Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

VIIc samogradnja
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zilkan

Član od: 26 Stu 2007
Mjesto: oko Bjelovara
PorukaUpisano: Pon Lis 18, 2010 7:13 pm    Naslov poruke: VIIc samogradnja Citiraj ovaj komentar

Pozdrav narode, nabavio sam nacrte za U-boot pa cu probati se okusati u samogradnji. Ako imate neke savjete slobodno ih podijelite samnom.
Evo prvo pitanje; Gdje bih mogao nabaviti plocu PVC-a ili nekog slicnog materijala koji bi bio pogodan za izradu kostura same podmornice, trebalo bi mi oko pola kvadrata, debljine od 0,5 mm do 1 mm...

Lijep pozdrav

Ilija
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Pon Lis 18, 2010 10:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanima me kak buš to izvel. Baš PVC za kostur? Čim počneš raditi fotkaj, zanima me. Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 9:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U kojem mjerilu misliš raditi ?
Naime , postoje dobre makete u 1/72 , 1/144 , 1/350 !
Samogradnja ti ima smisla jedino ako radiš u nekom drugom mjerilu !
zilkan

PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 3:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim raditi u 1:100. Da i radim u nekom postojecem mjerilu radio bih scratchbuilt, nekako uhvatila me volja za to... dosta mi je tenkova i figurica...

Budem fotkao dok napravim kostur, da podijelim znanja a i da me uputite u neke detalje i sitnice, jer ih ima gomilu, pa sto vise ociju to bolje Smile

Jel imate neke ideje gdje da trazim PVC ploce?
Natrag na vrh
zilkan

PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MInolovac, a bas sam tebe mislio pitat.... hahahahaha... nema veze, bit ce metode pokusaja i promasaja, al glavno da se radi Wink
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 4:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PVC mi se baš ne čini kao zahvalan materijal za izradu kostura. Ali ako imaš nekih iskustava s njim, bit će zanimljivo pogledati. Čime misliš lijepiti?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 5:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

imas u zg ducan, u remetincu, iza klare, ploce 1mm metar sa dva jedno 150 kuna komad
mpram nac adresu pa ti javim
ali netko tu s foruma ti radi tamo, netko iz HUVMa ak se ne varam
Natrag na vrh
zilkan

PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 5:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim ljepiti Pur lemom, ljepilo uglavnom za sve... specificno je jer se pri susenju lagano siri, i kad jednom stegne vise ne pusta...
Natrag na vrh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Uto Lis 19, 2010 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tako je ja radim tamo.Ta firma je Neon Centar u Lukoranskoj 2.Prodajemo plexi,pvc(tvrdi i pjenasti),polikarbonat,kapa ploče i još puno toga.Naravno prodajemo i odgovarajuča ljepila za sve te ploče.Za izradu kostura i trupa predlažem pvc pjenasti(tzv.forex) od 1 mm i ljepilo za forex koji izvrsno drži.
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Lis 20, 2010 12:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo samo da se nadovežen na forex s obzirom da sam imao iskustva sa njim kako je rekao hemza kupi obavezno lijepilo za njega, kada zalijepi nema šanse da otpusti.
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Lis 20, 2010 12:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hemza Napisao/la:
Tako je ja radim tamo.Ta firma je Neon Centar u Lukoranskoj 2.Prodajemo plexi,pvc(tvrdi i pjenasti),polikarbonat,kapa ploče i još puno toga.Naravno prodajemo i odgovarajuča ljepila za sve te ploče.Za izradu kostura i trupa predlažem pvc pjenasti(tzv.forex) od 1 mm i ljepilo za forex koji izvrsno drži.

sorry, nisam se odmah sjetio imena
nadam se da se ne ljutis
isprika Embarassed
Natrag na vrh
zilkan

PorukaUpisano: Sri Lis 20, 2010 2:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na uputama. Ako cu ici za Zagreb odem do neon centra, mislim da sam tamo cak i bio vec, samo da je firma bila na drugom mjestu...
Natrag na vrh
zilkan

PorukaUpisano: Uto Lis 26, 2010 2:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo obecao sam da cu staviti sliku kostura. Ovo je glavni dio nosive konstrukcije, toranj i izbocine sa strana ce doci kasnije. Gornji dio kostura jos nije ufiksiran, samo je lagano pricvrscen... Kad ufiksiram, jos cu sve dodatno ucvrstit aluminijskim L profilimai i izmedju rebara cu ubacit pojacanja kako ih pur pjena nebi rasirila prilikom susenja...

Ujedno molim moderatore, ako je moguce da temu presele u projekte u radu, posto cu nastaviti sa opisom izgradnje podmornice
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Lis 26, 2010 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fino ti to ide, iskerno nisam mislio da ce ispast ovako, nadam se da ces isto tako kvalitetno , precizno i hrabro do kraja pozz
zilkan

PorukaUpisano: Uto Lis 26, 2010 6:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne potcjenjuj me pile Razz

Imam nekih iskustava sa jedrenjacima, pa reko ako mogu sa drvetom i metalom zasto ne i sa plastikom. Samo polako i to je to... Uostalom kako ce radovi odmicati svaki savjet ce mi biti dobrodosao, ti imas puno vise iskustva sa brodovima od mene, minolovac isto tako i da ne nabrajam dalje, jer vas ima koji stvarno radite remek djela. Scratchbuild ni nije po meni toliko zahtjevan, samo treba jako puno vremena, a toga imam na pretek...

LP

Ilija
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma