Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P-38J Lightning - "Bare metal" foil
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
elcrni

Član od: 24 Stu 2007
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Pon Svi 26, 2008 1:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Ne sviđa mi se (zasad) kako izgleda rivetiranje na krilima. Kao da mi djeluju malo pregrubo i malo prerijetko raspoređene. No, još je rano za definitivne zaključke, pa ću ovo (is)pratiti do kraja pa onda donijeti sud što mi se dopada, a što ne.
U svakom slučaju, zanimljiva tehnika i osobno sam dosta razmišljao o upotrebi folije i jamačno je lakše pratiti i "šacati" (ovako kao ja sa strane) nego upustiti se u to. Zato ne zamjeri na "glasnom razmišljanju".
Anyway, svaka čast na hrabrosti i entuzijazmu. Držim fige!

Hvala na podrsci Wink jeste najlakse samo pisati na forumu treba se i upustiti u maketarske avanture, ja sam siguran sada kada sam izlepio ovu maketu da ce svaka druga biti decija igra, stvarno nisam mogao naci nezgodniju za test Wink

jos fotkica uskoro.

P.S. rivete i jesu preretke, jos mnogo njih tek dolazi Wink
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
elcrni

PorukaUpisano: Pon Svi 26, 2008 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nakon rucnog kuckanja zakivaka i nakon sto sam potrosio i poslednji zivac koji sam imao uzeo sam zupcanik iz veker sata i zavrsio posao, nije lepo kao rucno i sa iglom ali radi posao!

darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Pon Svi 26, 2008 11:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Strašan posao !
Jedino mi se malo čini prenaglašeno, nadam se ništa što još malo poliranja neće riješiti...

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
elcrni

PorukaUpisano: Uto Svi 27, 2008 12:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sad jeste malo prenaglaseno ali ima tu jos finesa i poliranja pre zastitnog laka.
hvala na komentarima
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Svi 27, 2008 6:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na strpljenju, ovo izgleda super, ja ga ne bih čak ni farbao, ostavio bi ga ovakvog kakav je.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Uto Svi 27, 2008 7:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao "Out of the factory" Wink
elcrni

PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala svima na komentarima.
Pocetak radova na stajnom trapu i rezervoarima. Poceo cam farbanjem u metalik pa sad krecu peripetije sa hidraulickim crevima i sitnim detaljima kako na trapu tako i u kutijama za tockove.
Par fotkica kao uvod posle farbanja.

Uskoro sledi nastavak
A
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 3:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav,

.....pratim cijelo vrijeme i nisam komentirao jer sve što bi rekao bilo bi suvišno. Projekt vrijedan svih pohvala za trud i strpljenje. Ja se definitivno nikad ne bi usudio na tako nešto. Zanima me samo jedno....Kako si uspio foliju zalijepiti na nosu, usisnicima na boku i sličnim djelovima koji pored toga još imaju i udubljenja? Vjerujem iz više komada..

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
elcrni

PorukaUpisano: Sri Svi 28, 2008 3:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Pozdrav,

.....pratim cijelo vrijeme i nisam komentirao jer sve što bi rekao bilo bi suvišno. Projekt vrijedan svih pohvala za trud i strpljenje. Ja se definitivno nikad ne bi usudio na tako nešto. Zanima me samo jedno....Kako si uspio foliju zalijepiti na nosu, usisnicima na boku i sličnim djelovima koji pored toga još imaju i udubljenja? Vjerujem iz više komada..

Hvala ne lepim komentarima Wink
Kako mi je ovo prvi projekat sa folijom i nisam bas majstor da sve bude kako treba tako sam malo i varao na nekim delovima Smile
Tako je nos i par sitnih supljina u foliji farbano metalik bojom, odnosno auto bojom od max meyer-a BO83 pa se vidi jako jako mala razlika ako se bas izbliza gleda. e sad, ta boja jeste neverovatno, ali ako sa stavi ssamo na tako male delove, za celu maketu se ipak vidi da je boja.
Sve ostale nezgodne krivine sam radio folijom i nervima Smile
manjim komadima i polako, cackalicom konstantno presirajuci deo po deo. Kako sam vec rekao folija je malkice elasticna pa zaista dozvoljava da se uradi i na krivinama.
Opet kazem da sam uzeo najnezgodniju maketu za foliju Smile kad mi drugi Thunderbolt padne u ruke mislim da ce biti savrsen jer nema ni pola nezgodnih delova kao ovaj.
Ako ima jos nesto, tu sam!
Hvala,
A
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma