao da si fulao boje ,možda zelenu mrvu.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 9:43 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala drugari  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrh. Skroz.
Zanimljiva mi je donja strana krila, prvi put vidim RAF-ov avion bez rundela tu. (Puno bolje za kamufliranje, pretpostavljam). Shema nije iz kutije, jel'da? Eh, da još pitam: Kakva je maketa? Pitam budući da mi je zapeo za oko... _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala drug
Što se tiče donje strane i oznaka i ja sam saznao tek juče zašto ih nema. Kopirao sam jednoh našeg kolegu koji je to meni objasnio.
Citat:
RAF je u junu 1940-e ukinuo onu glupavu semu gdje je donja strana krila bila lijevo crno a desno bijelo. Umjesto toga, uveli su "Sky" farbu, a tek od avgusta 1940-e poceli da stavljaju RAF oznake (plava, bijela, crvena). Medjutim, to je variralo zavisno od zauzetosti eskadrile.
kraj citata.
Šema jeste iz kutije i to je jedina šema koja se daje u ovom pakovanju. Što se tiče kamufliranja sa donje strane ono je isto sa i bez rondela, ili ja nisam baš dobro razumio šta si napisao? Što se tiče konturne tačnosti ove makete, ja ti baš nemam pojma o tome. Što se tiče uklapanja, to je dobro. Ja sam imao malih problema sa poklopcem kabine, ali ništa strašno. Mislim da se nećeš pokajati ako je kupiš, ja nisam
Nadam se da sam ti pomogao
Pozdrav. _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
|
Upisano: Sub Velj 07, 2015 10:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Možete li dati boxshot ili serijski broj kita, ako nije problem, da znam o kojoj kutiji govorite...? _________________ U radu: brate svaśta
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Velj 08, 2015 11:46 am Naslov poruke: |
|
|
| u-boat Napisao/la: |
RAF je u junu 1940-e ukinuo onu glupavu semu gdje je donja strana krila bila lijevo crno a desno bijelo. Umjesto toga, uveli su "Sky" farbu, a tek od avgusta 1940-e poceli da stavljaju RAF oznake (plava, bijela, crvena). Medjutim, to je variralo zavisno od zauzetosti eskadrile.
|
Ta shema uopće nije bila glupava, svaka shema ima svoju svrhu ovisno gdje se borbe vode i tko dominira u zraku i na kopnu. Konkretna crno-bijela shema je na početku rata služila da neiskusne posade protuzračne obrane koje su mahom bile sastavljene od svježe unovačenih regruta ne bi pucale na vlastite avione. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2540 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Ned Velj 08, 2015 12:31 pm Naslov poruke: |
|
|
jako lijep aviončić
pitanjce
metalni "pinovi" na dnu kotača čemu služe?
meni je palo na pamet da si možda ubacio mali el. motor za vrtnju propelera ili/i poziciona svjetla?
Onda bi to bilo logično mjesto za kontakte sa bazom u kojoj je napajanje i prekidać? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
|
Upisano: Ned Velj 08, 2015 2:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | u-boat Napisao/la: |
|
Ta shema uopće nije bila glupava, svaka shema ima svoju svrhu ovisno gdje se borbe vode i tko dominira u zraku i na kopnu. Konkretna crno-bijela shema je na početku rata služila da neiskusne posade protuzračne obrane koje su mahom bile sastavljene od svježe unovačenih regruta ne bi pucale na vlastite avione. |
Zar nije desno krilo bilo Aluminium-doped ili Sky? Pretpostavljam da postoji puno varijacija, jer malo kada u povijesti je Englezima bilo tako gusto!
Što se tiče PZO-a, nekako se ne priča puno o tome aspektu Bitke za Britaniju. Znam da je ova shema pomagala mladim posadama PZO-a, ali je još više pomagala Nijemcima u zračnoj borbi!  _________________ U radu: brate svaśta
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Velj 08, 2015 2:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kurfurst Napisao/la: |
Što se tiče PZO-a, nekako se ne priča puno o tome aspektu Bitke za Britaniju. Znam da je ova shema pomagala mladim posadama PZO-a, ali je još više pomagala Nijemcima u zračnoj borbi!  |
Nijemački pilotima koji su se borili u BoB nije bila potrebna takva 'pomoć', to su sve bili iskusni piloti iz Španjolskog rata koji su jako dobro znali razlikovati svoje zrakoplove od protivnika. Uostalom, ova shema nije ni doživjela prave zračne borbe, bila je uvedena u ranim danima rata kada je strah od invazije otoka bilo golem i ljudstvo za obranu se mobiliziralo navrat-nanos. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|