Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

KAKO NAPRAVITI DIORAMU?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
karlokk

Član od: 04 Jul 2010
Mjesto: blizu Zagreba
PorukaUpisano: Sri Jul 21, 2010 8:01 pm    Naslov poruke: KAKO NAPRAVITI DIORAMU? Citiraj ovaj komentar

trebam pomoc, kako napraviti dioramu, kako poceti, sta raditi (osim maketa, jer to znam)... nikad to nisam radio pa trebam pomoc!
unaprijed HVALA........ Puca
fkova

Član od: 24 Tra 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Jul 21, 2010 8:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U svakom slučaju je bitno imati jasnu ideju šta želiš napraviti. Šta si mislio? Koje mjerilo i tematika?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
karlokk

PorukaUpisano: Sri Jul 21, 2010 8:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

htio bi napravit neku bitku iz drugog svjetskog rata u mjerilu 1:35...
xsyxs

Član od: 24 Lis 2009
PorukaUpisano: Sri Jul 21, 2010 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima Very Happy pa započetak razmišljaj u malom naprimjer tenk i par vojnika oko njega vjeruj mi velike ideje iziskuju puno puno posla , druga stvar osmisli ono osnovno (položaj stvari i objekata ) ono ostalo ćeš dodati usput kada se dosjetiš , treća stvar za reljef koristi lagane matrijale naprimjer stiropol,preko njega možeš sa tankim slojem gipsa (stiropol možeš oblikovati sa noževima brusnim papirima ali i sa malo agresivnijim ljepilima naprimjer Tamiya extra thin ti je dobar za raditi rupe kao kratere naprimjer ) glavna stvar je da budeš inovativan ,jednostavan u početku i da znaš da većinu stvari možeš nabaviti u prirodi sretno i pozdrav Very Happy .
Natrag na vrh
karlokk

PorukaUpisano: Sri Jul 21, 2010 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala puno!
fkova

Član od: 24 Tra 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 22, 2010 12:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

xsyxs Napisao/la:
Pozdrav svima Very Happy pa započetak razmišljaj u malom naprimjer tenk i par vojnika oko njega vjeruj mi velike ideje iziskuju puno puno posla , druga stvar osmisli ono osnovno (položaj stvari i objekata ) ono ostalo ćeš dodati usput kada se dosjetiš , treća stvar za reljef koristi lagane matrijale naprimjer stiropol,preko njega možeš sa tankim slojem gipsa (stiropol možeš oblikovati sa noževima brusnim papirima ali i sa malo agresivnijim ljepilima naprimjer Tamiya extra thin ti je dobar za raditi rupe kao kratere naprimjer ) glavna stvar je da budeš inovativan ,jednostavan u početku i da znaš da većinu stvari možeš nabaviti u prirodi sretno i pozdrav Very Happy .

To ti je to! Wink
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Čet Jul 22, 2010 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

np. ali to zapravo i nije sve imaš stvarno puno stvari i na internetu ja se siječam kada sam ja tražio upiši samo u tražilicu 'how to make a diorama' i budeš već našo nešto za sebe Wink .
Natrag na vrh
noname

Član od: 24 Stu 2009
Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a
PorukaUpisano: Čet Jul 22, 2010 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo pa pogledaj

http://www.stormthecastle.com/diorama/ww2-diorama/index.htm

http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
karlokk

PorukaUpisano: Čet Jul 22, 2010 3:37 pm    Naslov poruke: hvala Citiraj ovaj komentar

puno hvala na pomoci, nasao sam ideju i krenuo raditi....
xsyxs

PorukaUpisano: Čet Jul 22, 2010 3:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Good luck Very Happy i slobodno ti to poslikaj i stavi na forum (imaš kategoriju projekti u radu ) pa ti mi još pomognemo Wink .
Natrag na vrh
xsyxs

PorukaUpisano: Pet Jul 23, 2010 9:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima ja sam danas radio dioramu sa modelaskom glinom i mogu vam reći da je odlično evo kratkog postpka :prvo uzmite rukavice (mislim na one jednokratne boliničke),na površinu (drvo,stiropol) stavite ljepilo (drvofiks is the best ) i razmažete ,otrgnete komad gline (malo ga zamijesite u rukama i napravite ko malu''krpicu od njega'') te ga stavite na površinu sa ljepilom i malo utisnete i razvucite po površini (ko kada rubove tjesta za picu razvlačite) ovo po potrebi , kada spajate te ''krpice od gline'' po površini onda sa malo vode pređite preko spoja da ga maknete i ovako radite dok ne prekrijete željenu površinu onda popravite što treba i možete uzeti četkicu (najjednostavniju i onako sa njom nečete prati zube Laughing )nego lupkajte po površini da malo date bolji oblik reljefu za kraj uzmete malo drvofiksa i pomiješate ga sa vodom (omjer odokativan ni pregusto ni prerijetko) te sa kistom umočite i pređete sa jednim tankim slojem da se sve fiksira i to je to Wink.Moći će te pogledati rezultate moga rada sa tom tehnikom je ću staviti par slika o tome na temu koju radim (odete na projekti u radu-figure i diorame-odaberete temu afganistan)

POZOR-sve radite na svoju ruku jer nisam još vidio krajne rezultate toga rada pošto se suši Confused .
Natrag na vrh
karlokk

PorukaUpisano: Pet Jul 23, 2010 9:41 pm    Naslov poruke: HVALA Citiraj ovaj komentar

Xsyxs, puno hvala na ideji, nesto takvo sam odlucio napravit.....
ako uspije cu uslikat....
xsyxs

PorukaUpisano: Pet Jul 23, 2010 10:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK peace Cool.

P.S. zovi me vučko Very Happy (xsyxs koristim u multiplay igrama)
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma