Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Nešto malo čudan "Gustav"...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Pro 14, 2006 11:59 pm    Naslov poruke: Nešto malo čudan "Gustav"... Citiraj ovaj komentar

... vidim da ste bili vrlo ekspeditivni u susjednom TH-ovom topicu pa da vidim kak će se Luftwaffe experten ovdje snaći... Naime, zagledao se u ovo i naš dragi kolega (među inim stručnjak i za Gustave), pa mu neke stvari baš i nisu bile najjasnije - a meni još manje ...

Dakle, je li vama nešto čudno na ovom Gustavu - prvenstveno mislim na spiner (stimulirao me na ovo postavljanje baš spomenuti TH-ov topic) - da sad ne tražite u magli...? A i kotači su mi malo neobični, no moguće je to samo dojam - čini se da su gume (ili barem jedna) prazne, pa se stječe dojam da ovaj Gustav malo (pre)nisko "sjedi" ...

Ovdje je krupni plan "bedža", mislim da je to JG27, a fotkano je navodno negdje u Austriji, čini mi se da sam pročitao u potpisu na E-bayu da je to 1945. Interesantno je da je "pustinjski" filter jpoš gore...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2006 2:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Postojao je jedan prototip koji je imao slično rješenje nosa radi eksperimenta oko drukčijeg hlađenja, ali mi ovo s fotke ne liči na taj prototip..
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2006 3:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da u pravu si radi se o II/ JG-27.A što se tiće aviona mislim da to definitivno nije primjerak u letnom stanju ,ćak mi se čini da možda nema motora ,pošto pokrovi nisu zatvoreni kak treba, spiner je preuzet s nećeg drugog ,a čini mi se i da nema kormila smjera ,jedna guma je skroz prazna ,a druga sam kaj nije. Najvjerovatnije primjerak koji je već kanibaliziran i ostavljen za "zabavu" i slikanje....
prelude

PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2006 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni spiner liči na Macchijev, premda su krakovi elise čini se u skladu sa standardnima za Messere.
I da, čini mi se kao da vidim nekakav plitki usis ispod spinera (ono što je HobbyM natuknuo...)
Natrag na vrh
TangoHotel

Član od: 10 Velj 2006
Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost
PorukaUpisano: Pet Pro 15, 2006 8:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo već pola sata kompam po kompu, ali nemogu naći popis sa zarobljenim njemačkim zrakoplovima od strane amerikanaca. Ovaj gore Gustav izgleda čudno jer su ga Ameri sklepali. Izgleda nisu našli sve djelove pa su improvizirali.
Po sjećanju, je ta 109ka krasila unutrašnjost neke njihove baze.

Evo i jedna slika u boji, shema i oznake su neka kombinacija orginalnih i naknadno farbanih (kukic na repu je malo pretjeran Confused )

Vjerovatno je sa ostalim zrakoplovima i opremom došao do amerike na HMS Reaper, u sklopu akcije "Lusty".

TH
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zec 1

Član od: 02 Stu 2006
Mjesto: ivanic grad
PorukaUpisano: Pet Pro 22, 2006 8:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel to možda ovaj

zec 1: poruka promijenjena dana: Sub Pro 23, 2006 6:59 pm; prepravljeno ukupno 5 puta
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Sub Pro 23, 2006 5:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma jel ti to mobitelom fotkaš ili što?
Nitko koristi od toga nema...
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sub Pro 23, 2006 8:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zec ako fotkaš s digitalnim fotićem probaj pronaći opciju MACRO uglavnom ikonica ti je nešto u obliku cvijetića ukljući pa će fotke biti oštrije, to ti ima gotovo 99% fotića neovisno o njihovoj kvaliteti.

fotke su jako zanimljive samo su malo mutne pa pokekad imam osječaj da sam pijan pa ne vidim dobro Laughing
zec 1

Član od: 02 Stu 2006
Mjesto: ivanic grad
PorukaUpisano: Sub Pro 23, 2006 12:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prbal sam, jel bolje?
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma