Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5157 | |
|
Upisano: Uto Velj 17, 2026 2:17 pm Naslov poruke: Lancia Super Delta - rebuild prve makete |
|
|
Evo sam sortiro slike pa da stavim
Ovo je rebuild moje prve makete (nakon onih nekoliko osnovnoškolskih) 18 godina nakon što je prvi puta napravljena
Kad sam objavio svoju ideju prijateljima i kolegama dobio sam miješane reakcije, neki nisu odobravali petljanje po prvoj maketi, pogotovo zato sto se ovakva hasegawa nabavi za 35 eura. Ali ja sam odlucio da se počastim rebuildom za svoju punoljetnu maketarsku karijeru, ionako je odavno izgubila svoje mjesto na polici i nitko ju nikad nebi vise pogledao, svojevrsna maketarska pokora
A i htio sam vidjeti sto se moze napraviti sa 18 godina iskustva, i nesto vise novaca nego kad sam ju radio prvi puta
Tako sam nabavio nove decale, Reji resin felge, noćne lampe, PE set i prekrasni 3D printani motor za nju
Rastavljanje je prošlo sa samo jednim uništenim dijelom, al sam ga lako napravio kasnije
Enamel boja stara 18 godina je fino otpadala u isopropanolu, malo čišćenja i šmirglanja poslje i bila je skoro ko nova
pa se krenulo na korekcije, odljevene stvari iznutra je trebalo maknut
Clear dio stakala sam prilagodio da nema prednje boÄŤne prozore da se bolje vidi unutra pa sam morao zadebljati unutrasnjost na tim mjestima
Poznati problem ove makete je sto je hasegawa uzela specifikacije safari verzije automobila, a onda stavila cestovne decale, a visinu nisu korigirali. Pa se to treba prepraviti, spustiti ju za cestovni rally
Na zadnju pregradu je dodan i zastitni prozor kojeg maketa nije imala. Dobila je i heat shield od aluminijske folije
|
 |
| Groff
 | | Član od: 12 Lis 2010 | | Poruke: 548 | | Mjesto: Bakarac |
|
Upisano: Uto Velj 17, 2026 5:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Previše dobri !!!  _________________ Ploviti je potrebno, živjeti nije ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5776 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 20, 2026 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro zgleda sada Feniks  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|