Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Španjolska patrola uz jaku buru

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 2:58 pm    Naslov poruke: Španjolska patrola uz jaku buru Citiraj ovaj komentar

...

Josip: poruka promijenjena dana: Uto Stu 11, 2008 6:01 am; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 3:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predivan!

A da nam otkriješ tajnu tog "mora"!? Razmislja

Što, kako, s čime??

Nadam se da odgovor neće bit: to ti je specijalna smola/smjesa koje ima za kupit u (upiši zemlju izvan Hrvatske po želji) a može se naručit preko interneta i košta XY Eura/Dolara + poštarina! Crying or Very sad
Essex
Gost
PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 3:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljiva prezentacija. Vrlo lipo Josipe! Very Happy
Natrag na vrh
Josip

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 3:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemam problema sa time, da podjelim svoje znanje sa kolegama Exclamation
Zar se ne bojim, da če me kopirati i "prevazići"?
Ne, jer svatko radi na svoj način i rezultat nikada nije isti Smile

More:

Prvi problem je bio gdje nabaviti dobru posudu. Pretražio sam Ljubljanu u potjeri za njom ali izgleda da nitko ne pravi te stvarčice za 1:720 Graf Spee Mad
Na kraju sam nevoljko kupio ovo na slici u Mulleru. Činila mi se prekratka ali kada nemaš izbora...

Šta upotrijebiti za "vodu"?
Neku smolu ali gdje i kako?
Poslje nekoliko neuspjeha i jedne uništene posude obreo sam se u ART prodavaonici i curi za šalterom rekao, da želim nešto, čime bi mogao zaljevati insekte (kao u jantaru).
Prodala mi je "Chrystal resin" paket; smola i fiksir za 14 eura. To sam izmješao u omjeru 3:1 sa par kapi plavog Gunze akrila i zalio u posudu.
Suši se 24 sata i navodno je podosta otrovno Exclamation

Brodič je ljepo plutao, zaronjen do vodene linije ali se naginjao na jednu stranu pa sam ga malko stabilizirao kuglicama UHU taca na drugoj strani.

Kada se smola osušila bila je gladka a što god bi čačkao po površini, odmah bi se povratilo. Uzeo sam akrilni prozirni gel Pebeo, obojao ga plavim akrilom i kistom ga nanosio po površini. Kad se osušio dobio sam texturu morske površine.
Valove sam radio po pravoj fotografiji Exclamation

Sve skupa sam obojao plavim akrilom sa malo sive te udario drybrush sa širokim kistom umazanim sa Revell semigloss bijelom.

I to je to Wink

Josip
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 3:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stvarno odlično Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 4:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Josip Napisao/la:

More:

Prvi problem je bio gdje nabaviti dobru posudu. Pretražio sam Ljubljanu u potjeri za njom ali izgleda da nitko ne pravi te stvarčice za 1:720 Graf Spee Mad
Na kraju sam nevoljko kupio ovo na slici u Mulleru. Činila mi se prekratka ali kada nemaš izbora...

Ja bih otišao u prodavaonicu kućnih ljubimaca i vidio imaju li nekakav maleni akvarij podobne velićine. Tako bih dobio i posudu i zaštitu od prašine! Ili još bolje, napravio bih ga sam, ionako ne mora nužno bit vodonepropusan!

Citat:

Šta upotrijebiti za "vodu"?
Neku smolu ali gdje i kako?
Poslje nekoliko neuspjeha i jedne uništene posude obreo sam se u ART prodavaonici i curi za šalterom rekao, da želim nešto, čime bi mogao zaljevati insekte (kao u jantaru).
Prodala mi je "Chrystal resin" paket; smola i fiksir za 14 eura. To sam izmješao u omjeru 3:1 sa par kapi plavog Gunze akrila i zalio u posudu.
Suši se 24 sata i navodno je podosta otrovno Exclamation

Brodič je ljepo plutao, zaronjen do vodene linije ali se naginjao na jednu stranu pa sam ga malko stabilizirao kuglicama UHU taca na drugoj strani.

Kada se smola osušila bila je gladka a što god bi čačkao po površini, odmah bi se povratilo. Uzeo sam akrilni prozirni gel Pebeo, obojao ga plavim akrilom i kistom ga nanosio po površini. Kad se osušio dobio sam texturu morske površine.
Valove sam radio po pravoj fotografiji Exclamation

Sve skupa sam obojao plavim akrilom sa malo sive te udario drybrush sa širokim kistom umazanim sa Revell semigloss bijelom.

I to je to Wink

Josip

E to mi treba, takva rješenja! Treba mi neko sredstvo koje se može nabavit u dućanu u gradu u kojem živim, samo treba znat gdje i što pitat prodavača! Hvala! Wink

BTW, ovo u naslovu..."patrola uz jaku buru".
Jesi ti kad vidio more kad puše jaka bura? Very Happy
Josip

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jesam, na TV-u Twisted Evil
Kad sam bio na odmoru u Bolu na Braču često sam sa visine posmatrao vjetroviti Brački tijesnac koji obiluje ovakvim zgodama.

"Ja bih otišao u prodavaonicu kućnih ljubimaca i vidio imaju li nekakav maleni akvarij podobne velićine. Tako bih dobio i posudu i zaštitu od prašine! Ili još bolje, napravio bih ga sam, ionako ne mora nužno bit vodonepropusan!"

Bio sam i tamo i nemaju. Ipak je brod dug 26cm Exclamation

Inače, ART prodavaonice su Ali Babina špilja za maketare samo što mnogi ne znaju za njih Exclamation Tamo se prodaju i sredstva, i material, i oruđa. A često nude i originalna rješenja.

Josip
Boris G.

PorukaUpisano: Čet Lis 09, 2008 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Josip Napisao/la:
Jesam, na TV-u Twisted Evil
Kad sam bio na odmoru u Bolu na Braču često sam sa visine posmatrao vjetroviti Brački tijesnac koji obiluje ovakvim zgodama.

Aaaaa, zato tebi 'jaka' bura i izgleda ovako jer si ti to promatrao - sa visine! Smile

Trebao si prić bliže! Twisted Evil

Ovo na tvojoj dioramici, ovo je lagani ljetni burin!

BTW, jesam li rekao da ti je ovo odlično ispalo!
I nije ti premala posu... podloga! Wink
Maketa je mala sama po sebi, i da je posu... podloga veća, brod bi se izgubio u njoj!
slider
Gost
PorukaUpisano: Sub Lis 11, 2008 9:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fino, ali fale ti ograde i rigging...koja ti je to boja aviona ??
Natrag na vrh
Josip

PorukaUpisano: Ned Lis 12, 2008 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A gdje da dobijem ograde Question
Ovo je OOB gradnja.
A rigging je isto jako kompliciran u 1:720, da bude uvjerljiv i malo nelogičan ako nema ograde.
Boja aviona je za tako malo mjerilo dosta pogođena. Bar po mojim referencijama. Inače je mješavina Sky i sive.

Josip
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma