Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| toni36
 | | Član od: 05 Lis 2007 | | Poruke: 301 | | Mjesto: Baška Voda |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 8:36 am Naslov poruke: kako napraviti maskirnu šemu na BF 109 |
|
|
nakon dužeg vremena evo me u ovoj rubrici.....
rtadim Bf 109G-2 i uz veliku pomo kolega pomalo napreduje. Došeo sam do faze kada treba nanjeti maskirnu šemu (Odlučio sam se za Bencetićev "Black 5" i u nedostatku drugih za referencu uzeo sliku sa Wings Pallete)
nemam problema sa krilima, poklopcem motora i svugdje gdje koristim šablon ili traku ali kada idem nanijeti mrlje (RLM 74/75) moj messer počinje sličiti na Dalmatinca koji je dobio ospice.
koji su vaši savjeti ....kako???... JHITNO (jer sam po treći put skidao boju) _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 8:59 am Naslov poruke: |
|
|
...mislim da bi trebalo malo isprobavati na komadu nečega (plastike, stirena, stara maketa). Kolliko sam ja isprobavao (jer me slično čeka) rješenje je u nešto gušćoj boji i manjem pritisku. Meni to funkcionira na 0,7. Kad crijevo uzme svoj dio prilikom stiska na okidač na satu pokazuje 0,4. I još jedna stvar. Mislim da je to lakše uraditi sa enamel bojama nego sa akrilnim ali ne tvrdim. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
| Netko je jednom na forumu napisao da motling radi sa spužvicom. Probaj negdje sa strane i tu varijantu. Komadić spužve nepravilnog oblika umočiš u boju i "tapkaš" po maketi u različitim položajima spužvice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 9:58 am Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | | ...mislim da bi trebalo malo isprobavati na komadu nečega (plastike, stirena, stara maketa). Kolliko sam ja isprobavao (jer me slično čeka) rješenje je u nešto gušćoj boji i manjem pritisku. Meni to funkcionira na 0,7. Kad crijevo uzme svoj dio prilikom stiska na okidač na satu pokazuje 0,4. I još jedna stvar. Mislim da je to lakše uraditi sa enamel bojama nego sa akrilnim ali ne tvrdim. |
Hvala na savjetu, imam enamelke...MM.... tako da je taj dio problema riješen.... tlak će se naštelati... i ostaje mi samo vježba......
fala bogu plastike ima , a i vrimena.... _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
pokušao sam sa spužvom ali mi rezultati nisu kao kod vas.... počinjem biti ljubomoran i zavidan  _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 10:20 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam čuo da se mottling može radit i sa štapićima za uši...Davno, kad sam radio sa kistovima, probao sam metodu sa spužvicom i, iako se dobiju mrlje mekših rubova, ipak to nije to. Mislim da ćeš uz malo vježbe sa AB-om već doći do dobrih rezultata. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
komad papira vulgaris...... izrezi zeljeni oblik (oblike), izbusi rupe, nepravilne, svejedno.... par mm od makete, kratko spricni, i to je to, ako neide freehand..... samo, moras raditi jednu po jednu tocku, tako da pretpostavljam da bi to bilo jako dugotrajno i zamorno....ali ako neide drugacije.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | komad papira vulgaris...... izrezi zeljeni oblik (oblike), izbusi rupe, nepravilne, svejedno.... par mm od makete, kratko spricni, i to je to, ako neide freehand..... samo, moras raditi jednu po jednu tocku, tako da pretpostavljam da bi to bilo jako dugotrajno i zamorno....ali ako neide drugacije.... |
ponovno hvala svima na savjetima sada imam od čega krenuti, ja pokušao freehand... Mislim da bi za ono šta je ispalo trebalo otvorit novu rubriku na forumu... sada sam poskidao staru boju, čeka me ponovno podloga ....i u međuvremenu vježbanje svake tehnike pa vidit koja mi najbojle leži... _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
riper ti je dao pravi savjet, ja to isto tako radim
uzmes par komada A5 papira i na sredini izrezes po jedan razlicit oblik- mozes cak i rukom iskopat nepravilnu rupu
napravis tri cetri takva, i svakog okreces pod razlicitim kutom, i sa pet papira imas 20 razlicitih fleka......
dalje sve kako je riper rekao... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 1:00 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | riper ti je dao pravi savjet, ja to isto tako radim
uzmes par komada A5 papira i na sredini izrezes po jedan razlicit oblik- mozes cak i rukom iskopat nepravilnu rupu
napravis tri cetri takva, i svakog okreces pod razlicitim kutom, i sa pet papira imas 20 razlicitih fleka......
dalje sve kako je riper rekao... | Odlicna ideja jedino sto bi mozda trebalo malo odmaknuti papir od podloge kako bi se dobio maglovit efekat.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| dule Napisao/la: | | slider Napisao/la: | riper ti je dao pravi savjet, ja to isto tako radim
dalje sve kako je riper rekao... | Odlicna ideja jedino sto bi mozda trebalo malo odmaknuti papir od podloge kako bi se dobio maglovit efekat.  |
dalje sve kako je riper rekao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | komad papira vulgaris...... izrezi zeljeni oblik (oblike), izbusi rupe, nepravilne, svejedno.... par mm od makete, kratko spricni, i to je to, ako neide freehand..... samo, moras raditi jednu po jednu tocku, tako da pretpostavljam da bi to bilo jako dugotrajno i zamorno....ali ako neide drugacije.... |
Dakle, da ponovim bitan dio.......
| Reaper Napisao/la: | | .... par mm od makete, kratko spricni, i to je to.... |
Dalje sve kako je Rip....cek...dalje sve kako sam ja rekao.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 3:12 pm Naslov poruke: |
|
|
prva liga ste svi.. _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 5:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Hajde farbaj to cudo pa da vidimo efekte uh bas sam radoznao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| toni36
|
Upisano: Sri Ruj 23, 2009 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
idem idem, samo me nemokte tući  _________________ We few, we happy few. We band of brothers. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|