Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GMC CCKW-353 Fuel & Dump Truck rebuild, 1/72, Hasegawa

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 12:20 pm    Naslov poruke: GMC CCKW-353 Fuel & Dump Truck rebuild, 1/72, Hasegawa Citiraj ovaj komentar

Evo opet ja u izletu među oklopu "malom" mjerilu... Iako mi je draži oklop u 1/35 ,ovi "malci" mi s nedostatkom mjesta u vitrinama postaju sve draži Very Happy ...
Dakle dvije maketice koje su nenadano "sletile" u moje ruke u lošem stanju ,a pošto mi se ćinilo da im ima spasa ipak sam se odlućio ne dat ih klincima za igru već ih probat obnoviti...
Evo slika stanja u kojem sam ih dobio:

Dakle nije baš bilo obečavajuće ,al eto ti mi rebuildovi u zadnje vrijeme predstavlja u maketarstvu i izazov i najveći gušt. Cool Ukratko skinula se boja permetalom ,koliko se dalo ,pa mukotrpan posao skidanja viška super ljepila kojim su bili poljepljeni ,a onda i izrada drugog spremnika i ograda za Fuel Truck

desno je orginal ,lijevo moja samogradnja od ploča stirena lijepljenih jedna na drugu...

i stanje pred bojanje...

Ovim putem puuuuno zahvaljujem kolegi Voji na doniranim dekalima ,jel bez njih (dekala) ovi rebuildovi nebi imali smisla.
Dakle vozila su sad završena i bit će kad-tad dio neke dioramice/vinjetice s avionima ,pa zato prljanje nije odrađeno do kraja ,već će ovisiti o izgledu same podloge na kojoj će bit pričvršćeni u skoroj ili realnije daljoj budučnosti Very Happy ...

Evo toliko ,a sad vi! Very Happy
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poky

Đemsovi su ispali fenomenalno, svaka čast ....

Šteta samo što su ti šaka dopali Hasegawini koji su totalno promašeni (dimenzionalno i konturno), da si dobio prave stvar bi bila još bolja. Bez obzira na to jako si lijepo to uredio. Bravo!

Vojo Very Happy

P.S. - što se oznaka tiče, ma nije problem - nakon 50+ godina slaganja toga se nakotilo vraga i pol', nikad neću to stić' sve iskoristiti, pa ako nekome treba, tu sam, na raspolaganju .... Laughing
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 27, 2017 8:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma đe si džems Very Happy odlićni su
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma