Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 7:49 pm Naslov poruke: 2 problema |
|
|
Evo, napokon sam imao sve na mjestu i isao sam farbati airbrushom prvi puta.
Rezultat: naravno, problemi.
Prvo mi opet nije boja isla van. Ponukan (jos uvijek jako slabim) iskustvom, skuzio sam da je zastopano negdje, izvadio iglu - i stvarno, sva zmazana od prosle boje (izgleda da treba duuugo puhati airbrush cleaner kroz njega da se sve ocisti). Nakon ciscenja, vratio sam sve natrag, i onda je pocela nova nevolja...
Jako slabi pritisak zraka kroz airbrush
Ovo mi je bilo prvi put da mi se to dogodilo. Rastavio sam airbrush kompletno i sve oko onoga za protok zraka mi se cinilo ok. Nazad sam sastavio sve i onda mi je finalna stvar tog dana poslo po zlu - crijevo mi se "potrgalo".
Na pocetku crijeva mi je crijevo izaslo iz metalnog "lezista" (ili kako da to nazovem. Iz slike ce sve biti ocito:
Pitanje je - da li je dovoljno da to sve vratim na mjesto i klijestima jako stisnem ovaj metalni "obrub" ili bi trebao jos nesto raditi?
Pitanje 2 - sto da sve provjerim ako onaj slabi pritisak jos uvijek potraje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 8:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao prvo:
Samo "farbati" cleanerom nije dovoljno, da bi se očistio AB. Nema ti druge no poslije svakog bojanja posebice izvuči iglu iz AB-a i ručno je očistiti
Drugo:
Navuci crijevo natrag na taj navoj, što više možeš i pritegni ga.
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 8:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | Kao prvo:
Samo "farbati" cleanerom nije dovoljno, da bi se očistio AB. Nema ti druge no poslije svakog bojanja posebice izvuči iglu iz AB-a i ručno je očistiti
|
Ma, izvucem ja iglu, ocistim ju, ali odmah ju vratim nazad unutra, izvucem van i opet je zmazana - i tako mogu do sutra... Iznutra mi se airbrush zmaze i neznam kako ga ocistiti  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Sto se tice crijeva, stavi sve na mjesto i stegni klijestima obujmicu (ono metalno ) ( iliti šelnu po hrvatskom ). Ako ne upali s originalnom, otidji do prve zeljezare i kupi novu, pa zamijeni.
Sto se tice brusha... Prvo mi pada na pamet zacepljena sapnica za zrak, ali kazes da je to u redu. Jesi provjerio da ti slucajno gumica u kapici crijeva za dovod zraka nije ispala iz lezista? To bi moglo uzrokovati da i crijevo pod tlakom izleti iz kapice kad je nasarafljeno na brush jer zrak ne moze proci. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 8:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo jem oje iskustvo sa Airbrushem
Farbo sam sa njim svega 3 puta u klubu i svaki put isti problemi.Znači sve je puno boje koja nejde van.Treba ga rastavit skroz i sve baciti u razrijeđivać(za uljne) pa nakon toga sve obrisat i ponovit postupak.Problema kasnije nebi trebalo biti ako si dobro očistio airbrush  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 9:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| st1v xtr1m Napisao/la: | | Josip Napisao/la: | Kao prvo:
|
Ma, izvucem ja iglu, ocistim ju, ali odmah ju vratim nazad unutra, izvucem van i opet je zmazana - i tako mogu do sutra... Iznutra mi se airbrush zmaze i neznam kako ga ocistiti  |
Pozdrav.
Točno, nije dovoljno samo proprskavati. Treba izvaditi iglu. Međutim prilikom vađenja igle desi se da dio poluskorene )poluosušene) boje povučeš u kanal kroz koji prolazi igla. Boja ostane unutra pa kada vračaš iglu natrag opet tu boju guraš u diznu. Za temeljitije i sigurnije čišćenje upotrijebi nitro. Ništa mu se neće desiti. Što se tiče crijeva nije problem Vrati ga na nastavak i stavi, kao što je kolega Mislav rekao, metalnu obujmicu koja na sebi ima i vijak za zatezanje. Imaš ih u željezariji svih veličina za par lipa a koristi se za gumene cijevi za zrak i plin. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 9:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | Točno, nije dovoljno samo proprskavati. Treba izvaditi iglu. Međutim prilikom vađenja igle desi se da dio poluskorene )poluosušene) boje povučeš u kanal kroz koji prolazi igla. Boja ostane unutra pa kada vračaš iglu natrag opet tu boju guraš u diznu. Za temeljitije i sigurnije čišćenje upotrijebi nitro. Ništa mu se neće desiti |
Jel se ovo misli na spricanje nitroa iz posudice ili ciscenje glave-igle nitroom ili oboje? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 9:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Uzmi i štapiče za čiščenje ušiju i natopljene nitrom ili cleanerom provlači ih po kanalima. _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nije mi bas najjasnije, kojim kanalima? Moze nekakva slika? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
jeli to onaj iz metroa ab?
ja ga imam i nakon svakog koristenja ga cistim stapicem za usi (posebno onu cjevcicu na koju je prikljucena bocica s bojom)
rastavim ga kompletno i totalno ga ocistim,svaki dio,boje ne smije nigdje biti,to ti potraje oko 10-tak minuta,i problema sa iducim bojanjem neces imati  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| st1v xtr1m Napisao/la: | | Nije mi bas najjasnije, kojim kanalima? Moze nekakva slika? |
Pardon. Kanalom kome prolazi igla i gdje se skuplja zaostala boja. _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| keko
| | Član od: 11 Lis 2006 | | Poruke: 57 | | Mjesto: rijeka |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 10:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ništa bez nitra, s nitrom 5 minuta. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 25, 2008 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: | | st1v xtr1m Napisao/la: | | Nije mi bas najjasnije, kojim kanalima? Moze nekakva slika? |
Pardon. Kanalom kome prolazi igla i gdje se skuplja zaostala boja. |
Kakvi bi to trebali biti stapici za usi, to je preusko za stapice...
Trebam naci nesto s cim bi to mogao ocistiti znaci... Ima kakvih prijedloga? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Kupi vrećicu štapića za čišćenje lule. S njima ćeš moći ući u najsitnije rupice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 8:17 am Naslov poruke: |
|
|
Ne kompliciraj više nego se lati posla; razklopi ga poslje svakog bojanja, čisti nitrom, vatom i štapičima i budi dosljedan i TAČKA
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|