Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Ned Svi 01, 2016 6:33 pm Naslov poruke: 1/48 Horten 229 Zoukei Mura |
|
|
Pozdrav!
Započeo sam novu maketu!
Su-33 je otisao na GO.
Nisam ni znao da su napravili 48-icu, dok ju nisam vidio u Mosonu, a onda sam to morao kupiti i, naravno, odmah zapoceti.
U stvari najveci posao su ovi motori, koje sam rijesio, tj. budem skoro.
Ima na njima jos puno posla ali najgori i najveci dio je gotov.
Maketa ce biti slobodne interpretacije, ipak je to Horten. Napravit cu ga raskopanog i neobojanog, dakle drvenog.
Maketa ima kompletnu unutrasnju konstrukciju koja je izvedena fenomenalno. Za sada je fit iznimno dobari, i moram priznati jos nisam imao ovako kompleksnu maketu kojoj je unutrasnjost ovako dobro izvedena i tehnicki rijesena.
Pozdrav,
 _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Svi 01, 2016 7:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koliko para je bila ova poslastica ? Pratim.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Ned Svi 01, 2016 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
70 Eur _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Ned Svi 01, 2016 8:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vrijedi svake lipe ... Daj samo što više slika da malo uživamo . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Ned Svi 01, 2016 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Super!
Kolko ih je "na stolu"?  _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grega X
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1058 | |
|
Upisano: Ned Svi 01, 2016 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo... opet če ostati kod ovih motora, a onda na GO. Reci ti meni, po koliko su kod tebe makete sastavljene na 10%?
I koliko brodova imaš? Možda te odrješim kojeg, koji je na GO-ju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Vrijedi svake lipe ... Daj samo što više slika da malo uživamo . |
Istina! Maketa je vrh
| jura_vg Napisao/la: |
Kolko ih je "na stolu"?  |
Na stolu su dva. Ali ispravnije je pitati koliko ih je ispod stola
| Grega X Napisao/la: | Evo... opet če ostati kod ovih motora, a onda na GO. Reci ti meni, po koliko su kod tebe makete sastavljene na 10%?
I koliko brodova imaš? Možda te odrješim kojeg, koji je na GO-ju. |
Neće ostati kod motora! Zato što sam unutarnju konstrukciju već složio (srednjeg dijela, ne krila) Dakle, eventualno može ostati samo kod konstrukcije i motora, a nikako samo motora
Na GO je su-33, na 15%. Tornado je na bolovanju dužem, na 15%. Mikasa je na porodiljnom s komplikacijama u trudnoći, znači dugo se ne vraća - ona je na 55%. I Matv je isto na GO, al on je na 95%  _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
A Sufa???  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
| mariok Napisao/la: | A Sufa???  |
Sufa? ja brojim samo radno sposobne! Sufa ima trajnu nesposobnost za rad, pa se nece nikada vratiti u rad
Ali tamo me ionako zanimao samo wheelbay, a to sam složio  _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 11:32 am Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: | | mariok Napisao/la: | A Sufa???  |
Sufa? ja brojim samo radno sposobne! Sufa ima trajnu nesposobnost za rad, pa se nece nikada vratiti u rad
Ali tamo me ionako zanimao samo wheelbay, a to sam složio  |
I ja sam se prebacio na taj flegma mod. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
Neću filozofirat jer patim od slične bolesti. Samo bih volio vidjet napredak na Suški prije ovoga.
Maketa je zakon i meni je zapela za oko i u planu je za naredne fiskalne godine (ako se nešto dobro ne proda) jer je proračun za zarkoplovstvo iscrpljen za ovu godinu sa ruskim prinovama. Su-33, Mig-31, Mig-23..
Ajde završi bar ovu. Hahaha.
BtW ovaj finiš na motorima mi nije legao. Koji efekt želiš postići? _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1670 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 12:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Recept je da se imaju 3-4 makete na stesu, a da je se samo jedna radi.Jedino tako se moze zapoceta maketa brzo zavrsiti.Inace ovi motori su vrhunski urađeni, kao uostalom sve ostalo sto skuki radi
viper: poruka promijenjena dana: Pon Svi 02, 2016 10:47 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| viper Napisao/la: | | Recept je da se imaju 3-4makete na stesu, a da je se samo jedna radi. |
to je tocno, ali tesko je to bas u stvarnosti odrzati.
ja imam recimo problem s inspiracijom. Kada dobijem inspiraciju da nesto radim (rijetko), onda to zelim iskoristiti pa makar to znacilo da zapocnem drugu maketu.
Ako imam inspiriaciju, ali ne za ono sto mi je na stolu, onda raditi nesto sto mi se neda, pa makar bila i maketa, mi ne predstavlja apsolutno nikakav uzitak, vec naprotiv, uzasno opterecenje. Raditi na silu maketu koju mi se neda raditi samo da bih ju zavrsio mi je jos gore nego ponedjeljkom ici na posao. To je subjektivan stav, no kod mene je barem tako
Zato mi teorije - 1 maketa na stolu dok ne bude gotova padaju u startu u vodu  _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | Samo bih volio vidjet napredak na Suški prije ovoga.
...
BtW ovaj finiš na motorima mi nije legao. Koji efekt želiš postići? |
Je da, lijepo bi bilo vidjeti i su-33, ali na ovim motorima ima puno posla, a opet uzeli su mi 10 puta manje vremena nego kokpit na su-33, koji jos nije ni gotov
Glede motora, meni se svidja pa necu dirati više, al dobro ja sam subjektivan. u konačnici ovisi o tome koliko ću samu maketu izraubati, to još nisam odlučio. Lako se ovo skida zbog alklada, gotovo na dodir.
Htio sam postići izraubani i odstajali motor, koji pocinje hrdjati, ali opet da nije totalno zahrdjao, nesto sto bi pasalo u ovo, ali ipak malo ublazenije:
.jpg) _________________ Skuki
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 02, 2016 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Mene je isto oduševila ta maketa kad sam vidio one dvije napravljene u Mosonu, ali ću se zadržati na 1/72 što se tiče Hortena. Ako si odlučio napraviti "odstajali" muzejski primjerak, onda su motori OK, ali razni kablovi koje si stavio su inače u raznim bojama-ima ih crvenih, žutih, crnih..., a preko svega bi dobro legao jedan "uljni" filter. Inače, imam isti "sindrom" kao i ti i povratak na maketu za koju sam izgubio interes je doista težak. Neznam jesam li rekorder, ali imam započetih nezavršenih maketa oko 40. Imam ih u fazi bojanja 8, ali kad ode inspiracija jednostavno to više nije to. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|