Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| robertino1985
| | Član od: 05 Velj 2018 | | Poruke: 104 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Pro 24, 2018 11:51 pm Naslov poruke: Makete iz Kine? |
|
|
Nadam se da može ovdje
Zanima me da li je netko naručivao makete iz Kine ( npr. Aliexpress) i ako da kakva su iskustva i s kojih stranica
Hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
 | | Član od: 29 Ožu 2017 | | Poruke: 424 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 12:01 am Naslov poruke: |
|
|
| čuvaj se carina,uglavnom se dohvate paketa iz Kine,..u zadnje vrijeme su nabrijani po tom pitanju...lutrija..,drž se Europe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| robertino1985
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Texmex Napisao/la: | | čuvaj se carina,uglavnom se dohvate paketa iz Kine,..u zadnje vrijeme su nabrijani po tom pitanju...lutrija..,drž se Europe |
Hvala
Naručujem uglavnom ispod 50 eura. A ako mi dođe više od 50 onda po više puta naručim. 😉 (Ako se može naravno)
Do sada sam išao preko DHL pa mi oni sve naprave i nabiju carinu i dostavu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 9:40 am Naslov poruke: |
|
|
Ja osobno izbjegavam narucivanje vrijednosti vece od 23 eura izvan Eu
Koliko ja znam sve narudzbe vrijednosti iznad cca 165 kn koje
su narucene izvan Eu su podlozne carinjenju, davarini , mostarini,
zrakarini i inim davanjima 😁 _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| robertino1985
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 10:47 am Naslov poruke: |
|
|
hvala na preporukama onda ću iz europe gledati naručivati , samo se moram još odlučiti koju skalu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 11:37 am Naslov poruke: |
|
|
| puky zaboravio si onu legendarnu naknadu za otvaranje i zatvaranje paketa..kako god,u zadnje vrijeme iskustva su jako loša i skupa..ima par šopova u Poljskoj i Češkoj koji su ok i poštarine su im normalne |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam prestao narucivati sa HLJ zato jer su bezobrazni i ponasaju se bahato... Lucky model ima skupu postarinu tako da ostane Hobby easy koji je OK.... sa 1999co.jp nisam narucivao niti sa Seal modelsa.
Sto sam zadnje narucivao bio je e bay iz njemacke od privatne osobe i zvezdine makete od like iz Latvije... tako da carine nije bilo..... sada sam osvojio jedan Su-27UB bas iz Rusije i kostao me 148 kn sa postarinom pa me zanima da li ce biti carine?!
Tecaj dolara je nepovoljan a i da barem dignu na 100 Eura bez carine jer ne ugrozava se domaca proizvodnja maketa.... koje ni nemamo. Bitno da je puno liberalniji carinski zakon za robu siroke potrosnje koju sami mozemo proizvesti ali uvozni lobi prevlada... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | | Član od: 21 Stu 2017 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sombor |
|
Upisano: Uto Pro 25, 2018 8:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| A sto ne pokusate sa EXITO modell store , ja uzimao od od njih u vrednosti do 50e postarina za Srbiju 4.5e mislim da je i za Hrvatsku tako, a imaju bas svega i po veoma povoljnim cenama. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Sri Pro 26, 2018 2:17 am Naslov poruke: |
|
|
| Texmex Napisao/la: | | puky zaboravio si onu legendarnu naknadu za otvaranje i zatvaranje paketa..kako god,u zadnje vrijeme iskustva su jako loša i skupa..ima par šopova u Poljskoj i Češkoj koji su ok i poštarine su im normalne | Frisko sam "ocarinjen" (kina) pa ujutro stavim sken racuna. Uglavnom ne placa se carina vec PDV (25%) na ukupnu cijenu (s poštarinom) + pošti 50 i nest kn.
Što se maketa tice i ja preporucam cehe i poljake, cijene ok a poštarina razumna. I taj exito sam nedavno koristio te ih takoder mogu preporuciti, nikakvih problema i brza isporuka.
Inace ti aliexpress, gearbox i sl. trgovine znaju imati robe uskladistene po njihovim EU skladistima, cijena je uobicajeno malo veca nego ista stvar iz kineskog skladista no nema zastoja na carini. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Sri Pro 26, 2018 2:18 pm Naslov poruke: |
|
|
sken računa stavljen u drugu temu:
Kada carina krene _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | | Član od: 16 Sij 2015 | | Poruke: 568 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Kol 22, 2020 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam prije mjesec-dva s HLJa naručio maketu na akciji koju sam platio 250kn, carina me izašla 150...tak da ono...divna vremena su došla. _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sub Kol 22, 2020 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam prekrižio sva daljnja kupovanja s istoka. Čak sam da slučajno ne dođem u napast, izbrisao i acc.
Sad se držim samo i isključivo EU, pogotovo nakon debakla s HLJ. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Texmex
|
Upisano: Sub Kol 22, 2020 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| dolazi krizna jesen,,više će trošiti zalihe po ormarima nego kupovati..posao,plaće,covid vise u zraku..zlatna doba trošenja i gomilanja su iza nas.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| robertino1985
|
Upisano: Ned Kol 23, 2020 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Znači sada se ne isplati ništa iz kine kupovati
Katastrofa |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|