Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 8:38 am Naslov poruke: Oeffag Albatros D.III, 1/72 |
|
|
Pozdrav, ekipa!
Nisam mogao odoliti, opet sam ga uradio, meni jedan od najdrazih aviona 1. svj. rata... Pogotovo jer sam naletio na dvije (od postojece tri) fotke i jer me odusevio nacin farbanja.
Odmah u pocetku sam za svaki slucaj konsultirao g-dina Totschingera i g-dina Plattnera, i pokazalo se da sam ispravno ucinio. Naime, suprotno od nekih objavljenih izvora, avion je Oeffag-ov D.III serije 153.
Dalje, donja strana trupa i krila nije bojana svijetlo plavo, niti ikako drugacije. Ostavljena je neobojeno...
Postoje kotroverzije i po pitanju pilota. Zna se da su njime letili razni, ali oznacio ga je Oberleutnant (natporucnik) Hiller.
Sama maketa je Roden-ova, dodao sam nesto malo u cockpit-u, ostalo iz kutije.
Uostalom, pogledajte...
Zivi i zdravi bili! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 8:55 am Naslov poruke: |
|
|
Navedeni dio u uvodnoj Vladinoj riječi (vezan za povijest) nebih komentirao obzirom da znam koliko za svaku maketu Vlado prikuplja materijale, ali zato mogu reći da je ovo jedna od najrealnije urađenih maketa biplana u 1/72 koje sam do sada vidio. Ovakav motling na ovakvom mjerilu - , a nadasve preciznost u izradi. Ožičenje, prijelazi boja i ostarivanje su vrhunski urađeni. Ne znam što bih još rekao osim - nema ti ravna.
Živio _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrstan! Sve je kako treba. Možeš li, molim te, malo pobliže napisati koje si boje koristio za kamuflažu? Jesi li išao po Rodenovim preporukama? Kako se maketa sklapa-ima li većih problema? Naime, isto obožavam taj avion, pa imam 3 makete na lageru-2 od serije 153 i jednu od serije 253..  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| RE_krešo
 | | Član od: 11 Ožu 2007 | | Poruke: 170 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan, kao i uvijek!
Poz! _________________
  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pozarart
 | | Član od: 06 Lip 2008 | | Poruke: 495 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda!!! Ovi AU albatrosi znaju bit tako maštovite kamuflaže.
Tema je skoro neiscrpna. Kad sam vidio primjerak crvenog Brumowskog i to onog najnepoznatijeg morao sam ga nacrtat.
Vidio sam da ga je netko napravio i u 1/72. Zanimljivo je da je taj 153.52 ofarban crvenu i preko naneseno oker mrljice po cijeloj površini.
Trebalo bi napravit cijelu ergelu različitih kamuflaža.
Jako mi je žao i pomalo neshvatljivo da je Roden izdao toliko Oeffag albatrosa u 1/72 dok se u 1/32 ograničio samo na njemačke verzije! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasno !
Budući da ne poznajem tematiku, iznenađen sam i što se "mottling" već tada upotrebaljavao ???
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno izgleda, precizno, tocno...
svaka cast!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 1:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Mogu misliti kako je teško napraviti dobro nešto ovako.
Klanjam se. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Zar je gornje krilo zamaknuto napram donjem? Nadam se da je stvar u fotki odnosno uglu slikanja...
Inace je ODLICAN  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ma smeće kao i ostalo od doktora  _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Izvrstan! Sve je kako treba. Možeš li, molim te, malo pobliže napisati koje si boje koristio za kamuflažu? Jesi li išao po Rodenovim preporukama? Kako se maketa sklapa-ima li većih problema? |
Tnx, ekipa, drago mi je da vam se svidja.
Grunfe, boje su mix dvije Revell-ove, Bronzegrün 75 i tamno zelena kojoj sam zaboravio broj, a uzeo sam je po savjetu navedene gospode iz IPMS-a. Isto tako sam ignorirao i Rodenove preporuke...
Maketa se sklapa bez ikakvih problema, samo pazi da izaberes pravi srednji dio gornjeg krila sa odgovarajucim hladnjakom. E,da, moras izgravirati i okomite panele na trupu, na maketi nema nikakvih.
Darko, bilo je i tada mottlinga, boja se nanosila spuzvom. Ali ovaj ima bas izrazeno neobicnu semu koja me jako pdsjetila na Luftwaffe u 2.svj. ratu...
Bastardo, krilo je u redu, to je do ugla slikanja
Hornet, u pravu si, bacit cu ga cim dodjem kuci, pa cu probati ispocetka...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na informacijama o bojama. Drago mi je čuti da nema problema sa sklapanjem. Imam i Part PE set za Albatrose koji je primjenjiv i za Oeffag, a još ti i ostanu "viška" dva Spandau mitraljeza. Prikupio sam i dosta literature-Windsock Datafile baš za Oeffag Albatrose i JaPo monografiju. Ono što me najviše muči su boje, a baš bi radio Navratilovog Albatrosa koji je cijeli u toj "spužva" kamuflaži...U Windsock-u daju doduše boje, ali prema Methuen book of colours koja je van produkcije i može se nabaviti jedino preko E-Baya za meni prevelike novce...grrr
Inače, Eduard je nedavno najavio da će raditi novi kalup za Oeffag Albatrose u 1/48... Ako točnost i kvaliteta budu na razini njihovih zadnjih ww1 lovaca,(a nema razloga za sumnju) onda će to bit pravi zgoditak! _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 3:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Vlado, fenomenalan je  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Rukoš
| | Član od: 24 Sij 2009 | | Poruke: 47 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 10, 2009 5:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo doktore Vlado! _________________ Rukoš |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|