Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Djzlaja
 | | Član od: 02 Tra 2017 | | Poruke: 79 | | Mjesto: Mostar |
|
Upisano: Pon Lis 16, 2017 5:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | Jesi siguran za Krazove 260?
Meni se ćini da su bili 255B. To su oni stariji. |
255B su bili zastupljeni vecinom u HV u to doba.. vjerovatno od nasljeđeni /zarobljenih od JNA..
Na mimohodu '95 su bili Kraz 260B (dakle oni sto imaju kockasti dio blatobrana dok obicni 260 nema) a totalno je drugačija kabina kod 255 tako da je bilo upriliku lako raspoznati sa snimke ..
Imam negdje sliku od oba tipa ovih kamiona sa HV tablicama.. tako da su sigurno i jedan i drugi bili u sluzbi HV a....
260 B se pojavio na Mimohodu vjerovatno jer se htjelo sto vise pokazati opreme koja nije ex JNA (moja pretpostavka) a ovaj 260 vjerovatnije da je naknadno pod embargom nabavljen ...
To sam otprike zakljucio iz svih materijala po bespucima interneta
Bio sam gore stavio screnshotove al se host za slike srusio tj trazi nadoplatu pa je se nekad vide a nekada ne..
Probat cu postati ponovo kasnije |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Lis 16, 2017 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Djzlaja Napisao/la: | | vrsa Napisao/la: | Jesi siguran za Krazove 260?
Meni se ćini da su bili 255B. To su oni stariji. |
255B su bili zastupljeni vecinom u HV u to doba.. vjerovatno od nasljeđeni /zarobljenih od JNA..
Na mimohodu '95 su bili Kraz 260B (dakle oni sto imaju kockasti dio blatobrana dok obicni 260 nema) a totalno je drugačija kabina kod 255 tako da je bilo upriliku lako raspoznati sa snimke ..
Imam negdje sliku od oba tipa ovih kamiona sa HV tablicama.. tako da su sigurno i jedan i drugi bili u sluzbi HV a....
260 B se pojavio na Mimohodu vjerovatno jer se htjelo sto vise pokazati opreme koja nije ex JNA (moja pretpostavka) a ovaj 260 vjerovatnije da je naknadno pod embargom nabavljen ...
To sam otprike zakljucio iz svih materijala po bespucima interneta
Bio sam gore stavio screnshotove al se host za slike srusio tj trazi nadoplatu pa je se nekad vide a nekada ne..
Probat cu postati ponovo kasnije |
Da, moguće. Ja nisam vidio slike od Kraza 260, ali jesam od 255B baš sa ovim preklopivim mostom (TMM 3). Bilo ih je u 4. GBR i mislim da su čak bili na naslovnici ednog Hrvatskog vojnika.
Krazovi se proizvode u Ukrjni tako da je moguće da su došli sa opremom koja je tad nabavljena iz Ukrajne. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lis 17, 2017 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Da li samo ja ne vidim fotke od 16.10. ? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Uto Lis 17, 2017 1:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: | | Da li samo ja ne vidim fotke od 16.10. ? |
Ne, nisi jedini ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Djzlaja
|
Upisano: Uto Lis 17, 2017 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne vidim ih ni ja vise.. nazalost..
Sada jedino ih ponovno postati s nekog drugog sajta.. da tema neode u p.m. ili nadoplatiti accaunt..  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Djzlaja
|
Upisano: Sub Ožu 10, 2018 2:35 am Naslov poruke: |
|
|
| Koju boju preporucujete za gusjenice? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|