Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| gilens
 | | Član od: 23 Velj 2012 | | Poruke: 23 | | Mjesto: Novi Beograd - Blok 30 |
|
Upisano: Sri Svi 20, 2015 10:31 am Naslov poruke: De Havilland Sea Vixen FAW 2 1/48 Airfix |
|
|
Helou,
evo moje interpretacije suludog britanskog inženjeringa, iz vremena dok su još imali svoju avioindustriju. Airfix je napravio pristojnu maketu, bez većih problema u uklapanju. Boje Vallejo Air, lak Vallejo satin, Wash Humbrol oil.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Svi 20, 2015 10:51 am Naslov poruke: |
|
|
odrezes na pol Bronca, na pol fantoma, i spojis.....lukavo
krasna maketa _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 20, 2015 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
E ne valja, volan je s krive strane...  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Svi 21, 2015 8:00 am Naslov poruke: |
|
|
Odličan! I mene čeka jedan.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gilens
|
Upisano: Čet Svi 21, 2015 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
Jep, volan je sa krive strane, bladi britejns. Isto je i na Canberri, koja dolazi na red za jedno 2 meseca. Antune, obrati pažnju na ram pilotske kabine, on je dat odvojeno i mnogo je nezgodan za uklapanje sa providnim delom. Kao što se vidi na slikama, to sam uspeo maximalno da upropastim, a nije mi se dalo da popravljam. Možda ću vremenom nabaviti neki aftermarket poklopac pa ga zamenim.
Hvala svima  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 21, 2015 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ukratko ,lijep rad ,ružan avion. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 21, 2015 4:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pravi groteskni britanac, a maketu si super napravio! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Svi 21, 2015 9:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super je. Kavi su dekali u smislu naljeganja. Vidio sam ih puno složeih gdje ovi crveni pravokutnici po leđima imaju gadan silvering. Nemogu se odlučit dal da okrivim Arifixove dekale ili maketara. Ti vidim si to uspješno riješio pa be baš zanima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gilens
|
Upisano: Čet Svi 21, 2015 9:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Dekali priloženi uz maketu su odlični, Cartografovi. "No step" markeri na leđima su bili baš zahtevni za postavljanje. Ceo marker leži na providnom mat pravougaoniku, a pošto su svi markeri solidno veliki, i noseći film je matiran, velika je verovatnoća da će negde izbiti silvering. Samo no step markera ima 16 (inače preko 200 dekala i stensila ima na maketi).
Recept ide ovako: dva sloja sjajnog laka (suši se 24h), pa Revell decal soft, pa po nameštanju dekala na tačnu poziciju posle nekih 15 min (kad se dekal zgužva pa poravna) ide Gunze decal soft (onaj u zelenoj bočici), pa posle 15 min ponovo Gunze decal soft, pa posle 15 min još jednom. Dekal tretiran Revellovom tečnošću može u početku da se precizno pomera, namešta, može se čak i višak tečnosti ukloniti papirnim ubrusom. Kad se tretira Gunzeom ne sme da se dodiruje, inače će se totalno deformisati. Čini mi se da je upravo Gunze totalno eliminisao noseći film, tako da je ostala u biti samo boja sa dekala Gunzeova tekućina se ne nanosi nikako priloženom sintetičkom četkicom (kistom), preoštra je i gruba, može skinuti Vallejo lak i boju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Svi 22, 2015 8:31 am Naslov poruke: |
|
|
Inače, maketa je veoma lijepa, ali meni ti no step iksevi uvijek nagrde te britanske avione. To naravno nije do tebe... Ali jednostavno mi je to gadno i zato se rijetko odlučujem na ptice iz tog razdoblja. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Svi 22, 2015 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Inače, maketa je veoma lijepa, ali meni ti no step iksevi uvijek nagrde te britanske avione. To naravno nije do tebe... Ali jednostavno mi je to gadno i zato se rijetko odlučujem na ptice iz tog razdoblja. |
A vidiš meni je to baš lijepo. Znači FRS.1 Harrrier ništa za tebe? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Svi 22, 2015 9:10 am Naslov poruke: |
|
|
Ovisi... ali on nema toga toliko... Mislim samo jedan iznad motora... No meni su ionako drazi moderniji Gr.7, FA.2 ili AV-8B _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gilens
|
Upisano: Pet Svi 22, 2015 9:41 am Naslov poruke: |
|
|
| FRS.1 Harrier ima samo jedan veliki marker iznad Pegasusa, Airfix je to dao kao šest pravih crvenih linija (posebni dekali). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SrkyB
 | | Član od: 01 Lip 2015 | | Poruke: 73 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Lip 13, 2015 5:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Krasno... Moj primjerak jos uvijek čeka trenutak inspiracije - Mentalne pripreme u toku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|