Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Uto Sij 03, 2006 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
momci sve do 1938 bili su označavani po fabrici Bf a kako je ona 1938 promenila ime to su i letelice promenile ime.Recimo Me108 (proizvedeno u Nemačkoj i Francuskoj-posle 1940-te zajedno oko 880kom.) koji su bili u predratnoj Jugoslaviji su stigli iz fabrike u Regenzburgu.
pozdrav Đorđe |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 03, 2006 11:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Netočno i netočno.
Ja na svoje oči vidio službenu oznaku Bf-109 i Me-109.
Ovakova rasprava se ponavlja s foruma na forum. Uskoro će prijeći u legendu. A onda legenda postaje mit. Pa trilogija...
Sve do kraja 2.s.r. odjel RLM-a koji je vodio očevidnost gubitaka zrakoplova koristi oznaku Bf 109. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
U zadnje dvije godine koliko sam pratio LEMB,isto pitanje je postavljeno barem tri puta,odgovora je bilo raznih,no stričeki koji su u tom sportu i po četrdeset godina,vele da priznaju samo ono što RLM kaže ,da se razumijemo ne pojedine tvornice (pa i šupe)u kojima se taj dragi messer sklapao.I ja sam vidio da je označavan sa Me,ali se nekak držim ko pijan plota Bf.Imam jednu staru knjigu iz '73. o Willy Messerschmittukoju je napisao Armand van Ishoven, prekopao je do tada sve arhive i muzeje,i ustvrdio da je službena oznaka po RLM-u za 108-icu,109-ku i 110-ku bila Bf(i još neki uglavnom samo prototivni primjerci),a 210,410,163,262,321,323 kao i projekti poput 209 imali oznaku Me(bez crtice).Npr. meni najdraži bi ovako izgledao:Messerschmitt Bf 109 E-4. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
| tiger Napisao/la: | U zadnje dvije godine koliko sam pratio LEMB,isto pitanje je postavljeno barem tri puta,odgovora je bilo raznih,no stričeki koji su u tom sportu i po četrdeset godina,vele da priznaju samo ono što RLM kaže ,da se razumijemo ne pojedine tvornice (pa i šupe)u kojima se taj dragi messer sklapao.I ja sam vidio da je označavan sa Me,ali se nekak držim ko pijan plota Bf.Imam jednu staru knjigu iz '73. o Willy Messerschmittukoju je napisao Armand van Ishoven, prekopao je do tada sve arhive i muzeje,i ustvrdio da je službena oznaka po RLM-u za 108-icu,109-ku i 110-ku bila Bf(i još neki uglavnom samo prototivni primjerci),a 210,410,163,262,321,323 kao i projekti poput 209 imali oznaku Me(bez crtice).Npr. meni najdraži bi ovako izgledao:Messerschmitt Bf 109 E-4. |
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 2:46 pm Naslov poruke: Re: vrlo glupo pitanje |
|
|
| imwhoim01 Napisao/la: | | znam da je pitanje glupo,... |
vidiš, imwhoim01 (btw. nisi li mogao izabrati neki kompliciraniji nick? slomih se...), postavio si kao "glupo" pitanje, a skupio 18 postova... I ko zna kud bi dalje otišlo da Grunf nije rekao "amen" (s čime se u potpunosti slažem),
pa predlažem da otvorimo novi topic o ne/egzistiranju i raščlambi "glupih" pitanja...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 4:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| A mogli bi nastaviti o označavanju inačica Luftwaffe zrakoplova. Baš me zanima tko je počeo pisati crticu između oznake inačice i podinačice (npr. E-4 umjesto E4)? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
To je, mislim, čisto zbog jasnoće i čitljivosti. Zamisli ovo: Bf109G6R6... Ma, počinjemo tražiti dlaku u jajetu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 4:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Inace su Nijemci poznati po jednostavnosti imena:
15cm sIG33/2 auf Hetzer
PzKpfw 38(t) Ausf. E
itd-..  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 4:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Takav je i jezik. Npr. gasenje kompa se obavlja radnjom "herunterfahren", a "edit" je "bearbeiten". sve je matematicki tocno i precizno, jedini je problem to sto nije bas jednostavno (niti pisati, niti citati). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 6:26 pm Naslov poruke: Re: vrlo glupo pitanje |
|
|
| prelude Napisao/la: | | imwhoim01 Napisao/la: | | znam da je pitanje glupo,... |
vidiš, imwhoim01 (btw. nisi li mogao izabrati neki kompliciraniji nick? slomih se...), postavio si kao "glupo" pitanje, a skupio 18 postova... I ko zna kud bi dalje otišlo da Grunf nije rekao "amen" (s čime se u potpunosti slažem),
pa predlažem da otvorimo novi topic o ne/egzistiranju i raščlambi "glupih" pitanja...
 |
kao prvo, nick nisam ja izabrao nego mi je prijatelj dodijelio...
kao drugo, slazem sa Grunfovim "Amen"!!! Saznao sam vise o Bf-u (ili Me-u) nego sto sam se nadao...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Sij 04, 2006 9:07 pm Naslov poruke: nije za 109 ali je za Bf 110 (bez crtice) |
|
|
Imam prekrasnu knjigu autora Mankau/Petrick: "Bf 110 Me 210 Me 410".
Prvi dio knjige je kronologija 110-tke po datumima i direktnim citatima iz zapisnika sastanaka u RLM-u, Rechlinu, tvornicama, iz Milchovih arhiva i sl. Od početka do kraja radi se o Bf 110, dok se za oznake podvarijanti rabi crtica, npr Bf 110 F-2. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|