Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mala pomoc...

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Elko

Član od: 26 Stu 2007
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 9:22 pm    Naslov poruke: Mala pomoc... Citiraj ovaj komentar

Evo vec par tjedana pretrazujem forum da nebi spammao bezveze ali nikako da nadjem bas ono sto bi meni trebalo...

Pa cu sad da postanem dosadan:

Jos kao klinac slagao sam makete ali kako to obicno biva sve su zavrsavale u plamenu leteci sa 13 kata (svidjalo mi se kako realno padaju Laughing za razliku od obicnih igracaka) tako da se nemogu bas pohvaliti nekim maketarskim iskustvom.
Da skratim pricu, nisam se jako dugo bavio slaganjem maketa ali nekako me oduvjek vukla zelja da slozim nesto sto bi cak mogao i zadrzat, ali nikako da se nagovrim da krenem dok od prijatelja nisam za rodjendan dobio Boeing B-17G, 1:72 (moja vjecna zelja).
I sad htio bi to sloziti kako spada (mislim da nece biti problem) i jos vaznije pofarbati kako spada (mislim da ce biti problem).
Velika vecina slika gotovih maketa na ovom forumu me ostavila bez daha svojom detaljnjoscu i jos za mene vaznije realisticnosti detalja poput weatheringa i chipinga pa bi htio probati napraviti tako nesto (vremena i volje za ucenje imam).

Pa imam par pitanja:

1. Gdje u Zagrebu ima neki ducan ili sl gdje bi mogao nabaviti bar vecinu pribora odjednom (boje, alat..)?

2. Dali se u Profilu u Bogovićevoj josuvjek moze nabavit Sliderova knjiga "Uvod u plasticno maketarstvo" i hoce li mi puno koristiti s obzirom da nisam bas upoznat s maketarskim izrazima? (dali cu saznati nesto o weatheringu i chipingu npr.?)

3. Sto jos od "premaza" trebam nabaviti osim standardnih boja koje su mi potrebne za maketu?

4. Koja je najsigurnija tehnika za zastitu stakala na maketi pri bojanju (sto mi sve treba za primjenu i gdje bi to mogao nabaviti)

To bi bilo to zasad, i ovako sam se previse raspisao nadam se da cete imati volje sve to citati i pomoci mi.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na pitanja 1,3 i 4 je vec milion puta odgovoreno, u svim mogucim oblicima i formama....

Ali, ukratko...

1. a gdje nema?? LOM, Chipoteka, Alpha, Tubo limach.....
2. nemam pojma, pitaj autora knjige direktno, ali sumnjam da neces dosta toga saznati i nauciti...
3. Gloss lak, mat lak, eventualno semigloss lak, decal tekucine (MM)...
4. Tamiya masking tape ili neka malo bolja traka poput 3M ili slicnih, izrezes, zaljepis i ne skidas dok maketa nije kompletno gotova....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 01, 2007 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. mislim da bi najbolji izbor bio da posjetis chipoteku ili da kontaktiras zaca (alpha-hanich)
2. mislim da i toga jos uvijek imas u bogovicevoj u onome profil megastoru (inace 97kn)
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 02, 2007 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

1. Nemoj se u početku zamarati puno sa alatom za početak su ti dovoljne škarice za nokte ,turpijice također za nokte ili male "urarske" turpijice ,fini šmirgl-papir ,nekakvi skalpel ,i par kvalitetnijih kistova jedan plosnati i dva okrugla (jedan jako tanki 00 i neki malo deblji 1,2 ili 3) ,ostalo ćes nabavljati s vremenom i potrebom. Za nabavku boje su ti već rekli ,a obavezno si nabavi i maketarski kit (pa makar i Italeriev ili Revellov za početak)
2. Knjige još ima nalazi se na katu blizu dječjeg odjela ,a jako će ti koristiti ,autor ti objašnjava večinu izraza i pevodi ih u normalni Hr. govor tak da buš se snašo
4. Stakla možeš maskirati i Maskolom odnosno "tekučim lateksom za maskiranje" (tak traži) ,a možeš ga nabaviti u bolje opremljenim art shopovima (Juriček kod MUOa.....) jednostavno ga naneseš na mjesto koje želiš zaštititi ,pričekaš da se stvrdne i farbaš Smile
Elko

Član od: 26 Stu 2007
PorukaUpisano: Pon Pro 03, 2007 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok, hvala vam. mislim da cu sutra prvo skocit do chipoteke i po knjigu pa kud me voda odnese....

Hvala jos jednom Smile
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma