Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Čet Tra 23, 2020 11:16 pm Naslov poruke: V-150 Commando Car , ACE 1/72 |
|
|
Nakon dugo vremena da nešto dovršim.
Je.. maketarskimazohista sam
Jer uzeti ACE je ludost ali krenuti raditi ga je......
A izgledao mi je natprosječno dobro, mislim za ACE.
Dakle redom:
svidjio mi se izgledom, na kutiji je u plavoj boji, s policijskim oznakama Malezijske policije.
Kutija standardna ACE 72430, V-150 Cadillac
U kutiji se dobije pet stabala svijetlosive plastike, četri gumene gume, mali listi jetkovine sa okvirima prozora, poklopcima puškarnica, okvirom reflektora i mrežicama za prednje farove, mali acetatni listić za stakla prozora sa iscrtanom formom prozora te dekali sa oznakama za tri vozila.
1. sa topom 20mm , malezijska policija, Dark sea blue
2. sa topom 90 mm, malezijska vojska,Olive green
3. sa topom 20 mm, kanadska vojska, jednobojna Olive drab
Generalno je plastika lako obradiva , nema veze sa prvim ACE, onim bjelima.
Detalj je dobar, podjela je ok, čak su dani rudimentalni djelovi za unutrašnjost, i poklopci su odvojeni, a vrata su sastavni djelovi bočnih strana.
E sad kolikogod su glavni djelovi na stablima A i B dobri , skoro ko Revell ili Trumpeter, stabla sa manjim djelovima imaju problem, očigledno nije dobar preklop kalupa pa su polovice izmaknute, dosta posla da se to ispravi i sakrije ali neizvedivo za tanke šipke, rukohvate i sl.. to sam zamijenio žicom.
Ostalo se slaže dobro , bez problema i minimalno kita tu i tamo.
O bojanju ne bi puno, nažalost tu sam di sam..
Malo sam se namučio i sa prozorima, ti okvirići od jetkovine i folije izgledaju dobro ali ja sam se namučio sa ne baš nekim rezultatom pa sam na kraju spašavao situaciju sa prozirnom plavom , moram priznati da me oduševila boja lijepo se da nanijeti. (što nije slučaj sa svim revelima)
O uputstvima ACE već rećeno, ono što ima jejasno... ono što ima... a ostatak , međufaze zamislite.
Dobro je što su poloćaji puškarnica i prozora dani vrlo laganim ispupčenjima na plastici pa ne treba gatati gdje dolaze.
I sheme bojanja nisu baš obilate, nema naznake boja za niti jedan detalj koji nije u osnovnoj boji, a za osnovne boje nema nikakvih referntnih boja nekog proizvođača.
Za bojanje i prljanje vodio sam se jednom fotografijom ovog vozila koje je prikazano vrlo zaprljano, valjda nakon povratka sa kakvog "izleta" u prirodu.
Gumene gume su me malo namučile jer nisam znao kako ukloniti onaj gumasti sjaj ali na kraju sam nekako uspio.
Da.. kad sam sve obojao panika !! gume treba navući na felge, bojao sam se da ću odvaliti felge ali srećom sa malo sapuna išlo je glatko.
Jedna zamjerka je na mitraljez na straćnejm dijelu, na fotogrfijama ali i na kutiji je sa štitom ali ga niti u djelovima niti u uputstvima ima.
Sve u svemu koga interesira ovakav tip vozila a spreman je na malo korekcija savjetujem uzeti ga.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MAK2020
 | | Član od: 25 Velj 2020 | | Poruke: 735 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo uradjeno. S obzirom na ACE jos i ljepse. Silueta ovih vozila uvijek me pozove napraviti jedno slicno njemu, barem u 72. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Odlicno uradjeno
Leo, jedino sto odstupa su stakla - pokusaj iduci puta koristiti smoke i sjajni lak, izgleda prirodnije ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Za Su27 Znam... nakon što sam pokušao , kažem pokušao složiti njihov SAM-9, ono bijela plastika, nejasno gdje prestaje sprue a gdje počinje komad.
Ali realno kvaliteta je dosta, čak jako dobra.
Na stranu pomak kalupa kod sitnih djelova, ali to sam znao naći i kod Revella i ostalih velikih proizvođača ostalo je jako lijepo i uredno.
Za Kruna , ma stakla bi ispala odlično da nisam brljao i da sam bio "finiji" sa okvirima. Kad sam ih zalijepio trebao sam nanijeti maskol....
Jer su jako dobro rješenje dali, sa stražnje strane folije nanijeti prozirnu plavu i na nju srebrnu, i efekt je bio jako dobar , baš debelo staklo, samo sam ja poslije za...kio  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Tko prizna pola mu se doda ...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 2:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| A čuj , za..kio ih pa nije bilo druge nego izvana novi sloj prozirne plave i sjajne prozirne, samo kako je sitno brzo stvori efekt kadice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 5:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlićan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Pet Tra 24, 2020 6:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Leo, maketa je ispala odlično .... ipak mislim da bi se trebao prebaciti na airbrush .... posebno za ovako osjetljive boje kao što je plava ....
Bravo!
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|