Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Stu 22, 2016 10:01 am Naslov poruke: |
|
|
Primjetio sam jedan bug na Su-33 koji se čini mi se dosad nije spominjao.
Pa ga stavljam u ovu temu, umjeto da otvaram novu, nek sve bude na jednom mjestu.
Radi se o unutrašnjosti usisnika. Akos e sastavi prema uputama (ovo je samo dryfit na slici dole , nije ništa još lijepljeno), u usisniku postoji veliki krtičnjak koji ne postoji na pravom (fotka zahvaljujući Vladimiru Nazarovu, naravno), već samo blaga naznaka hupsera.
Iskreno, ovo uopće nije lako riješiti (osim ako se ne digne rešetka usisnika pa da se to ne vidi).
S druge strane je prostor stajnog trapa i nema baš prostora za previše brušenja i skidanja plastike.
Sam taj konkavni dio je previše unutra, jer se podvlači pod bočnu stranicu šahta, a kao što se vidi na pravom to nije tako.
Znači može se recimo odrezati i pomaknuti cijeli taj dio milimetar prema van, što će smanjiti krtičnjak s unutarnje strane, ali neznatno.
Uopće mi nije jasno kako je to izvedeno na pravom da imaš taj konkavni dio šahta koji ulazi u usisnik, a nema (velikog) izbočenja s unutrašnje strane usisnika. Sve gledam da nije Kinetic cijeli taj dio odradio prevelik? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Stu 22, 2016 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
Tomo moguće da je na pravom početak ovog motornog dijela sa zaobljenim uglovima više prema naprijed tako da ima mjesta za taj prodor wheelbaya ili cijela stijenka sa unutarnje strane ide malo prema unutra. Teško je to sad vidjet bez makete ispred sebe.
Mislim da je taj detalj isti i na drugim Flankerima, pa možda da pogledaš na drugima kako je to izvedeno. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Uto Stu 22, 2016 10:57 am Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | Tomo moguće da je na pravom početak ovog motornog dijela sa zaobljenim uglovima više prema naprijed tako da ima mjesta za taj prodor wheelbaya ili cijela stijenka sa unutarnje strane ide malo prema unutra. Teško je to sad vidjet bez makete ispred sebe.
Mislim da je taj detalj isti i na drugim Flankerima, pa možda da pogledaš na drugima kako je to izvedeno. |
Jesam Vrsa, provjerio sam i na običnom Su-27. Sve je isto. Nema grbe s unutarnje strane, tj. ima je ali je jedva primjetna, ne kao na maketi.
Što više gledam taj dio, sve mi se čini da je Kinetic taj dio napraavio prevelik (govorim o tom konkavno dijelu šahta).
Polukrug bi trebao biti plići, ne ići tako daleko unutar usisnika. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Stu 22, 2016 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
Iskreno i meni se čini nešto prevelik. Usporedi po dimenzijama sa Zvezdom. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|