Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Toyota Corolla WRC
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Ožu 20, 2009 12:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

posto je muki zavrsen, bacam se odmah na Corollu, dok me nije pustilo Very Happy
zaljepio sam pragove superljepilom i zapoceo sa kitanjem. krenuo sam sa epoxy kitom jer mi on sluzi i za cvrsci prihvat, da se nebi kojim slucajem sto odljepilo u kasnijoj fazi.

ljevi prag, jos neobradjen smirglom

desna strana, izgleda prilicno dobro. ostatak kitanja cu raditi sa IMPA kitom, trebam samo ove spojeve malo dotjerati

Član od: 09 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ožu 20, 2009 7:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa dobro si ti to i uglavio.

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Ožu 20, 2009 8:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sad mi nesto zapelo za oko, sta je s stupovima kod zadnjih prozora? Ces ih morati scratchati ili?
Low
Gazda
PorukaUpisano: Sub Ožu 21, 2009 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, ali to cu kad sve bude sklepano. zaljepit cu tanku traku stirena na onaj dio straznjih bocnih prozora sto moram zacrniti, u cijeloj duzini od krova do vrata.
to ce biti tako tanko da to moram ljepiti u sto kasnijoj fazi jer bi sigurno puklo prilikom poliranja ako bi to zaljepio sada.
ali izvana, nikakav stup nije prisutan na autu, ako to pitas. samo okvir vrata do zadnjeg bocnog prozora.

Gazda
PorukaUpisano: Ned Ožu 29, 2009 12:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

eto, malo kitanja i smirglanja zadnjih par dana.
polako rjesavam pragove. prva runda smirglanja je zavrsena, zaljepio sam bocne zadnje panele sa unutrasnje strane pa sam i njih malo pokitao da dobijem glatki spoj kad su vrata otvorena.
ali javio mi se i mali problem, ustvari, ne sad nego otpocetka, ali sad me poceo opako muciti.
naime, radi se o prednjoj maski, odnosno o mrezici koja ide oko prednje maske. na pravom autu je to suplje, na maketi je odljeveno u plastici.
imam to u PE setu i rado bi ju zamijenio (pogotovo jer imam i mrezicu za masku i intercooler) jer ce izgledati prilicno ćosavo ako sve okolo bude prozirno, a ovo neprozirno.
problem se javlja u sljedecem - prostor koji bi trebalo probiti ispod farova i maske je tanji od 1 mm, a ja nemam tako tanku turpijicu da s njom to izgrebem van.
pa sta sad da radim? jel da kupujem neki tanki alat (nemam pojma gdje?) ili predlazete neku drugu metodu?
mozda imate za posudit?......

PorukaUpisano: Ned Ožu 29, 2009 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Scriber mozda?
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Ned Ožu 29, 2009 2:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ili da prvo sve ugrubo izbusis tankim svrdlom a onda presavines mali listic finog smirgla tako da ima "brus" na obje strane, ugras ga u prorez i osmirglas ga da bude ravan Question Wink
Gazda
PorukaUpisano: Pon Tra 13, 2009 1:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

eto nesto updatea i od mene.
masku sam uspjesno izrezao, malo je jos grbavo, ali sredit cu to. moram malo i kitati jer mi je ova stangica koja treba ostat pukla na cak 3 mjesta Embarassed al ne zivciram se, vec je u procesu popravka.
unutarnje bocne panele sam prepolovio (prednji mi ne trebaju jer je ta unutrasnjost odljevena na vratima)
zadnje panele sam zaljepio na unutrasnjost bodyja. epoxy kit je odigrao veliki dio posla jer je body iznutra jako zakosen pa ljepilo uopce nije primalo, premala kontaktna povrsina. ovaj okomiti dio sam pokitao.
nadalje, uspjesno sam dobio priblizno tocan kut na okvirima vrata da prate liniju auta (bili su ravno odljeveni i to nikak nije zgledalo).
i to bi sad tak trebalo bit (naravno da vrata nisu zaljepljena, zato im jos treba potpora da stoje. to ce bit zadnji dijelovi pri sklapanju makete, ali bit ce pod tim kutom.) za fixiranje vrata sam koristio onu zicu za lemljenje Cool
a poceo sam i sa kitanjem podnice, nekoliko pin markova je trebalo rijesiti.
za sad, toliko

PS - za potrebe slikanja su koristeni kotaci od 206 WRC. ne zamjerite Very Happy

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Pon Tra 13, 2009 1:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan. Shocked Igleda jako dobro s otvorenim vratima, nadam se da nećeš više imati problema. Wink

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Pon Tra 13, 2009 2:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Klanjanje
Stvarno fantasticno...bez rijeci...

PorukaUpisano: Pon Tra 13, 2009 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Do yaya Wink
D

Član od: 25 Kol 2008
Mjesto: Šibenik
PorukaUpisano: Pon Tra 13, 2009 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlično izgleda s ovin vratima...

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Tra 15, 2009 12:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio sam to uzivo i mogu reci da je on fino sredio te pragove. Odlicno! Very Happy
Gazda
PorukaUpisano: Sri Lip 24, 2009 10:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

deca, nemate pojma kak me ovo lose vrijeme zeznulo. ovaj tjedan sam u planu imao lakiranje i decaliranje, ali posto je kisovito i vjetrovito nema teorije da maketa vidi kap laka.
uspjesno sam rijesio sve probleme sa maskom, kao sto mozete vidjeti.
farbao sam Zero Xrallic white dvokomponentnu boju (prvo neki izbjeljivac pa onda sama boja), sjelo je odlicno, nikakvih problema. jedino mi se zapunilo par rupica na mrezici ali to se ionako farba u crno, pa cu onda iglom otvoriti rupice.

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Sri Lip 24, 2009 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Konačno nešto i od tebe. Very Happy Zasad je sve tip top i boja vidim da je odlično sjela. Wink

A što se vrijemena tiče, mogu samo biti bez riječi jer i meni je zaznulo sve planove oko bojanja i ostalih stvari. Rolling Eyes Nadam se da će brzo nestat ova "zima". Laughing
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 3/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma