Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 09, 2016 3:58 pm Naslov poruke: Nemoguća misija ? |
|
|
Prikaz otvaranja dijela krova kormilarnice, da bi bila dostupna pogledu na 1/35 mtb Vosper. Uporaba pilice je nemoguća a mini cirulari tale stiren. Primjenjena metoda skribera, obrnuta oštrica maketarskog noža.
Finalna obrada turpijicom i brusnim papirom. Posao od pola sata. _________________ Pozdrav, Nostomo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Kol 09, 2016 10:10 pm Naslov poruke: Re: Nemouća misija ? |
|
|
| Tomislav Viljetić Napisao/la: | | Uporaba pilice je nemoguća a mini cirulari tale stiren. . |
dremel ili neka kopija za sto kuna iz pevca ili lidla ( kakvu ja imam) s podesivim brojem okretaja rade ko zmaj
ali i ovo je ok
ili obicni rezbarski luk s pilicom....al ovi mladji nisu za to nikad ni culi  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomislav Viljetić
 | | Član od: 01 Ruj 2007 | | Poruke: 190 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 12:11 am Naslov poruke: |
|
|
Da, slažem se s tobom, Slider.
Luk i pilica, prva alatka koju smo kao školarci nosili na satove tehničkog, danas je nepravdano zapostavljena kao - must have -
Ja sam pokušao objasniti našim relativnim početnicima, da se može stiren rezati bez skupih pilica i univerzalnih dremela i inih proxtona.
Osobno imam Einhela , do 3500 o/m, s manom da u kritičnom trenutku preskoči i ubrza do maksimuma. Magarac.
 _________________ Pozdrav, Nostomo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
onda imas felericnog
ja imam istog tog, , meni radi ok, al mi je otisla sajla
a trazils sam neki rezbarski luk za kupit jer bi uzeo novi, al nema...pa vozim jednog starog 50 godina  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Pet Kol 12, 2016 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Ja za to koristim šestar i nož. Nije lijepo, ali eto... _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|