Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 14, 2006 11:59 pm Naslov poruke: Nešto malo čudan "Gustav"... |
|
|
... vidim da ste bili vrlo ekspeditivni u susjednom TH-ovom topicu pa da vidim kak će se Luftwaffe experten ovdje snaći... Naime, zagledao se u ovo i naš dragi kolega (među inim stručnjak i za Gustave), pa mu neke stvari baš i nisu bile najjasnije - a meni još manje ...
Dakle, je li vama nešto čudno na ovom Gustavu - prvenstveno mislim na spiner (stimulirao me na ovo postavljanje baš spomenuti TH-ov topic) - da sad ne tražite u magli...? A i kotači su mi malo neobični, no moguće je to samo dojam - čini se da su gume (ili barem jedna) prazne, pa se stječe dojam da ovaj Gustav malo (pre)nisko "sjedi" ...
Ovdje je krupni plan "bedža", mislim da je to JG27, a fotkano je navodno negdje u Austriji, čini mi se da sam pročitao u potpisu na E-bayu da je to 1945. Interesantno je da je "pustinjski" filter jpoš gore...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Pro 15, 2006 2:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Postojao je jedan prototip koji je imao slično rješenje nosa radi eksperimenta oko drukčijeg hlađenja, ali mi ovo s fotke ne liči na taj prototip.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 15, 2006 3:02 am Naslov poruke: |
|
|
Da u pravu si radi se o II/ JG-27.A što se tiće aviona mislim da to definitivno nije primjerak u letnom stanju ,ćak mi se čini da možda nema motora ,pošto pokrovi nisu zatvoreni kak treba, spiner je preuzet s nećeg drugog ,a čini mi se i da nema kormila smjera ,jedna guma je skroz prazna ,a druga sam kaj nije. Najvjerovatnije primjerak koji je već kanibaliziran i ostavljen za "zabavu" i slikanje.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Pet Pro 15, 2006 1:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni spiner liči na Macchijev, premda su krakovi elise čini se u skladu sa standardnima za Messere.
I da, čini mi se kao da vidim nekakav plitki usis ispod spinera (ono što je HobbyM natuknuo...) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TangoHotel
 | | Član od: 10 Velj 2006 | | Poruke: 291 | | Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost |
|
Upisano: Pet Pro 15, 2006 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo već pola sata kompam po kompu, ali nemogu naći popis sa zarobljenim njemačkim zrakoplovima od strane amerikanaca. Ovaj gore Gustav izgleda čudno jer su ga Ameri sklepali. Izgleda nisu našli sve djelove pa su improvizirali.
Po sjećanju, je ta 109ka krasila unutrašnjost neke njihove baze.
Evo i jedna slika u boji, shema i oznake su neka kombinacija orginalnih i naknadno farbanih (kukic na repu je malo pretjeran )
Vjerovatno je sa ostalim zrakoplovima i opremom došao do amerike na HMS Reaper, u sklopu akcije "Lusty".
TH |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
 | | Član od: 02 Stu 2006 | | Poruke: 414 | | Mjesto: ivanic grad |
|
Upisano: Pet Pro 22, 2006 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
jel to možda ovaj

zec 1: poruka promijenjena dana: Sub Pro 23, 2006 6:59 pm; prepravljeno ukupno 5 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Sub Pro 23, 2006 5:11 am Naslov poruke: |
|
|
Ma jel ti to mobitelom fotkaš ili što?
Nitko koristi od toga nema... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Pro 23, 2006 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
Zec ako fotkaš s digitalnim fotićem probaj pronaći opciju MACRO uglavnom ikonica ti je nešto u obliku cvijetića ukljući pa će fotke biti oštrije, to ti ima gotovo 99% fotića neovisno o njihovoj kvaliteti.
fotke su jako zanimljive samo su malo mutne pa pokekad imam osječaj da sam pijan pa ne vidim dobro  _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zec 1
 | | Član od: 02 Stu 2006 | | Poruke: 414 | | Mjesto: ivanic grad |
|
Upisano: Sub Pro 23, 2006 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| prbal sam, jel bolje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|