Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Elko
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 10 | |
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 9:22 pm Naslov poruke: Mala pomoc... |
|
|
Evo vec par tjedana pretrazujem forum da nebi spammao bezveze ali nikako da nadjem bas ono sto bi meni trebalo...
Pa cu sad da postanem dosadan:
Jos kao klinac slagao sam makete ali kako to obicno biva sve su zavrsavale u plamenu leteci sa 13 kata (svidjalo mi se kako realno padaju za razliku od obicnih igracaka) tako da se nemogu bas pohvaliti nekim maketarskim iskustvom.
Da skratim pricu, nisam se jako dugo bavio slaganjem maketa ali nekako me oduvjek vukla zelja da slozim nesto sto bi cak mogao i zadrzat, ali nikako da se nagovrim da krenem dok od prijatelja nisam za rodjendan dobio Boeing B-17G, 1:72 (moja vjecna zelja).
I sad htio bi to sloziti kako spada (mislim da nece biti problem) i jos vaznije pofarbati kako spada (mislim da ce biti problem).
Velika vecina slika gotovih maketa na ovom forumu me ostavila bez daha svojom detaljnjoscu i jos za mene vaznije realisticnosti detalja poput weatheringa i chipinga pa bi htio probati napraviti tako nesto (vremena i volje za ucenje imam).
Pa imam par pitanja:
1. Gdje u Zagrebu ima neki ducan ili sl gdje bi mogao nabaviti bar vecinu pribora odjednom (boje, alat..)?
2. Dali se u Profilu u Bogovićevoj josuvjek moze nabavit Sliderova knjiga "Uvod u plasticno maketarstvo" i hoce li mi puno koristiti s obzirom da nisam bas upoznat s maketarskim izrazima? (dali cu saznati nesto o weatheringu i chipingu npr.?)
3. Sto jos od "premaza" trebam nabaviti osim standardnih boja koje su mi potrebne za maketu?
4. Koja je najsigurnija tehnika za zastitu stakala na maketi pri bojanju (sto mi sve treba za primjenu i gdje bi to mogao nabaviti)
To bi bilo to zasad, i ovako sam se previse raspisao nadam se da cete imati volje sve to citati i pomoci mi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Na pitanja 1,3 i 4 je vec milion puta odgovoreno, u svim mogucim oblicima i formama....
Ali, ukratko...
1. a gdje nema?? LOM, Chipoteka, Alpha, Tubo limach.....
2. nemam pojma, pitaj autora knjige direktno, ali sumnjam da neces dosta toga saznati i nauciti...
3. Gloss lak, mat lak, eventualno semigloss lak, decal tekucine (MM)...
4. Tamiya masking tape ili neka malo bolja traka poput 3M ili slicnih, izrezes, zaljepis i ne skidas dok maketa nije kompletno gotova.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 01, 2007 11:59 pm Naslov poruke: |
|
|
1. mislim da bi najbolji izbor bio da posjetis chipoteku ili da kontaktiras zaca (alpha-hanich)
2. mislim da i toga jos uvijek imas u bogovicevoj u onome profil megastoru (inace 97kn) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Pro 02, 2007 1:18 am Naslov poruke: |
|
|
1. Nemoj se u početku zamarati puno sa alatom za početak su ti dovoljne škarice za nokte ,turpijice također za nokte ili male "urarske" turpijice ,fini šmirgl-papir ,nekakvi skalpel ,i par kvalitetnijih kistova jedan plosnati i dva okrugla (jedan jako tanki 00 i neki malo deblji 1,2 ili 3) ,ostalo ćes nabavljati s vremenom i potrebom. Za nabavku boje su ti već rekli ,a obavezno si nabavi i maketarski kit (pa makar i Italeriev ili Revellov za početak)
2. Knjige još ima nalazi se na katu blizu dječjeg odjela ,a jako će ti koristiti ,autor ti objašnjava večinu izraza i pevodi ih u normalni Hr. govor tak da buš se snašo
4. Stakla možeš maskirati i Maskolom odnosno "tekučim lateksom za maskiranje" (tak traži) ,a možeš ga nabaviti u bolje opremljenim art shopovima (Juriček kod MUOa.....) jednostavno ga naneseš na mjesto koje želiš zaštititi ,pričekaš da se stvrdne i farbaš  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Elko
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 10 | |
|
Upisano: Pon Pro 03, 2007 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Ok, hvala vam. mislim da cu sutra prvo skocit do chipoteke i po knjigu pa kud me voda odnese....
Hvala jos jednom  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|