Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Čet Tra 15, 2021 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
A da, vec sam prije rekao- bio sam glup i na horuk kupio taj AB jer sam mislio da cu bit “super vozac ak imam super auto” iskreno, sad nakon revolutiona (s kojim imam iste ili cak bolje rezultate s bojama koje trenutno koristim) ni ne vidim kad cu ja to iskoristit potencijal cmc-a na maketama, ne mogu ni zamislit za sta cu ga koristit, al kad ga vec imam cu si ga zadrzat, nis me ne kosta da čuči i čeka pravi čas prvo cu sa revolutionom potrosit zalihu akrilki koju imam pa cu pokusirat sa drugim bojama..... jos dve tri makete ovak, jos malo iskustva pa cu probat cmc sa malo boljim bojama kak je kolega reko... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1299 | |
|
Upisano: Ned Tra 18, 2021 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Još jedna stvar, sad sam vidio da pišeš da mixaš boje u brushu... to nikad nemoj radit. Kupi si one revellove čašice za miksanje boje (10kom 29 kn u mulleru), i miksaj u njima. Boja se nikad ne miksa u brushu. Nekoliko puta će ti to radit, ali s vremenom ćeš skužit da si si samo natovario još nepotrebnog posla na leđa, a i brush ti neće radit onako kako bi trebao, pa ćeš se opet mučit s tim a nećeš kužit u čemu je problem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pon Tra 19, 2021 10:21 am Naslov poruke: |
|
|
Jednostavan je zaključak da ti na CMC-u treba ili rijeđa boja ili veći tlak jer je rupa 6 puta manja. On je za finije stvari kao što su rubovi i prijelazi, sjene, itd. Mislim da tko ne radi baš velike makete može sve sa njim raditi, a tko se ne voli igrati za njega je Revolution ili nešto tako.
Uvijek je dobro imati dva airbrusha, jedan sa večom diznom za veće površine i lakiranja i jedan sa manjom za detalje, ali opet sve se može i sa jednim.
Obavezno NE mješati više u airbrushu. Eventualno ako si već ulio pa za razrijediti, ali osnovni miks negdje sastrane jer u AB-u ne možeš dobro izmješatui jel jedan dio odmah ide u kanale i onda zaštopa ili suzi dizbu us tartu i teto problema pogotovo kod CMC-a i mnjih dizna. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|