Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 29, 2015 2:51 am Naslov poruke: Panther Ausf. D model 1/35 "Zvezda" u kutiji. |
|
|
Poštovani.
Pregledao sam novu maketu Panthera Ausf. D u mjerilu M 1/35 proizvođaća "Zvezde". Kakvoća brizganja je takva da uopće nema tragova izbacivaća na vanjskom dijelu dijelova makete. Tijelo izgleda slično Dragonovoj maketi do u milimetar, samo su zavari manje primjetni. Usporedio sam s fotografijama pojedine poklopce na bokovima tijela i točniji su nego na dragonovoj maketi. Zavari su manje vidljivi što je u mjerilu točnije. kotaći su na izgled malo jednostavniji nego na dragonovoj maketi, ali su posve točni prema rasporedu vijaka i rubovima vijenaca po obrubu kotaća. Pokrovi ventilatora su s manjim središnjim krugom i zakrenuti su što je točno za Ausfirung D. Sve to dragon nije dobro napravio u svojoj maketi jer je ponudio dijelove za Ausf. G. odnosno zrakastu armaturu pokrova ventilatora. Sami ventilatori i dijelovi radijatora ispod rešetki dobro su izrađenih pojedinosti s nagnutim lopaticama. Kupola izgleda dobros s djelomično izrađenom unutrašnjosti. Otvori su dobro izrašeni, samo je šteta da nije napravljen i bočni "komunikacijski/municijski" s pomičnim poklopcem osobitosću ranih Ausf. D. Kasniji nisu imali taj otvor. Cijev topa izgleda dobro u promjeru i s dobrim stanjenjem prema vrhu. Plinska kočnica je s unutrašnjim prstenom na umetanje u tu "gubicu" cijev . Oblik "gubice" po meni nije dobar jer je i prvi i drugi prstenasti dio u stvarnosti duži. Vrh treba biti više stožast. Sve se to moše popraviti dodavanjem plastike i brušenjem. Pojedinosti kao alat i vučne sajle izgledaju vrlo dobro ako vas ne smeta što su odlivene zjedno s okovima na koje su pričvršćene na tijelo tenka. Gosjenice su za svaki članak dvodjelne i izgledaju vrlo dobro. Nedostaje im samo najsitnija 4 rebra na vodećem nosu poprećno na smijer kretanja, što je sitnica ali je vidljivo. Naljepnice su vrlo lijepe i djeluju dovoljno autentične. Zagrižene maketare će jedino smetati predebeli dodatni bočni oklopi, koje može svatko sam izraditi od vrlo tankog aluminijskog lima. Kovinastih kemijski nagriženih dijelova maketa nema. Lijevanih ili kovanih kovinastih dijelova maketa također nema. Ima ih Dragon, ali su prekrupne očne vučne kuke. Antene od kovine maketa nema. Nema nikakvih mrešica, pa treba te iste nabaviti sami ili kupiti već izrađene. Dijelova od prozirne plastike maketa ima i dobro izgledaju.
Zaključak je da maketa vrijedi maloprodajne cijene od 20 eura. Po meni je točnija od Dragonove makete iste Ausf. D. Nema sve raskoš koju nudi multimedijska dvostruko skuplja Dragonova maketa, kao što su strojno tokarena cijev i mnogobrojne "u plehu": Kukice , mrežice, pa segmenti lanaca, ticala i još svašta. Nema ni normirani njemački pojedinačni samostalni alat tipičan u ponudi Dragona. Zaključak je da se maketa preporuća svima od prosjećnog do vrhunskog maketara.
Uskoro ću poslikati sve što se u maketi nudi i postaviti ovdje poveznicu.
Pozor! Ovo je jedna privremena poveznica:
http://www.mojehobby.pl/products/Pz.Kpfv.V-Panther-Ausf.D.html
Vidi maketu u kutiji:

Lijep pozdrav, Dragiša - Homo ludens. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|