Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

19. Kup Zagreb - najava
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 9:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Također kao suorganizator Kupa Zagreb, ću se malo nadovezati na ovu temu.

Premalo nas je u Hrvatskoj u ovom hobiju pa me razočarava što smo si očito sami sebi najveći neprijatelji. Na kućni prag nam stižu trgovci kakve smo mogli samo zamišljati u Zagrebu, reprezentativan prostor imamo, puno novog sadržaja u odnosu na prošlu godinu i sve to da vama - natjecateljima, slučajnim prolaznicima, entuzijastima i na kraju i nama organizatorima bude odlično proveden vikend. Još da i vrijeme posluži, nitko sretniji.

Predstoje nam za tjedan dana 2 vikenda za redom sa sadržajem za nas maketare da bolji ne mogu biti pa se sada okanimo prepirki i ostavimo ovu temu namijenjenu novostima vezanima za Kup Zagreb, a bit će ih svakako samo što ćemo ih dozirati. Wink

Ljepilo i pincete u ruke i hvatajte se posla. Svi više manje znate tko sam, glavni sam sudac i ove godine pa se potrudite da nama u sudačkoj ekipi zadate što više posla što s kvalitetom i količinom.

Rim tim tagi dim!!!

Roko Majica
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ko preživi, pričat će.
Svaka vam čast na naporu, ali mislim da je otišlo sve u krivom smjeru, meni su uvijek posjeti Zagreb kupu bili posebni bez obzira na tehničke uvjete zbog posebne ekipe koja nas je uvijek dočekivala raširenih ruku.
Ali eto to je valjda smjer kojim sve ide, pri tom se gubi duh i smisao okupljanja.
Na svu sreću još nam ostaje ovih nekoliko "seoskih zabava" starog tipa gdje se možemo pošteno opustiti, počastiti, progledati makete, do kraja izmoriti domaćine, pokupiti pokoju medalju i na kraju dana se veseli i iscrpljeni punih baterija vratiti svojim svakodnevnim problemima.
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 10:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo što je Miros napisao su razlozi zašto većina nas ide po natjecanjima. I kad nemamo dovršenu maketu, odeš vidjet ljude, popit piće, kupit nešto, pogledat radove. Ako se natječeš plaćaš kotizaciju, dakle nije stvar 2 eura.
Super je što dolaze dućani, ali većini nas je to manje bitno, jer ćemo nabavit online ili u Mosonu. Meni su second hand buvljaci draži jer možda naletim na kakav raritet koji tražim godinama, a toga ove godine ionako nema.
Dućani prodaju klincima, slučajnim posjetiteljima, svima onima koje se bojim da će biti manje zbog tih ulaznica.
Iskreno vam želim svu sreću i puno uspjeha, ali bojim se vas očekuje grubo buđenje iz sna ove godine što se tiče posjećenosti. A sumnjam da će i Family Mall i nabrojani dućani biti zadovoljni zaradom.
Nadam se sa sam u krivu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 10:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lisec Napisao/la:
mariok Napisao/la:
Čudno. Nisam nigdje vidio na plakatu, malo je bezveze objaviti to dan prije natjecanja, ili još bolje ne objaviti nigdje na službemim stranicama, već čujem slučajno od kolege. Palac dolje.

Nije bas dan prije natjecanja...

Zahebao sam se....😉
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako sam dobro razumio natjecatelji ne plačaju ulaznicu, a zapravo mislim daje to najmanji problem, kotizacija 5 ili 7 eura ne mijenja mi život, i tako me puno više košta dolazak iz Zadra, i "bivanje" dva dana u Zagrebu sa spavanjem. (Znam da je velika većina iz Zg i bliže okolice, ali ima nas i iz daljih djelova)

Ono što je meni problematično je naplata posjetiteljima, zamislite dva klinca nagovore oca ili majku, kojima je maketarenje totalno nezanimljivo, da ih dovedu da vide makete i paf..ta "šala" ih košta 6 eura.
Razumijem problem organizatora "nije do njih"
ali mislim da će to smanjiti posjetu.
Natrag na vrh
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Ako sam dobro razumio natjecatelji ne plačaju ulaznicu, a zapravo mislim daje to najmanji problem, kotizacija 5 ili 7 eura ne mijenja mi život, i tako me puno više košta dolazak iz Zadra, i "bivanje" dva dana u Zagrebu sa spavanjem. (Znam da je velika većina iz Zg i bliže okolice, ali ima nas i iz daljih djelova)

Ono što je meni problematično je naplata posjetiteljima, zamislite dva klinca nagovore oca ili majku, kojima je maketarenje totalno nezanimljivo, da ih dovedu da vide makete i paf..ta "šala" ih košta 6 eura.

