Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Uto Stu 20, 2018 8:29 pm Naslov poruke: Bucker bu 181 1/48, Stransky |
|
|
evo i mene nakon dugo vrimena u projektima u radu
maketa je ok za rad.u kokpitu ima nesto samogradnje (instrument ploca ,sipke na canopyju,razni prekidaci i rucice...) ,pojasevi su HGW .Zelja mi je napravit ex ZNDH buckera sa americkim oznakama .
da ne duzim puno,evo slika
to je za sad to.iduci je korak lijepljenje canopyja i nosa aviona.moran jos skontat najbolji nacin za najbezbolnije spajanje jer dry fit nije bas najbolji.također moran napravit i motor u samogradnji,jer ce se prednji dio djelomicno vidit .nece to bit nista posebno,nisam vjest u samogradnji,samo cisto da ne bude prazno
ovim putem se javno zahvaljujem pokyju koji mi je isprintao i posalo decale tri lava.oko decala ce vjerojatno bit malo zezancije,pa ocekujem vasu pomoc ,al o tom po tom. kritike su i vise nego dobrodosle  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Stu 20, 2018 10:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Josipe, jako dobro. Samo naprijed. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 21, 2018 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Ideš!!! To Josipe ,izvještavaj nas redovito! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Sri Ožu 25, 2020 9:37 pm Naslov poruke: |
|
|
nastavljam sa projektom nakon dugo,dugo vrimena.vjerojatno ne bi ni ni sad da nije karantene (srica u nesrici ).avion je sastavljen i spreman za primer i bojanje.imao sam velikih problema na spojevima nosa s trupom i prozirnih djelova s trupom.spojevi su dosta neprecizni pa sam morao dosta kitat,a samim time i brusit. u brusenju se izgubilo nekoliko detalja koje sam nadomjestio iz viska PE setova drugih maketa (poklopac tanka za gorivo i vratasca prve pomoci).
za sad postavljam samo jednu brzinsku sliku s radnog stola,cisto da vidite u kojoj sam fazi.kad zavrsim sa bojanjem ic ce bolje slike
P.S. zanima me jel bucker za vrijeme preleta u italiju imao sahovnice na repu i krilima ili je imao zvonimirce na trupu i krilima ,a sahovnicu samo na repu .bilo je u jednoj temi na forumu profila nasih buckera,al nazalost slike su se izbrisale ,pa ako neko ima spremljene moze poslat .cisto da znam na kojim su tocno pozicijama oznake  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2020 11:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Sve ovisi o tome kada je preletio za Italiju. nemam kod sebe tablicu preleta ali ako znaš datum kada se prelet dogodio, puno toga se može rekonstruirati što se tiče oznaka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2020 4:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Knjiga iz 1998., 'Zrakoplovstvo Nezavisne Države Hrvatske 1941.-1945.' navodi prelet zrakoplova Bu 181C '7404' iz Banja Luke u Falconaru (pilot Zvonimir Planinc) dana 21.4.1945.
Dakle, 'zvonimirci' i 'šahovnice'. _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2020 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Eto, Marko je sve rekao... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2020 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Broj 4704 na trupu bio je gotovo sigurno crne boje. Nos ima tragove prebojavanja nekom tamnom bojom; možda je bio žute boje pa je još u NDH prebojan. Na nosu se vidi grb Dalmacije - tri okrunjene lavlje glave (vjerojatno žute boje). Nešto dalje u pozadini je Bf-109G-14AS crni"4". Možda u budućnosti izroni još koja fotka ovog Bestmanna iz američkih izvora, i to prije prebojavanja tj. "amerikanizacije". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2020 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala obojici na odgovorima. Pretpostavljam da su zvonimirci bili na istim mjestima kao i njemacki krizevi? Sta se tice nosa, ja sam ga obojao u crvenu boju, isao sam pretpostavkom da su ga amerikanci prebojali kad su radili crveno bijele trake na repu  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
|
Upisano: Pon Tra 06, 2020 2:54 pm Naslov poruke: |
|
|
U ovih 10ak dana od zadnjeg javljanja se dosta toga napravilo i projekt se lagano blizi kraju
trenutno sam u procesu postavljanja dekala. u viskovima sam nasao americke oznake odgovarajuce velicine .Lavove mi je poslao kolega Poky ,njih sam jucer prelakirao sjajnim lakom pa cu pricekat do sutra s postavljanjem .Kako su lavovi zute boje ,mislim da cu trebat zalijepit dva dekala,jedan preko drugog da se bolje vide na tamnoj povrsini. Imate li kakav prijedlog kako rjesit da se ne vide rubovi dekala nakon sto ih zalijepim na maketu ? Negdje sam procitao da se preko debljih dekala nanese sloj sjajnog laka i nakon sta se osusi lagano prebrusi vodobrusnim papirom 1200 ? Svaki savjet je dobrodosao
a sada nekoliko slika iz razlicitih faza rada. Slikao sam na brzinu ,u pauzama između rada pa je kvaliteta slika losa. Kad maketa bude gotova odvojit cu malo vise vremena i ulozit vise truda oko slikavanja
[url=https://flic.kr/p/2iMzhRr]
[/url]
 _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|