Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 29, 2006 4:32 pm Naslov poruke: Iz koje je ovo priče...? |
|
|
Naletio neki dan na Ebayu na ovu fotku koja bi možda mogla zanimljivija glede ovih prostora, premda se malo toga na istoj može razaznati i nešto sa sigurnošću tvrditi...
Ajmo se malo igrati (istraživati), odn. pokušati na temelju pretpostavki neke mogućnosti eliminirati, a neke ostaviti otvorenim.
Nemoj samo da mi sad netko pametno zaključi da je ovo u prvom planu Hurricane... To vidimo, ali cijenio bih da netko pokuša utvrditi koja varijanta istog bi mogla biti, premda i sâmi vidite onoliko koliko i ja vidim ...
Ono iza je već malo teže prepoznati, ali meni se čini da bi mogao biti Caproni. E sad, to dvoje u paru bi nas već moglo približiti ovim prostorima. No, u potpisu fotke nije bio ničeg upućujućeg tak da je svašta moguće...
No, da vidimo koliko smo spretni i koliko znanja imamo za rješavanje ovakvih zanimljivih rebusa...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 29, 2006 7:23 pm Naslov poruke: |
|
|
To je definitivno iz priče Ivica i Marica. Ovo naprijed je Marica Mk.II a iza je Ivica G-4.
Šalim se, to je Hurricane |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lis 29, 2006 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Hawker Hurricane i Caproni 310.
Zarobljeni aprila 1941. na aerodromu u Zemunu.
Tacan datum ne znam, ali mislim da je to bilo posle 12. aprila.
Prvi koji su usli na aerodrom bili su Volksdeutscher-i iz Zemuna koji su drzali aerodrom do dolaska prvih jedinica Wehrmacht-a.
Inace, Luftwaffe-u je strogo bilo zabranjeno bombardovanje Zemuna izuzev aerodroma i Komande Vazduhoplovstva vojske. Razlog je u tome sto je u Zemunu ziveo veliki broj Nemaca pa da neko od njih ne bi stradao. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 266 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 1:19 am Naslov poruke: |
|
|
Tnx Nenade, vidim da sam bio na dobrom tragu, jedino se nisam usudio ništa tvrditi obzirom je na poleđini fotke bio žig izrade iste na meni nepoznatom jeziku. Sumnjao sam i na finski, ali ako je rumunjski kao što kažeš, onda je sve jasno ... Pretpostavljao sam da bi to moglo biti iz priče koja se vrti na AWF, ali nisam bio tamo par dana pa ispada da smo to nekako simultano skinuli s Ebaya... Sada sam spokojan, bitno je da nam ništa ne promakne...
Jedino sada više nisam siguran za Br. 2347, a obzirom na sadržaj rasprave koji se tamo o tome vodi ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
Poz,
Zig izrade je iz Rumunije, a rukom je napisano Spitfire, tako da bi 100% fulao da si poverovao EBAY-u , jer se povrh svega slika prodaje pod nazivom Stuka-Vehrmacht ?.
Snimili Rumuni prilikom preuzimanja svoja 3+3 Harikena u Zemunu.
Ima na AWFu jos slika te ekipe i aviona. _________________ https://aeropoxy.wordpress.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 9:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Otisla za 91 EUR
Kupio JAN VD Heuvel
Bice prilike da bolji scan vidimo na AWFu i resimo pitanje tog broja2347 ili neki drugi... _________________ https://aeropoxy.wordpress.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Pon Lis 30, 2006 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Supercuber Napisao/la: | Otisla za 91 EUR
Kupio JAN VD Heuvel
Bice prilike da bolji scan vidimo na AWFu i resimo pitanje tog broja2347 ili neki drugi... |
Doista, u bolje ruke gotovo da nije niti mogla doći ...
Svaka čast tom čovjeku. Ali 91 EUR ... Da je netko s naših prostora to platio bojim se da bi fotku iz sefa izvukao tek na "sveto nigdarjevo"... Ali to je već neka druga priča... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
|
Upisano: Uto Lis 31, 2006 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
Naravno, Jan je najbolji izbor za udomljavanje starih VVKJ fotografija.
Inace, ja ipak mislim da je bas 2347 u pitanju. Na 3-4 slike gde se pojavljuje isti avion, sam ili u drustvu sa Capronijem, i na par se cita i broj na vertikalcu, svuda je na repni tocak prikacena ruda za vucu i skoro svuda se pojavljuje famozno bure benzina, uvek na platformi pred hangarom. _________________ https://aeropoxy.wordpress.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|