Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| RonBurgundy
 | | Član od: 15 Sij 2015 | | Poruke: 117 | | Mjesto: Krapina/Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 1:38 pm Naslov poruke: Zvezda 1/35 ISU-152 |
|
|
Bok ekipa.
Prva u 1/35 i moram reci da sam ugodno iznenaden kako je ispalo sve skupa s obzirom da sam prvi put radil double layer chipping, filtere, streaking grime, rust effects i neke nove stvari s pigmentima. Gusjenice su workable od Trumpetera, Zvezdine su čisto sra**e. Pitanja slobodno postavljajte, komentari i kritike dobrodošli.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 2:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni potpuno ok i slaganje i bojanje i čiping ali mi baš "weathering" nekako šepa. Donji dio (kotači) ima neki tamniji pigment koji predstavlja zemlju/prašinu ali recimo na rubovima blatobrana nema niti trunke. Prednja donja ploča kao i stražnja imaju nanos potpuno druge boje od podvozja (što nije logično) a i akumuliranje prašine / blata je drugačije od nanešenog. Pogledaj malo referentne fotke. To o čemu pričam je najlakše popraviti i dati mu prirodan izgled. Sve ostalo za 5 i drago mi je vidjeti na forumu nekog novog koji radi dobar oklop.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RonBurgundy
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 3:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Išao sam na onu logiku da je na gornjim dijelovima podvozja, prednje i zadnje ploče osušeno blato, a ispod toga još uvijek tamnije mokro blato/zemlja. Nisam stavljal blato po gornjim dijelovima blatobrana jer kolko ja znam to čudo baš i nije imalo neku brzinu da mu razbaca blata skroz gore. Inače sam koristil isti pigment za kotače i to tamnije blato, na ovim fotkama se očito baš i ne vidi to. Na ovim bi se trebalo malo bolje videti.
Možda sam i ja u krivu, ali čini mi se logičnim takav način sušenja blata haha |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | | Član od: 16 Sij 2015 | | Poruke: 568 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro Ron!
Stavi ga na neku podlogu, zapikni par figurica tenkista sa votkom i to je to  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Podvozje , ovako bez kotača je odrađeno odlično , sada se bolje vidi. A sada isti sistem primjeni i na prednji i na stražnji donji dio . Ovako izgleda pre jednoliko , ne znam da li kužiš što mislim reći. A da to veliko čudo vozeći i 20 km/h svojim gusjenicama ne digne prašinu baš i ne stoji , a gusjenice itekako bacaju blato. Doduše , ove gusjenice su opuštene što bi moglo značiti da vozi po tvrdoj podlozi . Trebaš vidjeti kako se zapraše i gusjenice i kotači na AMX-30 nakon 100 metara relativno spore vožnje i to po asfaltu. Nemam druge zamjerke osim ovog zaprašivanja podvozja. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RonBurgundy
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 11:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala dečki, drago mi je da vam se sviđa
| Hrvoje Napisao/la: | Jako dobro Ron!
Stavi ga na neku podlogu, zapikni par figurica tenkista sa votkom i to je to  |
Tenkisti su vec spremni, malo sam se poigral s njima, nisu baš nešt posebno, ali drago mi je da sam ih uspel pofarbati, bojal sam se toga. Za prvi put ja zadovoljan s njima.
| von Stuck Napisao/la: | | Podvozje , ovako bez kotača je odrađeno odlično , sada se bolje vidi. A sada isti sistem primjeni i na prednji i na stražnji donji dio . Ovako izgleda pre jednoliko , ne znam da li kužiš što mislim reći. A da to veliko čudo vozeći i 20 km/h svojim gusjenicama ne digne prašinu baš i ne stoji , a gusjenice itekako bacaju blato. Doduše , ove gusjenice su opuštene što bi moglo značiti da vozi po tvrdoj podlozi . Trebaš vidjeti kako se zapraše i gusjenice i kotači na AMX-30 nakon 100 metara relativno spore vožnje i to po asfaltu. Nemam druge zamjerke osim ovog zaprašivanja podvozja. |
Hm, jel misliš da zaprašim prednje dijelove blatobrana? Mislim, ja sam zadovoljan i ovakav kakav je. Jasno mi je da su tenkovi prljave beštije i da su ko magneti za prašinu i blato, ali tražil sam neki laganiji weathering s njim. Vidjet ću, možda se još malo poigram s njim, za sad nek stoji takav. Drago mi je da ti se sviđa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bubi Restaurator
 | | Član od: 09 Sij 2016 | | Poruke: 170 | | Mjesto: Ika - Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 11:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Sviđa mi se. Posada je fora!
Zig-zag  _________________ "We knew the world would not be the same,
A few people laughed,
A few people cried,
Most people were silent."
R. O.
https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=25715 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RonBurgundy
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 11:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bubi Restaurator Napisao/la: | Sviđa mi se. Posada je fora!
Zig-zag  |
Medveščak!
hahaha kak si uopće skužil to, svaka čast ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Uto Velj 16, 2016 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
meni je posebno dobra tekstura, fenomenalna je! _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sri Velj 17, 2016 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar je.
Jedino bi trebao malo zaprašiti i gornji dio tenka. Prašina se skuplja oko rubova otvora posade, uz rubove blatobrana...uz svaki pregib, pukotinu itd.
Figure su za prvi put super ispale. Nije to tako lako dovesto do izgleda na koji smo ih navikli vidjeti po stranim forumima. Sama figura je "maketa" za sebe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 19, 2016 5:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Za prvu u 1/35 odlično... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|