Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 11:32 am Naslov poruke: Materijal za izradu |
|
|
Imam pitanje o materijalu za izradu građevina,pronašao sam ove fotografije pa me zanima od čega izrađuju ove zidove itd.Vidio sam da je tanak materijal i u njega utiskuju linije da dobiju strukturu kamena,cigle itd a potom ga lijepe na drvenu konstrukciju,ima li ga u nas za kupit ili nekog sličnog
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da su u pitanju kapa ploče, ovi tanji dijelovi građevine. Za deblje, nosači mosta i okrugli dio kule, rekao bih da je stirodur.
Živio
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 4:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala,evo pogledao sam i vidim KAPA ploče ali koje,po ovome šta sam saznao potrebno je ploču oguliti od folije ili papira pa ostane ispuna,samo koju uzeti,ima li netko da je koristio iste za slićan projekt |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Sri Ožu 11, 2015 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Moguce i da je Forex u pitanju. _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Čet Ožu 12, 2015 1:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Da,pronašao sam i to,i lude cijene ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Čet Ožu 12, 2015 12:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da na slikama nije isti materijal na svim dijelovima maketa. Sigurno nisu kapa ploče na ovim zakrivljenim kulama. Ja bih rekao možda i neke gips ploče ili čak gipsom ili nekom masom modelitano, pa onda urezivano. Pogotovo na ovom mostu jer su oblici prekopleksni da bi to bilo samo od ploča.
Za ova pričelja kamenita bi mogle biti kapa ploče.
Jenom sam probao urezivat i na gipsu nešto i da se to urezati i ispadne ok. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|