Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Group Build Njemaca WWII 1:72-pz.kpfw IV ausf.G

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Sub Tra 12, 2008 10:09 pm    Naslov poruke: Group Build Njemaca WWII 1:72-pz.kpfw IV ausf.G Citiraj ovaj komentar

evo i mog ''polovnog'' panzerica-hasegawa marka
evo boxart

i dijelovi neki obojani ali sve to ide u muscolo... pa ce biti ponovo obojan u desert shemu Very Happy

pa maketa je relativno dobra i moja ocjena je 7.5 samo zbog gusjenica koje su totalni promasaj,ali sta je tu je,neman bolje osim ako neko ima revellove da mi ih posalje
neke dijelove sam i skrecao u time mislim malo ''podignuti'' maketu.
mozda ce ic na neku dioramu,ali to ide kasnije.
slike decala stavljam sutra,sada neman vrimena,ne ide ovaj moj u winterwash kako pise u sastavnici,i eto to je uglavnom to.

st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2008 9:03 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Hurrican

Član od: 28 Lis 2006
Mjesto: CELJE-Slo
PorukaUpisano: Sub Tra 12, 2008 10:43 pm    Naslov poruke: Re: group build njemaca ww2-pz.kpfw IV ausf.G Citiraj ovaj komentar

[quote="st65uka"]i dijelovi neki obojani ali sve to ide u muscolo... pa ce biti ponovo obojan u desert shemu Very Happy

Zanima me samo to, Ok staviš u muskolo. Za koliko časa ga onda staviš u njega. Zar onda boja sama odstupi ili je potrebno što još učiniti, da je odstraniš?
LP
http://maketediori.mojforum.si/maketediori-about373.html
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sub Tra 12, 2008 11:07 pm    Naslov poruke: Re: group build njemaca ww2-pz.kpfw IV ausf.G Citiraj ovaj komentar

Hurrican Napisao/la:
Zanima me samo to, Ok staviš u muskolo. Za koliko časa ga onda staviš u njega. Zar onda boja sama odstupi ili je potrebno što još učiniti, da je odstraniš?
LP

Pitaj majstora za muskolo (da to sam ja) hehe, salim se. Dakle ovako ja radim:

1. Naspricam u najlonsku vrecicu (najcesce one za zamrzavanje) muskola kolko procjenjujem da mi je dosta.

2. Stavim dijelove makete u vrecicu, tako da pazim da su mi svi dijelovi u muskolu, slucajno da nebi neki zaosto uz rub negdje ili da slucajno nebi pjena dosla do njega.

3. Zatvorim vrecicu lastikom/kvacicom i pustim da odlezi od 6-12 sati. Ako je boja "relativno" friska, dosta je 5-6 sati, a ako je boja malo duze stajala, citaj vise od 3-4 dana pa do par godina onda ostavim 12 sati, mada to nemora nista znaciti.

4. Uzmem lavor s vodom i jedan prazan, i cidilku (ono za ocjedivanje, neznam kak se jos zove). U ovaj s vodom istresem sadrzaj i uzmeme neku staru cetkicu za zube, i jednostavno izčetkam staru boju sa makete.

5. Kad odstranim sve vece dijelove iz prvog lavora, uzmem ovaj drugi i kroz cidilku procijedim sadrzaj prvog lavora u drugi (tako ponovim par puta kako bi se uvjerio da nista nije ostalo.

6. Stavim u lavor malo sapuna i vode i dijelove makete, ostavim da ostoji sat dva da "deterdent" ocisti maketu.

7. Prirodno susenje.

Eto to je moj postupak skidanja boje s Mr. Muskolo. Eto. Laughing Laughing Laughing . Podosta posla i dosta mukotrpan, pogotovo ak imas brdo malih dijelova.
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Pon Tra 14, 2008 9:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nadjena prava shema bojenja i ide u panzergrau
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Sub Svi 31, 2008 12:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...

st65uka: poruka promijenjena dana: Sri Sij 05, 2011 9:32 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sub Svi 31, 2008 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisi nis pretjero...meni izgleda sasvim ok...bas su ga dan prije nanesli i tako je zato jak...sve ok. barem meni...
Natrag na vrh
st65uka

PorukaUpisano: Sub Svi 31, 2008 7:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:
Nisi nis pretjero...meni izgleda sasvim ok...bas su ga dan prije nanesli i tako je zato jak...sve ok. barem meni...

eee, i ja sam isto mislio...
nanesen je prije par dana Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma