Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kako se rastavlja AB?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ŽILE

Član od: 14 Sij 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Ožu 31, 2009 11:58 pm    Naslov poruke: Kako se rastavlja AB? Citiraj ovaj komentar

Danas ga kupija u Baumaxa za 170 kn, jel ga neko korist i kakav
je? Upute su mu skoro nikakve pa me zanima kako se rastavlja?
Ima oni ključić, pokušava san sam, al se ne usuđujem da ne bi
nesto slomija? Pomoć please...

Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 9:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ti samo mogu reć da sam svojevremeno kupio isti takav i da nikad iz njega nisam uspio istjerat niti kap boje! Sad

Ne želim reć da stvar nije dobra ili da ne valja, možda je moj primjerak bio neispravan, možda sam ja nešto krivo radio... ne znam, ali sam brzo odustao i kupio pravu stvar.

BTW, ja sam svog rastavio i više nisam znao gdje koja gumica (brtva) dolazi.
Ključem odviješ onaj dio u koji ulazi bočica s bojom (barem je kod mojeg bilo tako)!
Nije mi namjera da te obeshrabrim, valjda će ti pomoć netko ko ima bolja iskustva s tom stvarčicom.
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 10:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj iz Bauhausa sam koristio 2 ili 3 godine i prilicno me dobro sluzio. Inace, neces iz njega dobiti tanji mlaz od 3 ili 4 mm, ali za grube radove je super.
Sto se tice rastavljanja ovaj model mozes i cekicem lupati, nema tu nista osjetljivo. Jedino moras paziti na o-ring na igli, da ga negdje ne izgubis prilikom ciscenja. Samo rastavljanje svodi ti se da kljucicem odsarafis iglu drzeci za gornji konusni dio i maticu. Preporucam ti inace da ga svaki put skroz rastavis i ocistis jer inace nece dugo raditi.
Boris G.

PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 10:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislav Napisao/la:
Jedino moras paziti na o-ring na igli, da ga negdje ne izgubis prilikom ciscenja.

Mislave, gdje točno dođe taj O-ring, misim da sam ja baš kod njega griješio, tj da je kod mene problem u njemu.
Izgleda da kad sam ja rastavio AB, taj gumeni prsten je ispao i ja ga vjerojatno više nisam znao vratit na pravo mjesto. Rolling Eyes
mislav

PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:

Mislave, gdje točno dođe taj O-ring, misim da sam ja baš kod njega griješio, tj da je kod mene problem u njemu.
Izgleda da kad sam ja rastavio AB, taj gumeni prsten je ispao i ja ga vjerojatno više nisam znao vratit na pravo mjesto. Rolling Eyes

E sad, imao sam ovakva 2 brusha. Jedan je imao utor na samoj igli u koji je sjedao prsten. Drugi je imao u sapnici ( onaj konusni dio ) navoj gdje je sarafic unutra drzao o-ring i tako brtvio iglu. Uglavnom, ovo drugo je bilo bolje rjesenje jer se nije dogadjalo da prsten ispadne, a ispadao je jer je guma bila losa i ocajno je reagirala na nitro kad sam ga cistio.
Boris G.

PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 2:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislav Napisao/la:

E sad, imao sam ovakva 2 brusha. Jedan je imao utor na samoj igli u koji je sjedao prsten. Drugi je imao u sapnici ( onaj konusni dio ) navoj gdje je sarafic unutra drzao o-ring i tako brtvio iglu. Uglavnom, ovo drugo je bilo bolje rjesenje jer se nije dogadjalo da prsten ispadne, a ispadao je jer je guma bila losa i ocajno je reagirala na nitro kad sam ga cistio.

Ja se sad ne sjećam kako na mom ide, al' bit će valjda jedan od ova dva sistema, nije vrag da postoji i treći, pgledat ću još jednom kad dođem doma!

Hvala ti!
ŽILE

PorukaUpisano: Sri Tra 01, 2009 11:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sorry ali i dalje ne kužin, pokušava san ali ne vidin rješenje.
Ima jedan mali metalni prsten (u obliku slova U), kod spoja za bočicu, kad njega maknem ovaj nastavak gdje je igla i vrh koji se vrti, može se malo pomaknuti unazad, ali ne i izvaditi. A onaj ključ neman pojma šta se njime odvija, jeli ima kakva vida (šaraf) promjera ključa ili...sorry ali stvarno ne kužim. Ako ima kakva stranica sa ilustracijom puno bi mi pomogla, jer pretpostavljam da nije problem. Embarassed
mislav

PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 7:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije komplicirano, kljuc ti ide tamo gdje utaknes bocicu s bojom ( u principu, jedino mjesto na brushu hdje uopce pase ), prstima uhvatis sapnicu i onaj sarafic s druge strane plastike koja drzi iglu i kljucicem odvijes iglu van.
ŽILE

PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislav Napisao/la:
Nije komplicirano, kljuc ti ide tamo gdje utaknes bocicu s bojom ( u principu, jedino mjesto na brushu hdje uopce pase ), prstima uhvatis sapnicu i onaj sarafic s druge strane plastike koja drzi iglu i kljucicem odvijes iglu van.

Uspija san ga rastaviti, ali oni ključić kod ovog ab-a ne služi
apsolutno ničemu nema doslovce nigdi utora za odvijanje...i čini
mi se da je ovo teška (jeftina) kopija revellovog standard class-a.
Kako bilo poslužit će...čita san da nije dobro ga čistiti u nitru,
pa će dobijat uljne tretmane heh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam takav AB,meni je dobar.Kad ti bude prestao vući boju samo zamjeni o-ring(gumeni prsten na igli) pa će i dalje raditi besprijekorno.Uvijek ga koristim za velike površine.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
ŽILE

PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 11:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hemza Napisao/la:
Ja imam takav AB,meni je dobar.Kad ti bude prestao vući boju samo zamjeni o-ring(gumeni prsten na igli) pa će i dalje raditi besprijekorno.Uvijek ga koristim za velike površine.

aha, ok, a di nabavit drugi o-ring???
Boris G.

PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ŽILE Napisao/la:

aha, ok, a di nabavit drugi o-ring???

Nastoj sačuvat stari pa po njemu pođi u prodavaonice auto dijelova, oni imaju takvih gumenih o-ringova raznih "kalibara".
Ili, još bolje, odmah sad dok je taj čitav i nov, po njemu nabavi par komada. Ako ti se uništi stari o-ring, onda ćeš morat nosit sa sobom iglu i po njoj nabavit neki koji paše promjerom! Wink
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Tra 02, 2009 11:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prošle godine sam kupio komplet malih gumenih brtvi u kutiji(raznih veličina,među njima i onaj koji mi pašu za AB).Nisam više siguran gdje sam ih kupio,ali mislim da je to bilo u Pevecu.Ako nebudeš našao,a bude ti trebalo javi mi se na moj email: vlado_hemzacek@hotmail.com
Još samo jedan mali savjet,da ti gumica duže traje lagano ju prstima naulji strojnim uljem prije sastavljanja AB-a.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma