Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Ožu 19, 2016 11:40 pm Naslov poruke: Loggher Le Coureur 1775 - 1:120 |
|
|
Evo malo igranja i eksperimentiranja.
Za početak ne znam da li je u pravoj sekciji ...
Naime radi se o drvenom brodu ali namjere su da bude multimedija sa najmanje originalnog materijala... e sad to je namjera..
Naletio sam na nacrte za papirnati model a u isto vrijeme i nacrte iz monografije.
Iz igre krenuo sam sa namjerom da vidim kakve linije daje papir..
I tako prvo kostur, i bio je zanimljiv, pa oplata od papira (naravno nisam imao traženu debljinu nego sam improvizirao) Oplata nije ispala najbolje, zbog tankoće papira (kartona od fascikle) došlo je do lokalnih uleknuća, kao kod limene oplate pravih brodova.
Znatiželjan da vidim može li se to popraviti , ukrutio sam papir CA ljepilom a onda sloj IMPA kita i brušenje.
Nakon par ponavljanja i završnog premaza Mr Surfacerom i brušenja sa papirom 1000, te čišćenjem i poliranjem sa krpicom i acetonskim odstranjivaćem laka za nokte tu je rezultat.
Kako je ispala lijepa linija odlučio sam nastaviti sa drugom, završnom oplatom koja je u klinker gradnji.
Kako nemam letvica to ću pokušati sa letvicama od stirena ...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Ožu 25, 2016 7:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas bili kod krojača, pa uzeo mjere, samo umjesto krede koristio flomaster pa ostalo.
Kako je flomaster bio predebel na kraju sam sa njime napravio podlogu a oznake letvica urezao/zagrebao cutterom.
predviđam 14 redova letvica, na pramcu širine 2,5 mm, u sredini 2,85 mm (ali če biti 3,5 mm da se ostvari preklop i klinker) na krmi 2,7 mm
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| krivukov
 | | Član od: 22 Stu 2009 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Zagreb, Sesvete |
|
Upisano: Sri Ruj 07, 2016 1:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Pratim sa velikim zanimanjem  _________________ Einstein je svojedobno rekao: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska glupost... ali za svemir nisam siguran". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|