Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-4 Phantom II pitanje
Idi na stranicu Natrag  1, 2

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 1:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo ste možda već vidjeli. Ima jedna recenzija Hasegawine makete F-4E Phantom II na maketarskom webzinu pa možda nekomu pomogne ta recenzija btw:ima jako puno ostalih recenzija aviona i ostalog Idea Idea

http://www.hrcappuccino.org/articles/recenzije/Hasegawa%20F-4.htm
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 2:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mario, ako imaš daj neki link sa recenzijama svih vezija Hasegawa 1/48 F-4 Phantom II maketa, objavi ga u rubrici Internet linkovi, to će sigurno mnoge zanimati.

Žach: poruka promijenjena dana: Pet Velj 03, 2006 3:17 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
igor1221
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 9:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

TIMMY> hvala na doprinosu, no ja radim 1/72, a i ono F-4 J VX-4 se definitivno ne odnosi na japansku varijantu....mozda ce ti poznatije zvucati ako ti kazem "Evaluators" ili jos poznatije F-4 Black Bunny.....ring a bell?

Smile
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 10:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kiki.o Napisao/la:
Grunf Napisao/la:
Timmy, čovjeka zanima radit od F-4S F-4J, a što nema veze sa japanskim Phantomima koji su svi kasnije varijante F-4EJ.. I Italerijev, (u stvari Escijev) F-4E uopće nije tako loša maketa. Po dimenzijama i konturno je OK. Ima urezanu panelizaciju i jedina mana je Cockpit koji je u stvari od F-4C, pa ga treba doraditi... Cool

Ako mislis na fantom sa gornje slike, grdo se varas, maketa je krs.

Inace, F-4 (Dakle, ne RF-4) ima kameru u krilu najcesce.

Da ne pomiješamo stvari... Italeri ima dvije makete F-4E 1/48 u svom proizvodnom programu. Jedna je njihova stara sa IZBOČENOM panelizacijom koja je doista slaba, a druga pakirana u gore navedenu kutiju je stariji ESCI kalup sa UREZANOM panelizacijom. Ova maketa ima svojih mana, ali uopće nije krš. Ja sam isto uzeo jednog na popustu za 50 kn, ali sam i radio ESCI-jev original prije cca 20 godina. Doduše, bojao sam ga rukom, pa je završio na "groblju maketa". Hasegawa je tek nešto malo bolje izrađena, a daleko je skuplja..
F-4 S je jednostavno "vratiti" na standard F-4J-samo treba ukloniti par stvari koje sam već naveo u svom predhodnom postu na ovu temu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 11:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

igor1221 Napisao/la:
TIMMY> hvala na doprinosu, no ja radim 1/72, a i ono F-4 J VX-4 se definitivno ne odnosi na japansku varijantu....mozda ce ti poznatije zvucati ako ti kazem "Evaluators" ili jos poznatije F-4 Black Bunny.....ring a bell?

Smile

Aaaaaaaaaa, tako znači. Imam ti nekoliko fotki složene makete Black Bunnya pa ak te zanimaju, budem ti tu stavio da imaš kao referencu... Cool
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
igor1221
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja sam davno radio u 1/48, to ti je bila Esci maketa s tim oznakama...no zavrsio je u otpadu.....a posto sam nabavio decale i sve za njega ali u 1/72 mislio sam ovog italerijevog preraditi pa da mu stavim te oznake...
ustvari planiram raditi paralelno black i white bunny......

U svakom slucaju hvala na odgovorima!
Natrag na vrh
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 4:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:
Mario, ako imaš daj neki link sa recenzijama svih vezija Hasegawa 1/48 F-4 Phantom II maketa, objavi ga u rubrici Internet linkovi, to će sigurno mnoge zanimati.

Ovo je bilo prvo čega sam se sjetio a za ostale linkove nemam pojma ,treba tražiti po netu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
dragonlance
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 03, 2006 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:
Koji verzije Hasegawa F-4 Phantom II maketa u 1/48 (a koje su trenutno u ponudi Hasegawe), imaju urezanu panelizaciju, a koje su štancane na starim, pretpotopnim kalupima sa izbačenom (pozitivnom) panelizacijom?

Koliko je meni poznato, Hase 1/48 urezani su E, F, G, svi britanci i J/S. B/N, C/D nisu urezani.

Ovaj RF-4B koji se može nabaviti kod nas je urezan, jer ima "debelo" J krilo (ispravno za posljednje proizvedene RF-4B).,

Svi (osim *možda* britanaca) Hase fantomi imaju C (znači USAF) kokpit.

A ESCI, koji se trenutno pakira kod Italerija, ne zaostaje puno za Hasegawom. Tako i tako bi i na Haseu mijenjali kokpit, kaj ne?
Natrag na vrh
kiki.o
Gost
PorukaUpisano: Ned Velj 05, 2006 4:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:

Da ne pomiješamo stvari... Italeri ima dvije makete F-4E 1/48 u svom proizvodnom programu. Jedna je njihova stara sa IZBOČENOM panelizacijom koja je doista slaba, a druga pakirana u gore navedenu kutiju je stariji ESCI kalup sa UREZANOM panelizacijom. Ova maketa ima svojih mana, ali uopće nije krš. Ja sam isto uzeo jednog na popustu za 50 kn, ali sam i radio ESCI-jev original prije cca 20 godina. Doduše, bojao sam ga rukom, pa je završio na "groblju maketa". Hasegawa je tek nešto malo bolje izrađena, a daleko je skuplja..
F-4 S je jednostavno "vratiti" na standard F-4J-samo treba ukloniti par stvari koje sam već naveo u svom predhodnom postu na ovu temu.

JE, my bad.

Ja sam se susreo sa ovom sa izdignutim panelima. Inace, to i ne smatram velikim minusom, ali ni nista drugo nije kako spada. Kit se ne koristi, koristi se gips ili tako nesto... Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma