Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Flooyd
| | Član od: 16 Velj 2020 | | Poruke: 4 | |
|
Upisano: Ned Velj 16, 2020 5:21 pm Naslov poruke: nakon 30 godina |
|
|
bok forum,
evo več oko 30 godina gledam na zidu kolekciju od nešto manje od 200 aviona kako skupljaju prašinu, svojevremeno sam ih pokušao prodat ali nude smiješne cijene pa od toga ništa. zadnih par godina često škicnem na jubitou kako rade makete, i tako odlučim neki dan ponovo počet tj. okušat se u ovim novim tehnologijama.
za početak, a pošto sam izvan svih tokova osim onog šta ima na googlu, zanimaju me mjesta u zagrebu za kupnju maketa i materijala, muller, algoritam ili još nešto novootvoreno? (zalutao prije par godina u muller na trgu, bio je prilično dobar izbor svega a pošto nisam u hr do 15.3 zanimam se unaprijed kakva je situacija u mulleru) zatim web, -alpha hanich, ili nešto drugo ?osnovni materijal imam ali me zanimaju novije tehnikalije..
a bez ovog ne želim ni počet - tamya mark fit i mark fit strong, tamya paint retarder acrylic, mikro svrdla, ostalo maskol, masking tapes, , onaj plastelin za kamuflaže, neznam kak se stručno zove, cutter za krugove, ... ako se neko sjeti još nečeg nek nadoda, preferiram osobnu kupnju u dučanu, ali može i web shopovi.
hvala na odgovorima
pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 16, 2020 6:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobrodošao natrag
Izuzev mullera, dućani s maketama u HR su gotovo izumrli, nađe se tu i tamo koji zaboravljeni, ali koliko znam u Zg više nema nijedan. Od hrvatskih webshopova imaš Hobby Chest(možda ti se i sam javi jer je na forumu, koliko znam od njih možeš osobno preuzeti) i Hanicha, a za ove vanjske svatko uvijek ima svoje preference. Evo ja osobno obožavam super-hobby, iz Poljske su tako da nema gnjavaže s carinama, webshop im je dobro napravljen i sve brzo dođe i bez problema. Što se tiče alata poput svrdla, tu je eBay najbolji, kolega i ja nedavno naručili dva seta micro svrdla i bušilice za sve skupa 6 dolara s poštarinom, a iste setove svdla/bušilica Tamya i ostali brandovi po shopovima dilaju za 5-15 eura komad. Isto tako je super dućan za materijale/alate tipa Offertisima, di dobiješ kvačice i stezaljke za par kn i slično. Nadam se da sam pomogao, a sigurno će i kolege imati još prijedloga di što naći.  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Flooyd
|
Upisano: Ned Velj 16, 2020 6:28 pm Naslov poruke: |
|
|
o da, svaki savjet je dobrodošao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| carstenjevca
 | | Član od: 21 Sij 2016 | | Poruke: 121 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 16, 2020 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Carta Magica u Frankopanskoj ima makete. Samo Zvezda, ali ih ima  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Flooyd
|
Upisano: Ned Velj 16, 2020 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
znači zasad ovo posjetim
Muller na trgu
Carta Magica Frankopanska
a na alpha hanich vele da u ovim trgovinama isto nude svoj asortiman:
ALGORITAM Multimedija Gajeva 1, Zagreb
ŠKRINJICA Domjanićeva 8, Zagreb
NARODNE NOVINE Trg hrvatskih velikana 15, Zagreb |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 886 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Ned Velj 16, 2020 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Algoritam više ne postoji, već par godina da su propali. Mueller i Carta Magica sigurno imaju, za ove druge ne znam. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 650 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2020 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
Rezac za kruznice mozes naci u Bauhausa, "plastelin za maskiranje" je Patafix (ili neki drugi) ima u papirnicama, cak i u vecim samoposlugama (inace se koristi za ljepljenje postera na zid), maskol se prodaje u art shopovima za slikarski pribor (premda je meni radio vise stete nego koristi, ne koristim vise). _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Velj 18, 2020 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Evilbay 🤗
Svrdla ti recimo drži Chipoteka ali ćeš teško naći ista
ispod 0,4 mm a na Bayu imaš za male pare setove
od 10 svrdala za male pare.
Patafix ti je dostupan po raznim trgovinama ali
ako si mislio na Sillyputty njega imaš po trgovinama
na dječijim odjelima.
Circle cutter imaš u Chipoteci, Bauhausu ili nekoj drugoj
trgovini sa alatom ali isti ne reže kružnice manje od 1 cm
te ukoliko želiš manje kružnice morati ćeš izvaliti malo
više nofčeka za thinnerline ili koristiti probijače.
https://brexitmodeller.com/forums/topic/1573-stepless-adjustment-circular-cutter/ _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Flooyd
|
Upisano: Uto Velj 18, 2020 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
super, hvala svima na odgovorima
skoro 90% svega šta trebam sam našao na
https://www.super-hobby.com/
eto za 2 tjedna sam doma i počinje akcija  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|