Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 2:33 am Naslov poruke: |
|
|
Mario, ako imaš daj neki link sa recenzijama svih vezija Hasegawa 1/48 F-4 Phantom II maketa, objavi ga u rubrici Internet linkovi, to će sigurno mnoge zanimati.
Žach: poruka promijenjena dana: Pet Velj 03, 2006 3:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 9:15 am Naslov poruke: |
|
|
TIMMY> hvala na doprinosu, no ja radim 1/72, a i ono F-4 J VX-4 se definitivno ne odnosi na japansku varijantu....mozda ce ti poznatije zvucati ako ti kazem "Evaluators" ili jos poznatije F-4 Black Bunny.....ring a bell?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
| kiki.o Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | Timmy, čovjeka zanima radit od F-4S F-4J, a što nema veze sa japanskim Phantomima koji su svi kasnije varijante F-4EJ.. I Italerijev, (u stvari Escijev) F-4E uopće nije tako loša maketa. Po dimenzijama i konturno je OK. Ima urezanu panelizaciju i jedina mana je Cockpit koji je u stvari od F-4C, pa ga treba doraditi...  |
Ako mislis na fantom sa gornje slike, grdo se varas, maketa je krs.
Inace, F-4 (Dakle, ne RF-4) ima kameru u krilu najcesce. |
Da ne pomiješamo stvari... Italeri ima dvije makete F-4E 1/48 u svom proizvodnom programu. Jedna je njihova stara sa IZBOČENOM panelizacijom koja je doista slaba, a druga pakirana u gore navedenu kutiju je stariji ESCI kalup sa UREZANOM panelizacijom. Ova maketa ima svojih mana, ali uopće nije krš. Ja sam isto uzeo jednog na popustu za 50 kn, ali sam i radio ESCI-jev original prije cca 20 godina. Doduše, bojao sam ga rukom, pa je završio na "groblju maketa". Hasegawa je tek nešto malo bolje izrađena, a daleko je skuplja..
F-4 S je jednostavno "vratiti" na standard F-4J-samo treba ukloniti par stvari koje sam već naveo u svom predhodnom postu na ovu temu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 11:36 am Naslov poruke: |
|
|
| igor1221 Napisao/la: | TIMMY> hvala na doprinosu, no ja radim 1/72, a i ono F-4 J VX-4 se definitivno ne odnosi na japansku varijantu....mozda ce ti poznatije zvucati ako ti kazem "Evaluators" ili jos poznatije F-4 Black Bunny.....ring a bell?
 |
Aaaaaaaaaa, tako znači. Imam ti nekoliko fotki složene makete Black Bunnya pa ak te zanimaju, budem ti tu stavio da imaš kao referencu...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 2:42 pm Naslov poruke: |
|
|
ja sam davno radio u 1/48, to ti je bila Esci maketa s tim oznakama...no zavrsio je u otpadu.....a posto sam nabavio decale i sve za njega ali u 1/72 mislio sam ovog italerijevog preraditi pa da mu stavim te oznake...
ustvari planiram raditi paralelno black i white bunny......
U svakom slucaju hvala na odgovorima! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Žach Napisao/la: | | Mario, ako imaš daj neki link sa recenzijama svih vezija Hasegawa 1/48 F-4 Phantom II maketa, objavi ga u rubrici Internet linkovi, to će sigurno mnoge zanimati. |
Ovo je bilo prvo čega sam se sjetio a za ostale linkove nemam pojma ,treba tražiti po netu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Velj 03, 2006 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Žach Napisao/la: | Koji verzije Hasegawa F-4 Phantom II maketa u 1/48 (a koje su trenutno u ponudi Hasegawe), imaju urezanu panelizaciju, a koje su štancane na starim, pretpotopnim kalupima sa izbačenom (pozitivnom) panelizacijom?
|
Koliko je meni poznato, Hase 1/48 urezani su E, F, G, svi britanci i J/S. B/N, C/D nisu urezani.
Ovaj RF-4B koji se može nabaviti kod nas je urezan, jer ima "debelo" J krilo (ispravno za posljednje proizvedene RF-4B).,
Svi (osim *možda* britanaca) Hase fantomi imaju C (znači USAF) kokpit.
A ESCI, koji se trenutno pakira kod Italerija, ne zaostaje puno za Hasegawom. Tako i tako bi i na Haseu mijenjali kokpit, kaj ne? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Velj 05, 2006 4:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: |
Da ne pomiješamo stvari... Italeri ima dvije makete F-4E 1/48 u svom proizvodnom programu. Jedna je njihova stara sa IZBOČENOM panelizacijom koja je doista slaba, a druga pakirana u gore navedenu kutiju je stariji ESCI kalup sa UREZANOM panelizacijom. Ova maketa ima svojih mana, ali uopće nije krš. Ja sam isto uzeo jednog na popustu za 50 kn, ali sam i radio ESCI-jev original prije cca 20 godina. Doduše, bojao sam ga rukom, pa je završio na "groblju maketa". Hasegawa je tek nešto malo bolje izrađena, a daleko je skuplja..
F-4 S je jednostavno "vratiti" na standard F-4J-samo treba ukloniti par stvari koje sam već naveo u svom predhodnom postu na ovu temu. |
JE, my bad.
Ja sam se susreo sa ovom sa izdignutim panelima. Inace, to i ne smatram velikim minusom, ali ni nista drugo nije kako spada. Kit se ne koristi, koristi se gips ili tako nesto...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|