Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 4:44 pm Naslov poruke: Više maketa istog zrakoplova |
|
|
Da li ste se i vi našli u začaranom krugu dvojbe kad su u pitanju različite inačice istog zrakoplova ili razne varijante bojenja iste inačice? Znate, ono: MK I, Mk Vb ili možda Mk IX LF; Messer od Gallanda, Grafa ili ipak od Hardera??? Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, 5 Spitfirea - sa tendencijom da ove brojke rastu...! Ponešto sam i napravio, ali je dosta toga na skladištu i čeka na realizaciju. Nekim ljudima je to neobično, ali ja se jednostavno ne mogu odlučiti za jednoga! Još samo da je više vremena i prostora u vitrini... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 4:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Draže mi je vidjeti različite vrste aviona u vitrini nego različite verzije, no u planu su nekoliko Fw-190 i Bf-109 (u Mistel kombinaciji)...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dsacic
| | Član od: 10 Stu 2005 | | Poruke: 30 | | Mjesto: Varaždin-Poreč |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 6:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Sličan problem imam i ja , a ponekad se manifestira ovako
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Pretpostavljam da su ti migovi 1/72...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 6:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ili možda 1/32 jer vidim da ima "Osvetnika Vukovara". Ta maketa se odavno prodavala od Revella u 1/32. Ili su možda u pitanju samo takve oznake, a maketa je druga. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 7:15 pm Naslov poruke: |
|
|
| ja imam fw190 problem, trenutno radim 18..il 17...ne sjecam se vise. Zanimljivo je da sam svaki put ekao e sad je gotovo ali opet se vracam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 8:37 pm Naslov poruke: Re: Više maketa istog zrakoplova |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | ...........Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, ............. |
OT
daj koju sliku napravljenog fokkera VII tek toliko da dobijem malo uvid u nekog napravljenog |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 886 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Sri Pro 07, 2005 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| preferiram vise razlicitih tipova, no ipak se potkarde npr. F-84, f-8, sea king, x-wing u vise primjeraka (ipak, obicno samo 2)... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 12:52 am Naslov poruke: |
|
|
Ja nemam tih dilema, jer svaka varijanta zaslužuje zasebni eksponat u kolekciji
Veća mi je enigma što napraviti ako je jedan unikatni prototip tokom svog životnog vijeka mijenjao izgled putem modifikacija  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dsacic
| | Član od: 10 Stu 2005 | | Poruke: 30 | | Mjesto: Varaždin-Poreč |
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Migovi su 1/72 ,večina KP , F je Airfix, a istočni Njemac je Matchbox |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
| dsacic Napisao/la: | | Migovi su 1/72 ,večina KP , F je Airfix, a istočni Njemac je Matchbox |
Vidim da si MIg 21 ovisnik Mislim da ti nedostaje još barem jedan iz vijetnamskog rata Daj,molim te, stavi koju veću fotku u rubriku dovršenih maketa, da uživamo u pogledu. Ja imam samo 2 (PF i MF), ali planiram nabavke... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 10:19 am Naslov poruke: Re: Više maketa istog zrakoplova |
|
|
| hornet Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | ...........Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, ............. |
OT
daj koju sliku napravljenog fokkera VII tek toliko da dobijem malo uvid u nekog napravljenog |
Neke dovršene imam u Splitu, ali rađeni su davno i nisu baš nešto. Čim dovršim dva Fokkera koja su mi u radu, ovdje u Zagrebu, stavit ću fotke. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Pro 08, 2005 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
ja svog radim već ima 2 mjeseca, možda i više, u međuvremenu sam kupio još neke WW1 i WW2 za koje očito nemam vremena odratiti ih (nekad mi je tebalo max 2 tjedna, ponekad sam radio i paralelno dvije makete).
Enivej možda nakraju prije svanu moje slike.
Što se tiće više varijanti istog zrakoplova, nemam ništra protiv i vjerovatno ću ih sad i napraviti (tek kad sklepam ovo što imam) ali prije kad sam bio na grbači starcima važnije mi je bilo skupiti više raznovrsnih aviona nego neke ponavljati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Pro 12, 2005 11:15 am Naslov poruke: |
|
|
A kojeg D VII radiš? Od kojeg proizvođača i u kojem mjerilu? Ja sam radio do sada Revell i Esci 1/72, a u radu su mi MAC 1/72 i Revell 1/48. Ni jedna od tih maketa nije "briljantna", ali se još nisam uspio dokopati Rodenovog u 1/48, koji je do sad najbolji. Revell 1/72 je idealan za multipliciranje, jer je jeftin i konturno dosta točan, ali je činjenica da je vrlo stara maketa, pa treba raditi brdo korekcija...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Pro 23, 2005 10:17 am Naslov poruke: Re: Više maketa istog zrakoplova |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Da li ste se i vi našli u začaranom krugu dvojbe kad su u pitanju različite inačice istog zrakoplova ili razne varijante bojenja iste inačice? Znate, ono: MK I, Mk Vb ili možda Mk IX LF; Messer od Gallanda, Grafa ili ipak od Hardera??? Ja sam dileme riješio tako da imam 15 Bf-109, 5 Fokkera Dr I, 6 Fokkera D VII, 5 Spitfirea - sa tendencijom da ove brojke rastu...! Ponešto sam i napravio, ali je dosta toga na skladištu i čeka na realizaciju. Nekim ljudima je to neobično, ali ja se jednostavno ne mogu odlučiti za jednoga! Još samo da je više vremena i prostora u vitrini... |
Mislim da stvar treba razdvojiti. Vise inacica "istog" zrakoplova radim (ili namjeravam raditi), buduci da je moje podrucje interesa jedno zrakoplovstvo, a te inacice zapravo nisu isti zrakoplovi (nisu isti npr. Bf-109E i Me-109G-10 ili Mig-21f i Mig-21MA).
Naravno, koliko cu "piliti" po pojedinom "osnovnom" tipu pa raditi njegovih podvarijanti ovisi i o tome koliko mi se taj tip svidja.. Npr. volim Bf-109, pa sam nakupovao svih mogucih varijanti. Cak imam namjeru (ako budem zivio 100 godina) raditi i 2 ceskoslovacka Bf-109G-12: sa "grbom" ispred kabine, i onaj bez nje...
Sasvim je druga prica kod ljudi koji obozavaju jedan tip, pa ga bojaju u boje razlicitih zrakoplovstava. Nisam takav, ali nemam nista protiv. Sve sto ljude veseli je super stvar. Mozda se pri takvom radu moze raditi i "serijski" (odjednom farbati 5 istih cockpita, odjednom ljepiti polovice trupova i sl.). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|