Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Više maketa istog zrakoplova

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 4:44 pm    Naslov poruke: Više maketa istog zrakoplova Citiraj ovaj komentar

Da li ste se i vi našli u začaranom krugu dvojbe kad su u pitanju različite inačice istog zrakoplova ili razne varijante bojenja iste inačice? Znate, ono: MK I, Mk Vb ili možda Mk IX LF; Messer od Gallanda, Grafa ili ipak od Hardera??? Razmislja Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, 5 Spitfirea - sa tendencijom da ove brojke rastu...! Mr. Green Ponešto sam i napravio, ali je dosta toga na skladištu Embarassed i čeka na realizaciju. Nekim ljudima je to neobično, ali ja se jednostavno ne mogu odlučiti za jednoga! Još samo da je više vremena i prostora u vitrini...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 4:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Draže mi je vidjeti različite vrste aviona u vitrini nego različite verzije, no u planu su nekoliko Fw-190 i Bf-109 (u Mistel kombinaciji)... Cool
Natrag na vrh
dsacic

Član od: 10 Stu 2005
Mjesto: Varaždin-Poreč
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 6:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sličan problem imam i ja , a ponekad se manifestira ovako

Natrag na vrh
imwhoim01
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pretpostavljam da su ti migovi 1/72...
Confused
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 6:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ili možda 1/32 jer vidim da ima "Osvetnika Vukovara". Ta maketa se odavno prodavala od Revella u 1/32. Ili su možda u pitanju samo takve oznake, a maketa je druga.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mskukan
Gost
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 7:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja imam fw190 problem, trenutno radim 18..il 17...ne sjecam se vise. Zanimljivo je da sam svaki put ekao e sad je gotovo ali opet se vracam.
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 8:37 pm    Naslov poruke: Re: Više maketa istog zrakoplova Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
...........Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, .............

OT
daj koju sliku napravljenog fokkera VII tek toliko da dobijem malo uvid u nekog napravljenog
Natrag na vrh
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sri Pro 07, 2005 9:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

preferiram vise razlicitih tipova, no ipak se potkarde npr. F-84, f-8, sea king, x-wing u vise primjeraka (ipak, obicno samo 2)...
Natrag na vrh
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 12:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja nemam tih dilema, jer svaka varijanta zaslužuje zasebni eksponat u kolekciji Very Happy
Veća mi je enigma što napraviti ako je jedan unikatni prototip tokom svog životnog vijeka mijenjao izgled putem modifikacija Question
Natrag na vrh
dsacic

Član od: 10 Stu 2005
Mjesto: Varaždin-Poreč
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 8:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Migovi su 1/72 ,večina KP , F je Airfix, a istočni Njemac je Matchbox
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 10:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dsacic Napisao/la:
Migovi su 1/72 ,večina KP , F je Airfix, a istočni Njemac je Matchbox

Vidim da si MIg 21 ovisnik Smile Mislim da ti nedostaje još barem jedan iz vijetnamskog rata Twisted Evil Daj,molim te, stavi koju veću fotku u rubriku dovršenih maketa, da uživamo u pogledu. Ja imam samo 2 (PF i MF), ali planiram nabavke...
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 10:19 am    Naslov poruke: Re: Više maketa istog zrakoplova Citiraj ovaj komentar

hornet Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
...........Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, .............

OT
daj koju sliku napravljenog fokkera VII tek toliko da dobijem malo uvid u nekog napravljenog

Neke dovršene imam u Splitu, ali rađeni su davno i nisu baš nešto. Embarassed Čim dovršim dva Fokkera koja su mi u radu, ovdje u Zagrebu, stavit ću fotke.
Natrag na vrh
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Pro 08, 2005 11:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja svog radim već ima 2 mjeseca, možda i više, u međuvremenu sam kupio još neke WW1 i WW2 za koje očito nemam vremena odratiti ih (nekad mi je tebalo max 2 tjedna, ponekad sam radio i paralelno dvije makete).
Enivej možda nakraju prije svanu moje slike.

Što se tiće više varijanti istog zrakoplova, nemam ništra protiv i vjerovatno ću ih sad i napraviti (tek kad sklepam ovo što imam) ali prije kad sam bio na grbači starcima važnije mi je bilo skupiti više raznovrsnih aviona nego neke ponavljati
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Pro 12, 2005 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A kojeg D VII radiš? Od kojeg proizvođača i u kojem mjerilu? Ja sam radio do sada Revell i Esci 1/72, a u radu su mi MAC 1/72 i Revell 1/48. Ni jedna od tih maketa nije "briljantna", ali se još nisam uspio dokopati Rodenovog u 1/48, koji je do sad najbolji. Revell 1/72 je idealan za multipliciranje, jer je jeftin i konturno dosta točan, ali je činjenica da je vrlo stara maketa, pa treba raditi brdo korekcija... Evil or Very Mad
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Pet Pro 23, 2005 10:17 am    Naslov poruke: Re: Više maketa istog zrakoplova Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Da li ste se i vi našli u začaranom krugu dvojbe kad su u pitanju različite inačice istog zrakoplova ili razne varijante bojenja iste inačice? Znate, ono: MK I, Mk Vb ili možda Mk IX LF; Messer od Gallanda, Grafa ili ipak od Hardera??? Razmislja Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, 5 Spitfirea - sa tendencijom da ove brojke rastu...! Mr. Green Ponešto sam i napravio, ali je dosta toga na skladištu Embarassed i čeka na realizaciju. Nekim ljudima je to neobično, ali ja se jednostavno ne mogu odlučiti za jednoga! Još samo da je više vremena i prostora u vitrini...

Mislim da stvar treba razdvojiti. Vise inacica "istog" zrakoplova radim (ili namjeravam raditi), buduci da je moje podrucje interesa jedno zrakoplovstvo, a te inacice zapravo nisu isti zrakoplovi (nisu isti npr. Bf-109E i Me-109G-10 ili Mig-21f i Mig-21MA).

Naravno, koliko cu "piliti" po pojedinom "osnovnom" tipu pa raditi njegovih podvarijanti ovisi i o tome koliko mi se taj tip svidja.. Npr. volim Bf-109, pa sam nakupovao svih mogucih varijanti. Cak imam namjeru (ako budem zivio 100 godina) raditi i 2 ceskoslovacka Bf-109G-12: sa "grbom" ispred kabine, i onaj bez nje...

Sasvim je druga prica kod ljudi koji obozavaju jedan tip, pa ga bojaju u boje razlicitih zrakoplovstava. Nisam takav, ali nemam nista protiv. Sve sto ljude veseli je super stvar. Mozda se pri takvom radu moze raditi i "serijski" (odjednom farbati 5 istih cockpita, odjednom ljepiti polovice trupova i sl.).
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma