Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

B-17G & P51D
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Elko

Član od: 26 Stu 2007
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 12:08 am    Naslov poruke: B-17G & P51D Citiraj ovaj komentar

Evoga, moje prve makete.. Slika je malo mutna jer je slikano s mobom po noci al nazalost bolje kamere zasad nemam (bar se nevide greske, hehe). Inace radi se o modelima 1/72 od Academy-a.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 12:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Molio bih te još koju fotku Mustanga jer imam u planu raditi također "Down For Double" ali u 48-ici.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moze malo vise slika i da budu sa svih strana?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepi radovi.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Elko

PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 6:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo jos par slicica slikanih s malo boljim mobom. Ubacitcu jos par komada uskoro da vidite sve greske sa svih strana Smile . Usput moram reci da su decali od Academy-a za poludit...te pucaju, te nisu u odgovarajucem mjerilu, stvarno koma...

Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 7:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

--

st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2014 10:33 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Elko

PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 10:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

st65uka Napisao/la:
super je ali mi se malo na propeleru cini boja neravnomjerna i malo ti je prelazilo tu kod te zelene crte ali sve u svemu ja nebi sigurno bolje napravio
jesi li mozda mustanga bojao kistom?

Je, malo je neravnomjerna al kolko god pokusavao nikako da mi dobro uspije... prvi put da sam farbao makete Very Happy
Bojao sam se da ak budem probao jos koji put ne nanesem predebeli sloj boje. Sve je farbano kistom i Mustang i B17
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2008 11:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A jesi ti kod farbanja kistom razrijedio boju, najbolja boja ti je (barem meni) onako kada je dosta rijetka, pa radije ponovim postupak 2-4 puta pa dobijem ok boju i prekrivenost nego 1-2 pa da je uzas, kuzis, bolje vise puta pomalo nego odjednom previse, ja cak znam neke revellke razrijediti i cak do 50-50 mada je neki optimalni 30/40-70/60 u korist boje.
Natrag na vrh
mile

Član od: 09 Pro 2007
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2008 12:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mustang je super al mi se vise sviđa b-17...stvarno super Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Elko

PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2008 5:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jos samo jedno pitanjce... sad mi palo napamet.

Ja sam to samo pofarbao stavio nakeljnice i nish vise.
Zanima me jelima jos nesto sto bi trebao napravit (ne mislim na chiping i weathering). Negdje sam procitao da postoji i neki lak za preci sve to... cem to sluzi? Kak se to zove? Very Happy
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2008 7:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo da ti pomognem. Od momaka na forumu i ja sam to kasnije saznao (hvala im za to).
Dakle, kad je model obojan, prije oznaka nanosiš sjajni lak, po mogućnosti na vodenoj bazi-akrilni. Nakon sušenja od odprilike 5-6 sati po potrebi nanosiš još jednu ruku te kad se osuši stavljaš decale(oznake). Kad su oznake legle, ostaviš da se prosuše (vidiš sam kad su suhe), nanosiš opet sjajni lak (da zaštitiš oznake dok radiš wash). Nakon toga, po želji radiš chiping, wettering ili wash tehnikom koja tebi najviše odgovara. (Tuš, pastela sa vodom, uljana boja itd.) Po završetku te faze stavljaš mat ili polumat lak kao finalni korak u bojanju i lakiranju. Nakon svega toga postavljaš za kabinu, podvozje, jer će ti smetati dok radiš ove ranije radnje. Njih lakiraš i wash-aš posebno. Naravno kad sve kompletiraš, vidiš da li je potrebno napraviti još koju manju intervenciju na spojevima.

Španac
Natrag na vrh
Aranza

PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2008 7:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Njih lakiraš i wash-aš posebno.

Evo moram sam sebe quotat. Kabinu nikako ne lakiraš, mislio sam samo na stajni trap, pa da me ne shvatiš doslovce. Zaboravio sam ti reći koji su to lakovi. Ja koristim MM lakove gloss-(sjajni) i semigloss-(polusjajni), akrilni na bazi vode. Razrijeđuješ ih sa otapalom od 70-80% destilirane vode i 20-30% alkohola, medicinskog. Kupiš u apoteci. Wink

Španac
Natrag na vrh
Elko

PorukaUpisano: Sri Sij 09, 2008 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok, hvala. samo meni je sad za to prekasno... Confused
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sri Sij 09, 2008 7:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

--

st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2014 10:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Sij 09, 2008 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Nakon toga, po želji radiš chiping, wettering ili wash tehnikom koja tebi najviše odgovara.

E sad,ako sam u krivu unaprijed se ispricavam,ali zar nije chiping simuliranje oguljene boje koje se postize sa solju(i slicnim)? Ako jest,zar ne bi to trebalo ici prije laka? Razmislja
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma