Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 02, 2015 8:38 pm Naslov poruke: Revell US Legends - P-47D Thunderbolt "Ole cock III&quo |
|
|
Evo da i ja predstavim svoju prvu završenu maketu Naime radi se o avionu P-47D "Ole cock III" iz Revell-ovog seta U.S. Legends: 8th Air force (No. 05794). Točne oznake decala i sheme bojanja bi trebale biti - P-47D-30-RA: 42-28382 ‘Ole Cock III’ Major Donavon Smith, 61st FS / 56th FG, ‘44.
Eto krenuo sam u ovo kao pravi početnik i putem napravio milijun grešaka i propusta. Ipak kako mi je ovo prva maketa ponosan sam na sebe
Maketa je bojana sa Revell akrilnim bojama (dark green, medium grey, aluminium, white i yellow) i dvije enamel boje (red i black - prva greška neznalice ). Druga greška koju sam napravio je bila da nisam akrilne boje razrijedio ni malo, a kužim da sam mogao. Bojao sam običnim kistovima i to nekim najobičnijim po 10 kn set. Podsjetnik da za druge makete kupim bolje kisteve. Četvrta greška koju sam napravio je da nisam pokitao spojeve tako da su vidljivi. Za sada još maketu nisam lakirao jer su me savjetovali da ne bi trebao koristiti sjajni lak, a samo takav imam.
Eto još jednom ponavljam da sam jako sretan i ponosan iako je maketa vjerojatno među najlošijima na forumu Jedva čekam nove projekte.
A sad udrite!
I za kraj jedna izložbena (nemam drugo mjesto za staviti )
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5779 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Svi 02, 2015 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
I sad naprid sa iducom maketom na kojoj sve ovo sto si nabrojao da nisi napravi ti sad napravi,a ovo sto znas da si zeznio nemoj ponoviti i vec ce biti bolja, a ona iduca treca i cetvrta i peta ce bit jos bolje.
Samo praksa i volja i sve ce to doci na svoje.
Kad pituras kistovim moras boju nanositi u vise slojeva razrijeđenih dovoljno da ne ostaje predebeli nanos boje ni tragovi pinela. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dodo
 | | Član od: 15 Tra 2015 | | Poruke: 100 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 02, 2015 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
kad naucimo prve korake, hodamo, kad naucimo prve rijeci, pricamo, tako i sa maketama, kad slozimo prvo maketu, svaku drugu usavrsavamo i ispravljamo greske iz prethodne. jednog dana kad usavrsis sve tehnike, i kad pogledas ovaj avioncic, divit ce se sam sebi kakav napredak steknes vremenom i voljom. zato se netreba sramiti prvih maketa, one su nam uvid da iz dobroga mozemo jos bolje bravo za maketu _________________ Tamam Shud |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jastreb11
| | Član od: 24 Ožu 2015 | | Poruke: 18 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Ned Svi 03, 2015 8:21 am Naslov poruke: |
|
|
Samo ti slaži nove modele. Svaki će biti bolji od predhodnog.
Evo i ja nakon pattona počinjem sklapati F4U1D u 1:48 mjerilu, pa tko zna kakav će biti rezultat tog izleta u avione. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 9:18 am Naslov poruke: |
|
|
Sve je to dobro
Samo naprijed  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5408 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
Neka ga! Drago mi je da si ti zadovoljan svojom prvom, na idućoj ispravi greške koje si uoćio na ovoj i već će bit bolje ,ti si za razliku od moje prve barem obojao maketu ,ja sam ljepio dekale na plastiku .
Moj savjet: idući put kad radiš ove crno-bjele pruge ("invasion stripes"/"D-day stripes")ili bilo kakve rave crte s "oštrim" rubom između boja probaj maskirati rubove između boja sa običnom žutom soboslikarskom "pik trakom" i već će ti to dosta dić maketu... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Svi 04, 2015 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Samo naprijed, svaki slijedeći će biti bolji |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dodo
 | | Član od: 15 Tra 2015 | | Poruke: 100 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
probaj traku ubuduce priljepit na podlogu da ti je cim vise ravnija, i kad obojas cekaj da se boja do kraja osusi, ako treba i sljedeci dan, tek onda skidaj. meni se znalo desit ako je boja previse razrijedena svejedno se negdje provuce ispod trake i ista stvar se desi, neravna linija na kraju... _________________ Tamam Shud |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|