Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 02, 2015 4:33 pm Naslov poruke: oldtimer gb - BMW 507 |
|
|
Evo, da se i ja prijavim za grupić...
Za početak, nitko mi ne može osporiti odabir makete... Piše na njoj "classic"
A bilo je i interesa sveopće javnosti, stoga sam se odlučio za BMW-a!
Sadržaj kutije...
Na prvi pogled maketa se čini stvarno super... Dosta je detaljna i mislim da će se fino slagati
Planiram eventualno promijeniti samo gume... Originalne su dosta tanke, htio bih nešto malo šire, ali ništa pretjerano...
O kombinaciji boja još razmišljam, ali nekako mi se najviše sviđa ovaj auto, koji sam prije par godina fotkao u Salzburgu:
Nisam još siguran, moram malo istražiti po internetu prije konačne odluke.
Vjerujem da neću odmah krenuti sa slaganjem, nego najvjerojatnije kroz mjesec dana
Toliko za sad... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Pet Sij 02, 2015 5:57 pm Naslov poruke: |
|
|
ne znam za koju bi se ja odlucio kad bi izbor bio izmedju bemveja i mercedesa. al srecom nisam morao donijeti tu odluku nego gledat kako se ti koprcas
bice dobar beemer  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 02, 2015 7:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Ipak ništa od Mečke
Slažem se, ova kombinacija koju si slikao uživo mislim da će bit odlična. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Sij 04, 2015 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Ces mjenjati i felge ili bis sirio ove i sire gume?
Ja bi ovo drugo, mislim da bi zgledalo super sa orginalima prosirenim  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Ned Sij 04, 2015 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Felge će bit iste, a mislim da ih čak neće trebat ništa proširivat jer gume koje sam našao su tek neznatno šire, tek toliko da ne izgleda baš kao da su s bicikla, a felge savršeno pašu u njih
Uglavnom, bit će origigi look, nikakav "tuning"  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Sij 15, 2015 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Uvijek sam volio stare BMW-e tak da sam sad sretan ko malo prase. Samo naprijed  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Sij 15, 2015 6:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Bit će uskoro neki mali napredak... Za sad samo mokapiram al to mi je glupo slikat  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Velj 09, 2015 1:18 am Naslov poruke: |
|
|
Evo, i ja sam se primio makete... "Je li moguće?", pitate se...
Je, imam i slike kao dokaz, polako, bit će
Prvo da pojasnim... Već na početku požalio sam odabir makete, ali obećao sam sebi da ovu završavam prije roka ili odustajem od maketarstva haha
Naime, maketa ima milijardu dijelova i zato mi je glavna preokupacija zadnjih dana šmirglanje raznih spojeva... Između ostalog, borim se sa šavom na motoru i getribi, na kojima je puno detalja koji će biti vidljivi i nakon sklapanja pa treba bit precizan. Ista priča je s prednjim sjedalima. To i nije neka sreća i veselje i ustvari nije ništa pretjerano zanimljivo pa nisam slikao, ali ono što jesam slikao je karoserija, točnije prednji kraj...
Iz nekog čudnog razloga, Revellovcima je početkom 90ih furka bila odlijevati prednje dijelove karoserije odvojeno od ostatka bodyja
Stoga je prvo bilo potrebno zalijepiti, zakitati i ošmirglati spojeve na njušci ali, na svu sreću, ostatak karoserije je prilično jednostavan i neće trebati previše vremena da se pripremi za farbanje
Da ne duljim s blablabla, evo par fotki za otvorenje sezone:
Nije puno, al eto, bit će uskoro još  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5158 | |
|
Upisano: Pon Velj 09, 2015 1:47 am Naslov poruke: |
|
|
pa ti zbilja nekaj delas
a kaj im je bilo da to tak razlome? Si siguran da to nema neko objasnjenje? Bus mogo podnicu uvalit nutra?
