Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| r.i.s.t.a.
 | | Član od: 21 Tra 2006 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Lip 07, 2007 3:03 pm Naslov poruke: Horten 229 u Smithsonianu |
|
|
S vremena na vreme pomene se da u Smithsonian Air and Space muzeju u Washingtonu DC postoji jedan primerak nemačkog "letećeg krila" iz Drugog svetskog rata, Hortena 229.
Ovaj avion i dalje čeka restauraciju, valjda zato što je u velikoj meri bio izrađen od drveta (kao i sve Hortenove konstrukcije, jer su oni pre svega pravili i eksperimentisali sa jedrilicama).
Igrom slučaja imam dve fotke ovog aviona iz depoa Muzeja, gde se i danas nalazi.
Spojio sam ih u fotošopu, da bi se koliko-toliko dobila predstava o ovoj nesvakidašnoj letelici, a tu su i originali.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sub Lip 23, 2007 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da li si ti ovo slikavao? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Lip 23, 2007 11:48 pm Naslov poruke: |
|
|
super |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| r.i.s.t.a.
 | | Član od: 21 Tra 2006 | | Poruke: 322 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Uto Jul 03, 2007 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mario Raguz Napisao/la: | | Da li si ti ovo slikavao? |
Ne, na žalost nisam; to je još davnih 80-ih godina prošlog veka slikao jedan moj stari poznanik koji je otišao u USA da živi, pa je valjda volontirao u Smithsonianu i imao priliku da šeta po depou.
Danas, u doba digitalne fotografije, ja bih napravio bar par desetina fotografija samo ovog aviona  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 7:52 am Naslov poruke: |
|
|
Zakon ! Dali su i krila negdje spremljena ili ameri imaju samo "trup"
Baš tako sad u doba digitalne fotografije bi napravio nešto više fotografija.
Pitanje u tom depou je i jedan tj. jedini preživjeli TA-152 H čije se fotke kao i Hortenove pojavljuju s vremena na vrijeme i isto čeka obnovu, dali imaš možda koju njegovu fotku ili neke novije info oko trenutnog statusa. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 10:15 am Naslov poruke: |
|
|
Postoje i krila. Ako malo progooglaš možeš naći dosta fotografija tog jedinog preživjelog Go-229 V3. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gumiflex
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 67 | | Mjesto: Karlovac/Beograd/Washington DC |
|
Upisano: Pet Stu 16, 2007 8:31 am Naslov poruke: |
|
|
To je moja slika. Ja sam dio gost u tom muzeju "Paul Garber" facility odrzao govor o Hawker Haricenu. Tu rade restoraciju aviona za muzeje. To je bilo oko '91 ili '92. Slike su snimane za 35 mm kamerom. Posto nisam znao da ce me pustiti u zgrade koje su zatvorene za publiku morao sam da cuvam film za ostale avione. Posto neradim sledece nedelje stavicu slike svega sto sam snimio.
Mladen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Pet Stu 16, 2007 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Gumiflex Napisao/la: | To je moja slika. Ja sam dio gost u tom muzeju "Paul Garber" facility odrzao govor o Hawker Haricenu. Tu rade restoraciju aviona za muzeje. To je bilo oko '91 ili '92. Slike su snimane za 35 mm kamerom. Posto nisam znao da ce me pustiti u zgrade koje su zatvorene za publiku morao sam da cuvam film za ostale avione. Posto neradim sledece nedelje stavicu slike svega sto sam snimio.
Mladen |
ZAKON MAJSTORE!!!!!
U nestrpljenju iščekujem fotke! _________________ Vedran
Karaya: poruka promijenjena dana: Sri Stu 21, 2007 2:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 16, 2007 4:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | ZAKON MAJSTORE!!!!!
U ne strpljenju iščekujem fotke! |
I ja isto!!  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5406 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 17, 2007 2:29 am Naslov poruke: |
|
|
Pridružujem se iščekivanju pogotovo za 'leteče krilo' i Ta-152 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|