Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 10:09 pm Naslov poruke: Group Build Njemaca WWII 1:72-pz.kpfw IV ausf.G |
|
|
evo i mog ''polovnog'' panzerica-hasegawa marka
evo boxart
i dijelovi neki obojani ali sve to ide u muscolo... pa ce biti ponovo obojan u desert shemu
pa maketa je relativno dobra i moja ocjena je 7.5 samo zbog gusjenica koje su totalni promasaj,ali sta je tu je,neman bolje osim ako neko ima revellove da mi ih posalje
neke dijelove sam i skrecao u time mislim malo ''podignuti'' maketu.
mozda ce ic na neku dioramu,ali to ide kasnije.
slike decala stavljam sutra,sada neman vrimena,ne ide ovaj moj u winterwash kako pise u sastavnici,i eto to je uglavnom to.
st65uka: poruka promijenjena dana: Ned Tra 13, 2008 9:03 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 10:43 pm Naslov poruke: Re: group build njemaca ww2-pz.kpfw IV ausf.G |
|
|
[quote="st65uka"]i dijelovi neki obojani ali sve to ide u muscolo... pa ce biti ponovo obojan u desert shemu
Zanima me samo to, Ok staviš u muskolo. Za koliko časa ga onda staviš u njega. Zar onda boja sama odstupi ili je potrebno što još učiniti, da je odstraniš?
LP _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Tra 12, 2008 11:07 pm Naslov poruke: Re: group build njemaca ww2-pz.kpfw IV ausf.G |
|
|
| Hurrican Napisao/la: | Zanima me samo to, Ok staviš u muskolo. Za koliko časa ga onda staviš u njega. Zar onda boja sama odstupi ili je potrebno što još učiniti, da je odstraniš?
LP |
Pitaj majstora za muskolo (da to sam ja) hehe, salim se. Dakle ovako ja radim:
1. Naspricam u najlonsku vrecicu (najcesce one za zamrzavanje) muskola kolko procjenjujem da mi je dosta.
2. Stavim dijelove makete u vrecicu, tako da pazim da su mi svi dijelovi u muskolu, slucajno da nebi neki zaosto uz rub negdje ili da slucajno nebi pjena dosla do njega.
3. Zatvorim vrecicu lastikom/kvacicom i pustim da odlezi od 6-12 sati. Ako je boja "relativno" friska, dosta je 5-6 sati, a ako je boja malo duze stajala, citaj vise od 3-4 dana pa do par godina onda ostavim 12 sati, mada to nemora nista znaciti.
4. Uzmem lavor s vodom i jedan prazan, i cidilku (ono za ocjedivanje, neznam kak se jos zove). U ovaj s vodom istresem sadrzaj i uzmeme neku staru cetkicu za zube, i jednostavno izčetkam staru boju sa makete.
5. Kad odstranim sve vece dijelove iz prvog lavora, uzmem ovaj drugi i kroz cidilku procijedim sadrzaj prvog lavora u drugi (tako ponovim par puta kako bi se uvjerio da nista nije ostalo.
6. Stavim u lavor malo sapuna i vode i dijelove makete, ostavim da ostoji sat dva da "deterdent" ocisti maketu.
7. Prirodno susenje.
Eto to je moj postupak skidanja boje s Mr. Muskolo. Eto. . Podosta posla i dosta mukotrpan, pogotovo ak imas brdo malih dijelova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pon Tra 14, 2008 9:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| nadjena prava shema bojenja i ide u panzergrau |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 12:18 pm Naslov poruke: |
|
|
...
st65uka: poruka promijenjena dana: Sri Sij 05, 2011 9:32 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 2:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nisi nis pretjero...meni izgleda sasvim ok...bas su ga dan prije nanesli i tako je zato jak...sve ok. barem meni... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sub Svi 31, 2008 7:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Trutek Napisao/la: | | Nisi nis pretjero...meni izgleda sasvim ok...bas su ga dan prije nanesli i tako je zato jak...sve ok. barem meni... |
eee, i ja sam isto mislio...
nanesen je prije par dana  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|