Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2016 1:45 am Naslov poruke: Fairey Swordfish Mk I, Revell, 1:72, mlade snage |
|
|
Većinu makete je izradila moja kćer. Sada se bacila u modelarstvo i maketarstvo ju je popustilo pa ne vjerujem da će skoro sudjelovati u novom projektu ili ga samostalno realizirati. Ono što ona trenutno izrađuje zaista leti...za razliku od tatinih igračkica. Ipak...malo je ušla u dubinu...pa se prvo začudila činjenici da Sabljarka izgleda starije nego što zaista jeste ("Tata? A zašto dvokrilac? I još sa svim tim žicama? Zašto nisu napravili nešto modernije?"). Onda joj je bilo zanimljivo kako su, unatoč svemu, te hrpe žice zbrisale talijansku flotu s površine mora...pa osakatile Bizmarka...pa svašta nešta. E onda je uprla svo svoje poznavanje zrakoplovstva i letenja na svom nivou drugog razreda osnovne...i ostala osupnuta kad je shvatila ("Ček' malo. Oni sjede u otvorenoj kabini? Ok. I lete nisko iznad mora? Aha. I moraju letjeti mirno i ravno iako svi pucaju na njih? I tako i ako je noć? Pa i kroz oluju? WOW! E to su piloti!"). Taj zaključak..."E to su piloti!"...je bio dovoljan da se, s oduševljenjem...uz moju pomoć...baci na izradu ovoga što je pred vama.
Maketa je stari Matchbox sa svim svojim boljkama i manama. Unatoč tome, ako niste previše zahtjevni, uživali biste slagajući ju. Klasik. "Maketarstvo kakvo je nekada bilo". Toplo preporučam početnicima. Ipak...ako Stringbaga ikada budem radio za svoj gušt...biti će Airfix (novi)...u "muškom mjerilu", naravno.
Inače...imam još jednoga. Taj će biti Mk III...i izradit će ga gospođicin brat ("Tata...ja ne bi tog s torpedom. Više mi se sviđa ovaj s raketama").
 _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| carstenjevca
 | | Član od: 21 Sij 2016 | | Poruke: 121 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2016 8:05 am Naslov poruke: |
|
|
Izgreda odlično! Velika pohvala vama oboje  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2016 2:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Sutra ga nosimo u Zemun? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 650 | |
|
Upisano: Sub Tra 02, 2016 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| mala majstorica! :* |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac eyka
| | Član od: 29 Ožu 2016 | | Poruke: 8 | | Mjesto: Warszawa Poljska |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo
Dosta makieta
Ali napravio si pogrešku.
ovdje
vidi sliku
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
Hoćete li, molim vas, objasniti poštovanom kolegi mac eyka. Ili ću ja...kad me prođe smijeh.
Ništa osobno poštovani kolega.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac eyka
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 12:53 am Naslov poruke: |
|
|
You have build a Mk.III version with radar in cabin.
If you want to build a Mk. I version you must cut a cover above radar operator cabin (red in my photo).
Night antysubmarine Swordfish MK.IIII
Torpedo Swordfish Mk.I
Žao mi je što pišem na engleskom jeziku
Ne znam hrvatski |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 1:24 am Naslov poruke: |
|
|
MY DAUGHTER was built this model. She's 9...and this is her second model built in her life. I know for that mistake...but I don't care. Why? Because it doesn't matter. What is matter is that she finish it...and she learned something...and that achievement alone is good enough.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 11:07 am Naslov poruke: |
|
|
I silvering se vidi na jednom dekalu, i to dost  _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mac eyka
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Aleksandar
9 years old doughter model kit. Congratulates.
Hopefully you will like our hobby.
I did not understand you first text.
Sorry. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Tra 03, 2016 1:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Čestitke mladoj maketarki ,meni sam nije jasno zašto joj dopuštaš da pređe na "tamnu stranu" među modelare
Šala normalno ,nek se dijete zabavlja! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Tra 04, 2016 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
Stevo,
to što ti kčerkica ima 9 godina nije nikakvo opravdanje. Dovoljno je velika da bi trebala znati razliku između ASW i "običnog" Swordfisha. Razlike nisu male pa da može reći nema veze. Sutra će na nečemu bitnijem isto krenuti sa tako nonšalantnim pristupom!
No bez obzira na to, ovo je vrhunski rad za djete tog uzrasta. To kažem zbog kompleksnosti (dvokrilac, ožičenje, ...) Pogotvo ožienje mi se čini super napravljeno. Napeto, poravnato, bez mrlja od ljepila. Sigurno si joj bar tu pomogao?
U svakom slučaju impresivno za 9-godišnjakinju! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Pon Tra 04, 2016 3:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Oooo Tiiito dragi...
Natjerala me.
 _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Pon Tra 04, 2016 3:57 pm Naslov poruke: |
|
|
E sad...to što je Tomo spomenuo...dakle...pomogao sam joj oko poravnavanja (pokazao joj pa ju pustio), bojenja i lakiranja (ispravke), pozicioniranja dekala (ispravke) i ožičenja (nepristupačni zakuci i finalno zatezanje...i naravno, ovaj konačni ispravak s tim pokrovom kabine radio operatera, odnosno, radariste na Mk. III.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|