Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 1:49 am Naslov poruke: Emajl boje i airbrush ?? |
|
|
Molio bih savijet što i kako sa temom iz naslova. Kupovao sam boje za novu maketu i kako nisam našao niti jednu u akrilnoj verziji kupio sam emajl boje. E sad s čime ih treba razrijediti da budu dobre za airbrush, kako se čisti airbrush nakon njih i ostale sitnice kojih se ne mogu trenutno sjetiti ? Hvala. _________________
http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 9:40 am Naslov poruke: Re: Emajl boje i airbrush ?? |
|
|
| PergerCRO Napisao/la: | | Molio bih savijet što i kako sa temom iz naslova. Kupovao sam boje za novu maketu i kako nisam našao niti jednu u akrilnoj verziji kupio sam emajl boje. E sad s čime ih treba razrijediti da budu dobre za airbrush, kako se čisti airbrush nakon njih i ostale sitnice kojih se ne mogu trenutno sjetiti ? Hvala. |
Boje na uljnoj bazi ('enamel' a ne 'emajl' ) se razrjeđuju tzv. uljnim razrjeđivačima. Svaki proizvođač boja ima u ponudi i svoj razrjeđivač kojeg preporučuje za upotrebu sa svojim bojama, premda obični razrjeđivač za uljane boje kojeg ima za kupit u svakoj prodavaonici boja i lakova sasvim dobro obavlja svoj posao.
Zračni kist se poslije upotrebe čisti istim tim razrjeđivačem ili nitro razrjeđivačem i ako izuzmemo miris boja i razrjeđivača koji mnogima smeta (ili se boje za svoje zdravlje), bojanje sa enamel bojama i čišćenje zračnog kista je puno lakše i ugodnije od rada sa akrilnim bojama (to je barem moje osobno iskustvo, tako da akrilke koristim samo kad nemam drugu mogućnost). Dakle, nabavi bocu običnog i bocu nitro razrjeđivača i riješio si problem. Možeš ako hoćeš nabavljati i originalne razrjeđivače određenih proizvođača boja i posebne tekućine za čišćenje zračnog kista, ali tada ti trošak višestruko raste a rezultat neće biti bitno različit od korištenja običnih industrijskih razrjeđivača (za cijenu bočice Revellovog razrjeđivača od 2 dcl u Mulleru možeš nabaviti dvije litre uljnog razjeđivača u Bauhausu). _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 10:03 am Naslov poruke: |
|
|
Kada si budes uzimao razredivac pogledaj si
malo te razredivace jer koliko se sjecam
Hausbau ima i bezmirisne ili cak uljne
razredivace sa mirisom. Ja jos uvijek imam
i enamele ali ih ne spricam sa AB posto radim
u boravku. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Sij 09, 2016 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| PergerCRO Napisao/la: | Hvala, na odgovorima puno jasnije Samo još da pitam u kojem omjeru da ih se treba razrjediti, ili se ide prema osjećaju ? Hvala. |
Mijesas prema osjećaju, ali gledaj da uvijek dodas više razrjedjivaca, a manje boje.otprilike da mješavina bude gostoce mlijeka i kada bojas sa ABom nanosis više tanjih slojeva  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|