U potpunosti se slažem sa ovim.

Isto tako, dogodio se propust u komunikaciji, zato što je ova informacija trebala jasno biti rečena čim se doznala. Ovako, tjedan dana prije natjecanja, ispada "na prepad". I, vjerujem, to hrani dio negativne reakcije.

U svom sam životu prošao jako puno sajmova. Naplata ulaznica, ma koliko simbolična bila, uvijek ima utjecaja na posjećenost, pogotovo kada se uvodi na prije besplatno događanje.
Hrcak

Član od: 29 Jul 2010
PorukaUpisano: Pet Svi 03, 2024 11:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nazalost, za nas je to realnost, bez tih 2 eura ne bi imali prostor, bez prostora ne bi imali ducane, bez ducana ne bi imali ljude, nazalost i na srecu prosle godine velika vecina posjetitelja su bili samo i iskljucivo kupci-ne aktivni sudionici natjecanja.
I bez ranijeg, kako su cijene svega otisle u nebo, cijene najma najjednostavnijih prostora kao skola ( koje su se nekoc mogle dobiti besplatno ili po bagatelnim cijenama) su van svake proporcije, o bivsim mjestima natjecanja kao NSK i Studentski centar uopce necu pisati.
Sajam vlakica koji se odrzavao i odrzava prije nas je( uz 3 eura naplate) imao
odlicnu posjecenost, iako nazalost nismo u kategoriji s vlakicima, ukoliko ostvarimo 1/3 njihovih brojeva biti ce dobar zalog za buducnost.

Ne radimo to samo radi sebe, vec radi svih nas , ne punimo svoj djep-vec je ta svota minimum minimuma za odrzavanje natjecanja, zbog 2 eura koje nemaju veze s nama bojkotirati Eduard u ZG-gdje ce se moci kupovati s BFC-25% ili svjetsku premijeru( koliko god pretenciozno zvucalo) PC-9M s HR boxingom od KP-a po snizenoj cijeni ( jer je P.Muzikant emotivno vezan za HR ), po meni je iracionalno i stetno, ali shvacam da svi gledamo razlicito.

Mazda dodju bolja vremena kada cemo moci osigurati reprezentativan prostor za mali novac i bez ikakve naplate, ali ako do tih vremena provodni motiv budu bojkoti-nazalost natjecanja vise nece biti.

Hrcak: poruka promijenjena dana: Sub Svi 04, 2024 12:23 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
_Hobby M_

Član od: 01 Lip 2011
PorukaUpisano: Sub Svi 04, 2024 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo mi je prvi glas da se izložba željeznica u istom prostoru prošle godine naplaćivala.
Posjetio sam je u prijepodnevnom i poslijepodnevnom terminu i nitko mi tada nije naplatio ulaz.
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Sub Svi 04, 2024 5:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razjasnio bih još nešto jer vidim da se neki od vas tu muče s datumima.

Dakle, Kup Zagreb nije danas niti za tjedan dana već subota/nedjelja (18./19.05.).

Prošle godine sam i ja bio u Family mallu na LEGO/vlakići i ulaz se naplaćivao.

Na 3. smo stranici teme u Kupu Zagreb i sve je rečeno, što sa strane vas natjecatelja i posjetitelja i što sa strane nas organizatora. Žalosno je što je ova tema oko 2 eura potakla toliku aktivnost na forumu kakve nema godinama kada netko sastavi maketu ili se pojavi neki novitet na tržištu ali očito smo mi Hrvati olimpijski prvaci u prigovaranju ili kada treba nekog nagaziti.

