Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Sub Stu 20, 2021 12:09 am Naslov poruke: Xps i forex ploče |
|
|
Pozdrav ljudi, posto sam potpuno nov i u ovom hobiju i na ovom forumu imam par pitanja.
Zanima me gdje kupiti xps ploce ili ti ga stirodur sa glatkom povrsinom, obisao sam sve lokalne ducane i izguglao sve i nigdje ne mogu naci.
Takoder sam kupio plocu stirodura ali mi se cini da svi koje gledam na internetu koriste neku "guscu" vrstu, izgleda kao da puno lakse urezuju detalje u nju dok je ovaj moj vise "supalj".
I zadnje pitanje je za pjenaste ploče, znaci kapa line, forex i takve stvari,gdje kupiti, gdje god da nadem prodaju samo ako se nesto tiska na njih ali ne ploce kao ploce.
Hvala na paznji i eventualnim odgovorima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Stu 20, 2021 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Stiropor odnosno ekspandiranu polistireni se prodaju u dva tipa
"Stiropor" koji je obično bijele boje i sastoji se od zbijenih kuglica (kuglice ekspandiranog stirena, naknadno spojene toplinski i pritisak) , nezgodno za rezanje, brušenje izd.
XPS ekstrudirani polistiren , koji je roza, plave, žute boje (ovisno o proizvođaču) i koji ima puno finiji, gušću strukturu, pravilnije se brusi i reže, nema kuglica nego mikropore.
Ukoliko u trgovini (građa, Pevec, Bauhaus) imaju različite gustoće/težine bolje što gušći, teže se deformira i pravilnije obrađuje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Stu 23, 2021 8:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | https://hr.pakosignparts.com/
nazovi njih |
Hvala, probat cu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Stu 23, 2021 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Leo - zd Napisao/la: | Stiropor odnosno ekspandiranu polistireni se prodaju u dva tipa
"Stiropor" koji je obično bijele boje i sastoji se od zbijenih kuglica (kuglice ekspandiranog stirena, naknadno spojene toplinski i pritisak) , nezgodno za rezanje, brušenje izd.
XPS ekstrudirani polistiren , koji je roza, plave, žute boje (ovisno o proizvođaču) i koji ima puno finiji, gušću strukturu, pravilnije se brusi i reže, nema kuglica nego mikropore.
Ukoliko u trgovini (građa, Pevec, Bauhaus) imaju različite gustoće/težine bolje što gušći, teže se deformira i pravilnije obrađuje. |
Znam razliku xps eps, nego nema nigdje za kupit taj gusci ajmo rec, a i svi imaju onu hrapavu napolitanka povrsinu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Stu 23, 2021 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Skladišta građevinskog materijala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|