Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| elcrni
| | Član od: 24 Stu 2007 | | Poruke: 108 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 1:23 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Ne sviđa mi se (zasad) kako izgleda rivetiranje na krilima. Kao da mi djeluju malo pregrubo i malo prerijetko raspoređene. No, još je rano za definitivne zaključke, pa ću ovo (is)pratiti do kraja pa onda donijeti sud što mi se dopada, a što ne.
U svakom slučaju, zanimljiva tehnika i osobno sam dosta razmišljao o upotrebi folije i jamačno je lakše pratiti i "šacati" (ovako kao ja sa strane) nego upustiti se u to. Zato ne zamjeri na "glasnom razmišljanju".
Anyway, svaka čast na hrabrosti i entuzijazmu. Držim fige! |
Hvala na podrsci jeste najlakse samo pisati na forumu treba se i upustiti u maketarske avanture, ja sam siguran sada kada sam izlepio ovu maketu da ce svaka druga biti decija igra, stvarno nisam mogao naci nezgodniju za test
jos fotkica uskoro.
P.S. rivete i jesu preretke, jos mnogo njih tek dolazi  _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 10:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Nakon rucnog kuckanja zakivaka i nakon sto sam potrosio i poslednji zivac koji sam imao uzeo sam zupcanik iz veker sata i zavrsio posao, nije lepo kao rucno i sa iglom ali radi posao!
 _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 11:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Strašan posao !
Jedino mi se malo čini prenaglašeno, nadam se ništa što još malo poliranja neće riješiti...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Za sad jeste malo prenaglaseno ali ima tu jos finesa i poliranja pre zastitnog laka.
hvala na komentarima _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 6:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Svaka čast na strpljenju, ovo izgleda super, ja ga ne bih čak ni farbao, ostavio bi ga ovakvog kakav je. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 7:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Kao "Out of the factory"  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 2:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na komentarima.
Pocetak radova na stajnom trapu i rezervoarima. Poceo cam farbanjem u metalik pa sad krecu peripetije sa hidraulickim crevima i sitnim detaljima kako na trapu tako i u kutijama za tockove.
Par fotkica kao uvod posle farbanja.
Uskoro sledi nastavak
A _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 3:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav,
.....pratim cijelo vrijeme i nisam komentirao jer sve što bi rekao bilo bi suvišno. Projekt vrijedan svih pohvala za trud i strpljenje. Ja se definitivno nikad ne bi usudio na tako nešto. Zanima me samo jedno....Kako si uspio foliju zalijepiti na nosu, usisnicima na boku i sličnim djelovima koji pored toga još imaju i udubljenja? Vjerujem iz više komada.. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Sri Svi 28, 2008 3:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Pozdrav,
.....pratim cijelo vrijeme i nisam komentirao jer sve što bi rekao bilo bi suvišno. Projekt vrijedan svih pohvala za trud i strpljenje. Ja se definitivno nikad ne bi usudio na tako nešto. Zanima me samo jedno....Kako si uspio foliju zalijepiti na nosu, usisnicima na boku i sličnim djelovima koji pored toga još imaju i udubljenja? Vjerujem iz više komada.. |
Hvala ne lepim komentarima
Kako mi je ovo prvi projekat sa folijom i nisam bas majstor da sve bude kako treba tako sam malo i varao na nekim delovima
Tako je nos i par sitnih supljina u foliji farbano metalik bojom, odnosno auto bojom od max meyer-a BO83 pa se vidi jako jako mala razlika ako se bas izbliza gleda. e sad, ta boja jeste neverovatno, ali ako sa stavi ssamo na tako male delove, za celu maketu se ipak vidi da je boja.
Sve ostale nezgodne krivine sam radio folijom i nervima
manjim komadima i polako, cackalicom konstantno presirajuci deo po deo. Kako sam vec rekao folija je malkice elasticna pa zaista dozvoljava da se uradi i na krivinama.
Opet kazem da sam uzeo najnezgodniju maketu za foliju kad mi drugi Thunderbolt padne u ruke mislim da ce biti savrsen jer nema ni pola nezgodnih delova kao ovaj.
Ako ima jos nesto, tu sam!
Hvala,
A _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|