Dalje ćemo pisati samo o sadržaju Kupa i novostima pa još jednom molim da nas podržite da svima 18. i 19.05. prođu u što boljoj atmosferi.
Natrag na vrh
Lisec

Član od: 30 Lis 2008
Mjesto: Zaprešić
PorukaUpisano: Sub Svi 04, 2024 8:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

S obzirom da Family Mall želi uzeti lovu za upad, bilo bi lijepo od njih da stave i najavu tog eventa.

Znam za Koi i Bonsai show da će biti tjedan iza ali za Kup ništa. Sva su događanja do sada bila najavljivana dosta unaprijed, kako to da nije i za Kup?

http://mkgrunf.com/
Natrag na vrh
tomo_zg

Član od: 09 Stu 2009
PorukaUpisano: Sub Svi 04, 2024 4:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poštovane kolege,

pišem Vam kao jedan od glavnih organizatora Kupa Zagreb i jedan od začetnika ideje o dvodnevnom natjecanju te kao Tajnik Zagrebačkog maketarsko modelarskog Saveza.

Zatečen sam ovolikom dozom negativnosti oko dvodnevnog natjecanja, a počelo je još prošle godine. Sve ovo se radi zbog svih nas, zaljubljenika u ovaj hobi, kako bi i u Hrvatskoj mogli ugostiti jedne od najvećih maketarskih proizvođaća i trgovaca, a nadamo se i vrhunskih maketara iz ostalih zemalja. Sve su lijepo objasnile kolege iz MK S. Penkala u prethodnim postovima te ne želim ponavljati. Kome je draže kupovati on-line ili u Mosonu , tako će i napraviti.

Informacije o nadolazećem Kupu Zagreb objavljuju se na ovom forumu i na našoj službenoj facebook stranici pa će shodno tome i informacija o toliko spominjanim ulaznicama od 2 EUR biti objavljena na vrijeme, a ne "dan prije natjecanja". Isto tako, i Familly Mall će napraviti svoj dio promocije, tako da će se sve saznati na vrijeme. Jer nije to uzimanje love od strane Familly Mall-a, već pokrivanje troškova, kako god tko to shvatio.

Ne želim ulaziti u pojašnjenja jer su kolege već objasnile situaciju vezanu za ulaznice.

Samo želim nadodati, da svi natjecatelji, izlagači, trgovci, prezentatori i sl. ne plaćaju ulaznicu i na početku manifestacije dobiti će oznake s kojima će se predstavljati na ulazu. Svi oni koji kupe ulaznicu , ona vrijedi za oba dana te će se bez straha moći izaći iz Paviljona 1 ili Paviljona 2 i ponovo vratitit. Prilikom kupovine ulaznice također će se dobiti identifikator s kojim ćete moći ulaziti i izlaziti.

I ne , nismo prvo maketarsko natjecanje gdje se plaća ulaz ( u Hrvatskoj jesmo), jer tko je imao priliku posjetiti neke od natjecanja u Europi mogao je vidjeti da se naplaćuje ulaz i to u višetrukim iznosima kao npr. E- Day, Scale model challenge, Telford itd.

Ljubazno Vas molim da se u ovoj temi više ne raspravlja o ovome, jer ovdje se objavljuju isključivo službene obavijesti o manifestaciji. Ukoliko je netko voljan porazgovarati o svemu ovome, stojim na raspolaganju 18. i 19. 05., Tko me ne zna, moje ime je Tomislav Mikojević i lako ćete me pronaći na Kupu Zagreb.

Nadam se da ćemo se vidjeti u velikom broju i sa mnoštvom maketa 18. i 19.05.

Tomislav Mikojević
Tajnik ZMMS

UMHBDR

Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Svi 04, 2024 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Miros Napisao/la:
Ko preživi, pričat će.
Svaka vam čast na naporu, ali mislim da je otišlo sve u krivom smjeru, meni su uvijek posjeti Zagreb kupu bili posebni bez obzira na tehničke uvjete zbog posebne ekipe koja nas je uvijek dočekivala raširenih ruku.
Ali eto to je valjda smjer kojim sve ide, pri tom se gubi duh i smisao okupljanja.
Na svu sreću još nam ostaje ovih nekoliko "seoskih zabava" starog tipa gdje se možemo pošteno opustiti, počastiti, progledati makete, do kraja izmoriti domaćine, pokupiti pokoju medalju i na kraju dana se veseli i iscrpljeni punih baterija vratiti svojim svakodnevnim problemima.

Bravo Miro, potpisujem sve napisano!!

Leo - zd Napisao/la:

Tocno Leo!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Nerz

Član od: 08 Lip 2022
PorukaUpisano: Sub Svi 04, 2024 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmo sad malo o rasporedu .
Natrag na vrh
tomo_zg

PorukaUpisano: Ned Svi 05, 2024 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolege maketari,

raspored događanja na 19th Zagreb scale model show Kup Zagreb:

17.05. Petak

16:00 - 19:00 Prijave maketa

18.05. Subota

09:00 Otvaranje vrata

09:00 – 12:00 Prijave maketa

10:00 – 15:00 Prezantacijski štand MORH

12:30 Nastup Zagrebačkih mažoretkinja

12:30 Početak suđenja

14:00-15:30 Predavanje na temu „Željava – bivša zrakoplovna baza JNA”

16:00 – 17:00 Demonstracija obrade drveta i rezbarenje prilikom izrade drvenih maketa brodova

09:00 – 19:00 Klub povijesnog zrakoplovnog jedriličarstva Hrvatske – izlaganje replike prve
školske zrakoplovne jedrilice iz 1930. godine - Stamer-Lippisch Zogling

09:00 – 19:00 Nikola Kolarek – Demonstracije upotrebe ATOM boja by AMMO

09:00 – 19:00 Izložba scale RC modela zrakoplova - MAK Trešnjevka

09:00 – 19:00 Foto izložba Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba

09:00 -19:00 Izložbeni postav „Vojni muzej”

09:00 – 19:00 Izložba osobnog naoružanja iz perioda Domovinskog rata- Karlovački počasni vod ZNG '91.

09:00 – 19:00 FAZ- festival autića Zagreb, izložba die cast automobila i maketa automobila

09:00 – 19:00 Izložba starodobnih vojnih vozila ( na parkingu)

09:00 – 19:00 Izložba civilnih oldtimer vozila (na parkingu)

19:00 Zatvaranje vrata

19.05. Nedjelja

09:00 Otvaranje vrata

10:00 – 15:00 Foto studio za profesionalno slikanje maketa by ModelMania

11:00 – 12:30 Predavanje na temu „Željava – bivša zrakoplovna baza JNA”

12:00 – 16:00 Prezantacijski štand MORH

14:00 – 15:00 Demonstracija obrade drveta i rezbarenje prilikom izrade drvenih maketa brodova

09:00 – 16:00 Klub povijesnog zrakoplovnog jedriličarstva Hrvatske – izlaganje replike prve
školske zrakoplovne jedrilice iz 1930. godine - Stamer-Lippisch Zogling

09:00 – 16:00 Izložba RC modela zrakoplova - MAK Trešnjevka

09:00 – 16:00 Foto izložba Hrvatski časnički zbor Grada Zagreba

09:00 -16:00 Izložbeni postav „Vojni muzej”

09:00 – 16:00 Izložba osobnog naoružanja iz perioda Domovinskog rata- Karlovački počasni vod ZNG '91.

09:00 – 16:00 FAZ- festival autića Zagreb, izložba die cast automobila i maketa automobila

09:00 – 16:00 Izložba starodobnih vojnih vozila ( na parkingu)

09:00 – 16:00 Izložba civilnih oldtimer vozila (na parkingu)

15:00 – 16:00 Preuzimanje maketa

16:00 Svečano proglašenje

UMHBDR

Natrag na vrh
tomo_zg

PorukaUpisano: Uto Svi 07, 2024 9:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lista do sada potvrđenih trgovaca:

* Eduard
* Special Hobby
* Mn Modelar
* AZ/KP
* Sabre kits
* Aires
* Boa Decals
* Extratech
* Makettshop
* Art Scale Kit
* Mitja Maruško
* Hobby Chest
* Carta Magica
* ModelMania
* ITALERI

UMHBDR

tomo_zg: poruka promijenjena dana: Uto Svi 07, 2024 9:54 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 3/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma