Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Wishmaster
 | | Član od: 04 Stu 2012 | | Poruke: 434 | | Mjesto: Zenica |
|
Upisano: Uto Ruj 22, 2015 11:59 am Naslov poruke: WW Roland D.VIb 1/32 |
|
|
Pozz drustvo. Zapoceo sam novu maketu. Cekam boje da dodu koje mi nedostaju, a u meduvremenu sam nesto radio. Nadam se da je ok.
LP
 _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 22, 2015 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Sretno. Ova maketa je velik "zalogaj". Nadam se da si nabavio Master model mitraljeze i EZ line za rigging. Imam tu maketu započetu, ali trenutno radim drugi Wingnut-Sopwith Pup, pa Roland stoji na čekanju. Da li si nabavio ( ili "skinuo") Windsock datafile knjigu? Mogu ti preporučiti zatezače od Gspatch-a ili ih možeš sam raditi, ali ti iz osobnog iskustva sa rada na WNW Albatrosu D.V mogu reći da to nije jednostavno. Roland ima složeni rigging sa puno zatezača, vrlo obiman posao na efektima drva na trupu, kao i posao na lozengama... Ako zatrebaš pomoć ili kakav savjet, samo me slobodno kontaktiraj.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Uto Ruj 22, 2015 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala. Poslao sam ti poruku! Hvala lijepa na savjetima! _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Divna maketa. Baci oko na mojega Rolanda D.VIa :
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=26341
Koju si varijantu bojanja odabrao za raditi? Uz mojega D.VIa kojega sam napravio prošle godine, imam i D.VIb kojega upravo počinjem raditi, pa da ne radimo baš istoga...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Danijele. Vidio sam vasu maketu i nemam puno rijeci osim prelijepa je. Nadam se da ce moja upola dobra biti kao vasa. Posebno mi je lijep drveni trup.
Ja cu raditi Jasta 59 sa crvenim repom, on mi se nekako najvise svidio.
Nastavak. Sto se tice ovog unutrasnjeg dijela jos pojasevi kad stignu od hgw i trebam pokusati uraditi rigging kokpita. Rupice sam izbusio ranije sad jos sajlice provuc
Sljedeci je motor
 _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1515 | |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Posebno dijelovi u boji prirodnog drveta i jastuk u sjedalici  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Lis 01, 2015 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| ovo definitivno pratim... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Lis 05, 2015 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala lijepa na komentarima. Nastavak. Efekti su jos friski pa mozda ce izgledat malo previse al drugacije izgleda u stvarnosti plus dok se sve malo osusi. Neke stvari bi mogle biti i malo bolje izvedene al u sustini sam zadovoljan.
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pon Lis 05, 2015 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda!
Ove žute cijevi na lijevoj strani motora (pretpostavljam da su usisne) si sam radio ili su iz kita?
Kako si radio mrlje od benzina? _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Pon Lis 05, 2015 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Jura.
Mrlje su Ak engine oil wash i fuel stains wash.
A zute cijevi - to sam ja sa tamiya masking trakom kao fol napravio. Moglo je biti malo i ljepse i bolje zategnuto al et. Kao neka improvizacija izolacije na cijevima. Traka je ja mislim 1mm sirina. _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda. Možda bi mogao još malo izguliti rezervar koji je od bakrenog ili mesinganog lima. U zadnje vrijeme koristim Brass i Copper metalnu boju od Gunzea i jako sam s njom zadovoljan, pa ti je mogu preporučiti za taj efekt. Izolacijske trake na auspusima su možda malo slabije zategnute, ali ne izgledaju tako loše. Vidim da još nisi postavio pojaseve? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Sve je prva liga, ali jastučić na sicu izgleda nevjerojatno realno, može ukratko kako si radio? _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Wishmaster
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na komentarima
Rezervoar i jesam obojio u bakar prvo pa onda u zelenu pa sam malo ogulio. Ne vidi se puno na slikama, u stvarnosti je ljepse. To mi je bila zamisao upravo da bude oguljeno i da se vidi bakar ispod. Mozda sam trebao jos izgulit al et ...
Pojaseve nisam stavio jer nisu jos dosli Cekam ih u ovo par dana. Svakako sad cu imat posla oko simulacije drveta na unutrasnjem oklopu. Grunfe pitanje - da li je i oklop unutra bio bojen kao ovaj kostur - to jest pola drvo i pola zelena boja na dijelu gdje je bila masina?
Tole - jastucic sam obojio nekom leather bojom od ak. Mislim da je bila svjetlo smeda. I onda sam malo naglasio ivice dobro razrjedenom crnom. I na to sam stavio uschijev dekal za kozu. Isto vazi i za naslonjac stolice. Samo je dekal za drvo. To jest dekal teksture drveta i koze. _________________ "Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do... Sail away from the safe harbor. Catch the tradewinds in your sails. Explore. Dream. Discover"
Srdacni pozdravi!!!
Elmir |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 10:30 am Naslov poruke: |
|
|
| Fantastično. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Uto Lis 06, 2015 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
Znači dekal. me bi mi nikad palo na pamet. Vrhunski! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|