Istu stvar sa razlomom shire ima na opelu, a ista je stvari na mom gto-u. Al ja cu morat smislit kak cu to zaobic jer su revelovci 'izmislili' 2 linije panela koje ne postoje na pravom autu.
Bum posliko ak nisam dobro objasnijo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Velj 09, 2015 2:01 am Naslov poruke: |
|
|
O maketi ću kako će napredovati sastavljanje, ali nisam do sad ništa posebno napisao o samom autu, pa evo malo, koga zanima...
Inicijalno je auto zamišljen kao izravan konkurent Mercedesu 300 SL roadsteru, i namijenjen je prvenstveno američkom tržištu. Poslovni plan predviđao je i do 5000 primjeraka godišnje, ali neočekivano visoki troškovi razvoja i proizvodnje konačnu su tržišnu cijenu digli na 10-ak tisuća dolara, koliko su u SAD-u koštali tadašnji Ferrariji, zbog čega su naposlijetku, nakon samo tri godine proizvodnje od kraja 1956. do 1959., iz tvornice u Bavarskoj izašla tek 252 automobila. Radi komercijalnog neuspjeha modela 507, tvrtka BMW dovedena je na rub financijske propasti iz koje se jedva izvukla tek početkom 60-ih. Unatoč tadašnjem debaklu ovog auta, a možda baš i zbog njega, danas je preostalih 200-tinjak primjeraka BMW-a 507 izrazito tražena roba koja bez problema postiže šesteroznamenkaste cifre u eurima. Bolji i poznatiji primjerci u zadnjih par godina vlasnike su promijenili i za milijunske svote.
Nisam inače neki fan BMW-a, ali ovaj auto je toliko lijep i rijedak da mi je oduvijek zanimljiv, a posebice nakon što sam jednog vidio uživo, prije koju godinu u Salzburgu...
Riječ je o bijelom autu s fotki iznad. Nakon toga sam pošto-poto odlučio nabaviti Revellovu maketu i jednog dana složiti svoj primjerak u mjerilu 1/24.
I guess that day has arrived!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Pon Velj 09, 2015 2:03 am Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | pa ti zbilja nekaj delas
a kaj im je bilo da to tak razlome? Si siguran da to nema neko objasnjenje? Bus mogo podnicu uvalit nutra?
Istu stvar sa razlomom shire ima na opelu, a ista je stvari na mom gto-u. Al ja cu morat smislit kak cu to zaobic jer su revelovci 'izmislili' 2 linije panela koje ne postoje na pravom autu.
Bum posliko ak nisam dobro objasnijo  |
Znam, imam i ja tog GTO-a... Ne kužim šta im bi jer sastavnica za BMW-a ionako predviđa spajanje prednjeg panela s ostatkom karoserije prije ugradnje na podnicu. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
Inspirirao me kolega Bugy svojim crvendaćem, pa sam se i ja opet malo primio posla...
Za početak, evo usporedbe origigi guma i mog konačnog odabira za ovu maketu... Original je lijevo, moj izbor desno...
Kao što vidite, razlika nije drastična i neće to bit nikakav opaki tuning, ali dovoljno da se malo bolje popuni prostor ispod blatobrana
Evo jedan grubi mokap s mojim izborom guma...
Od većih zahvata u procesu šmirglanja dijelova, pozabavio sam se prednjim branikom... Naime, na njemu su dva velika pipca s rupama koje su u Revellu zamislili kao nosač tablice, ali na pravom autu tih rupa nema, a ja namjeravam maketu završiti bez tablica ili s tablicom ispod branika...
Slijedi kupanje u muscolu, kitanje rupa i kromiranje alcladom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bugy1
 | | Član od: 23 Pro 2006 | | Poruke: 853 | | Mjesto: Ljubljana-Split |
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Kako je malo laka potrebno, da se neko probudi.
E baš me zanima kako če tvoj ispasti. _________________ http://www.toyota.co.jp/Museum/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 05, 2015 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Lijepo je vidjeti da netko nešto radi
Možda i mene potakne da završim 348 i krenem napokon sa Miurom  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|