Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 11:17 pm Naslov poruke: Kako napraviti bijele home-made decale? |
|
|
Eto, vec neko vrijeme razbijam glavu po tom pitanju
Naime, vecina printera, pa tako i moj, ne moze printati bijelu boju...
E sad, da li je uopce ikako moguce isprintati bijeli home-made dizajn na prozirni decal paper?
Ne priznajem odgovor da izrezem bijeli decal paper u zeljeni oblik jer, izmedju ostalog, zelim printati natpise pa mi je nezgodno rezati i lijepiti pojedinacna bijela slova
Hvala  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 11:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Isprintaj dekal sa crnim ili sivim outlinom i reži, tak i onak moraš.
Tak bi barem ja. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 11:22 pm Naslov poruke: |
|
|
To mi je palo na pamet ali to i dalje podrazumijeva izrezivanje i ljepljenje pojedinacnih slova a to mi se ne da...
Znaci, trebam jedinstveni bijeli logo na prozirnoj podlozi
Ako nema drugog nacina prihvacam i to rjesenje, ali jos se nadam da ipak postoji neka alternativna varijanta... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2007 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
mozda postoji, uz uvjet da imas dobar printer....
kad radis pripremu decala, umjesto bijele stavi 5%sive, ako me kuzis sto mislim.... Dio koji je stampan ce biti nijansu-dvije tamniji od snijeg bijele i ostatka decal papira, ali jos uvijek dovoljno bijel...uostalom, rijetko gdje je bijelo bas bijelo, svi natpisi na svemu u bijeloj boji se prvi zaprljaju, postaju sivkasti.... tako da, pametno doziraj sivu u bijelu i naci ces tocno omjer, da decal bude bijeli a opet da se vidi na bijelom decal papiru.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 1:37 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala, probat cu tako nesto...samo, nisam siguran da je moj printer toliko dobar
Ne znam koliko je najsvjetlija siva "svijetla"...no dobro, vidjet cemo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 9:13 am Naslov poruke: |
|
|
Neznam u kojem programu radis, ali ajmo uzeti za primjer da radis u corelu.... princip je slican u vecini tih programa...
Jednostavno, nacrtas natpis sa crnim crtama, stavis fill da je bijela boja.... dvoklik na boju, pomaknes klizac samo malo da bijela promjeni nijansu (znaci koji %).... dobijes kod boje, editiras liniju, postavis istu tu boju za boju crte i probas otprintati, da vidis koju nijansu na papiru (obicnom, ne decal) dobijes.... ponavljas dok ne nadjes najbolju kombinaciju i to ti je to.... nimalo komplicirano, mozda malo dugotrajnije dok ne pogodis gdje bijela prestaje biti bijela da je printer moze iscrtati na bijelom papiru.....
Varijacija na istu temu ti je: nacrtas crnim crtama decal kako treba izgledati, fillas ga bijelom, postavis prljavo bijelu kao boju pozadine, kod printanja izaberes opciju "invert" ili "negative" i kad odstampas dobit ces prljavo bijela slova na bijeloj podlozi.....
Treca varijanta, nacrtas decal, ali uvecan duplo (200%), nacrtas ga znaci normalno sa crnim fillom, kod printanja odaberes opciju negative.... odstampani papir odneses u fotokopiraonu, kazes da ti to kopiraju na decal papir, ali umanjeno za pola..... Usput pitas, mozda oni imaju printer koji moze stampati bijelu..... (oprez, kosta poprilicno)....
No, najbolje od svega, kad si nacrtao crtez u corelu, ispravnih dimenzija, jednostavno odneses da ti to za par kuna izrezu u foliji i dobijes savrsen sablon za spricanje natpisa.... Nemas brige, razmisljanja, jednostavno bijelu u ab i spricas.... kad se boja osusi odljepis foliju.... Mislim da ti je ovo najbolje rjesenje, pogotovo sto se radi o natpisima (znaci jednostruki sablon), i bijeloj boji..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
Probaj freehand, to ti je za logotipe super, crtaš u vektorima-točkama i prilokom povećanja formata logotipa ne gubi kvalitetu.
samo pazi-u freehandu ćeš teško dobiti ferlauf, već ga trebaš exportirati u fotošop i deri, ako trebaš pojašnjenja sam reci-u tome sam maher  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
@ Reaper: ovo sa shablonama je dobra ideja
@ Kinfa: photoshop trenutno treniram...probat cu tvoj prijedlog, a ako cu imat kakvo pitanjce dobit ces PM
U svakom slucaju, hvala na masi interesantnih ideja...sad se imam cime bavit preko vikenda  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sivcev
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 346 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
ako su slova veca od 3mm mozes da izrezes na Cutteru ili beli dekal papir ili masking foliju pa da farbas u belo. Pripremu radis u Corelu ili nekom vektorskom programu. _________________ Maketarski klub "Novosadski Ikar" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
da, i po meni je corel sretnije rjesenje za rad sa vektorskom grafikom, a u slucaju izrezivanja sablona iz folije i jedino rjesenje (bez prevelikog kompliciranja)..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|