Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 4:24 pm Naslov poruke: Izlozba maketa u Varaždinu 1985.godine..... |
|
|
Dobio danas slike za koje nisam ni znao da postoje...ovo je dokaz da sam i ja nekad bio mlad
S lijeva na desno- Dražen Sačić, moja malenkost, Josip Novak, Damir Štuhec i Miroslav Vrček
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Čovječe ne bi vas prepoznao nijednog... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 7:50 pm Naslov poruke: |
|
|
A vid, svi u Levisicama i Adidaskama jednoobrazno po P.S.u pravi šminkeri
Čovječe ja 85g. nisam još ni znao šta su makete.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: |
Čovječe ja 85g. nisam još ni znao šta su makete.... |
Ni ja! A vjerujem da ima na forumu i onih koji tada nisu bili ni rođeni.
Nego moram ustvrditi da je Slider u ovih 30-godina porastao više nego hrvatski vanjski dug!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajd Slajdo daj par informacija... što se tad moglo kupiti i gdje? S čim se bojalo, obrađivalo i slično? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 9:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Sjećanja, sjećanja...
Kako smo slinili po izlogu... _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | Čovječe ne bi vas prepoznao nijednog... |
ja bih prepoznao samo slidera
a vidi vrčeka  _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
imam i ja jednu knjigu o tehničkoj kulturi u Kutini u kojoj ima dosta maketasko zanimljivih fotografija - između ostalih i maketara koji su također i danas među nama, ali ne tako mladi
okačit ću par fotki, sada me ovo podjestilo _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 11:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | Poky Napisao/la: |
Čovječe ja 85g. nisam još ni znao šta su makete.... |
Ni ja! A vjerujem da ima na forumu i onih koji tada nisu bili ni rođeni.
Nego moram ustvrditi da je Slider u ovih 30-godina porastao više nego hrvatski vanjski dug!  |
Mda, kako godine lete... sad sam se baš sjetio (a i provjerio, bio mi nešto poznat datum). Na današnji dan, te iste 1985. godine, prije ravno 30 godina prošao sam kroz jednu željeznu kapiju. Pa me ošišalo, skinulo do gola, utrpalo u prostorju sa 40 tuševa i isto toliko jadnika poput mene. Zatim zaprašilo, obuklo u plavu odoru od grubog sukna, dalo konzervu sardina (bez otvarača)... mislio sam da nikada odatle neću izaći, da je moj život gotov.
A vidi, trideset godina prošlo k'o ništa.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 8:13 am Naslov poruke: |
|
|
Slajder, i ti bi nakon toliko godina prodaval makete??!!
| mskukan Napisao/la: | imam i ja jednu knjigu o tehničkoj kulturi u Kutini u kojoj ima dosta maketasko zanimljivih fotografija - između ostalih i maketara koji su također i danas među nama, ali ne tako mladi
okačit ću par fotki, sada me ovo podjestilo |
Svakako Marko, bilo je to također lijepo natjecanje.
Koliko se sjećam bila su dva, dvije godine za redom?
Ono prvo je svečano otvorio prvi zapovjednik HRZ-a, pok. general Imra Agotić. Bio je jako ugodan čovjek!
Simpatično je odbijao sve "obojene" brlje, ali je po tiho rekao, da bi popio rađe malu domaću. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 7:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: |
Koliko se sjećam bila su dva, dvije godine za redom?
Ono prvo je svečano otvorio prvi zapovjednik HRZ-a, pok. general Imra Agotić. Bio je jako ugodan čovjek!
Simpatično je odbijao sve "obojene" brlje, ali je po tiho rekao, da bi popio rađe malu domaću. |
Tako je, Imra Agotić je svečano otvorio izložbu.
ponukan i Sliderovom fotkom, malo izvući ću manji dio fotki iz knjige "Povijest tehničke kulture u Kutini" autora i urednika Marka Nježić.
Dakle, ovo je knjiga:
1. Klub SAM, osnovan 1979. godine (netom prije održavanja Crne Kraljice) i koji je prethodio maketarskom klubu OSA iz Kutine. Na slici je začetnik, Ivica Bilandžić sa sinom Borisom i maketom raketne topovnjače.
još malo iz tog vremena, u okviru kluba SAM, na trećoj je i kolega Damir Markalaus koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju maketasrtva u modelarstva u Hrvatskoj i posebno Kutini:
Izložba u Zagrebu 1990. godine, koju su posjetili i Kutinski maketari s 50-tak maketa
Klub SAM organizira po pozivu hrvatske vojske maketarsku izložbu u radarskoj bazi ZMIN Kurilovac:
Maketarski klub OSA Kutina, koji je nastao odvajanjem iz kluba SAM 1996. godine, organizira 1997. godine izložbu (2. po redu) pod nazivom "Memorijal Slavoljuba Penkale" - izložbu otvara počasni član kluba pok. general Imra Agotić, kako se to dobro sjeća Damir:
Imra Agotić je u sredini. Na slici sam mislim i ja, prvi red, drugi s lijeva
Natjecanje u Velikoj Gorici u organizaciji MK SLAVOLJUB PENKALA (1997 ili 1998?, kolege iz Penkale će bolje znati), prvi s desna je Damir Markalaus, a drugi čini mi se Željko Polgar:
MK OSA Kutin 1998. godine u dječjem SOS selu Lekenik organizira izložbu maketa i mali tečaj maketarstva:
Treća izložba u organizaciji MK OSA Kutina, održana je 25.9.1999. godine.
Na slici je i popis sudačke komisije, neki su i članovi foruma - kao npr. naš Slider. S tim da je pogrešno napisano, nije Vedran Kalamani, već Kalamiza.
Ovako na fotki prepoznajem Željka Pračića (također na forumu, zadnji red drugi s desna) i Zdravko Lenac, odmah do Željka desno, mislim da je i Picer tamo :
Evo o fotka kada sam išao s kolegama iz kluba u Pariz 2001 na Le Bourget, iako piše kao da jesam na slici ipak sam iz kamere tako da imam neke veze sa slikom bar
 _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
je, tu u Kutini smo diskvalificirali Tomketa na diorami od Keretić Robija...nije bilo milosti
inace, na mojoj fotki - fotic drzi Mihinjac Robert.
Slikano je dva dana prije moje maturalne vecere, deset metara lijevo od slike u Hotelu Turist. Ja i Joco 19, Miro 18, Drazen 17, Robi 21 i Damir 29 godina.....pusta mladost.
Inace, u to vrijeme je bilo KPa, Modelbaukastena i neke poljske sitnice....tko je izvana dobio monograma ili revela, bio je baja...a oni koji su se docepali hasegave bili su carevi svemira....
dve godine kasnije na velika vrata ulijece ESCI...
inace, ovo je prvo iskljucivo maketarsko organiziranje u Varazdinu
od tih sest ljudi danas samo dvojica rade makete- Robi i Miro.....;.( _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5798 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|