Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Za one koji vole ronjenje
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!?
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:09 pm    Naslov poruke: Za one koji vole ronjenje Citiraj ovaj komentar

Dakle zaronite u veliko plavetnilo, uživajte i usput pogodite čija je ovo olupina, jedna od rijetkih kod koje je dozvoljeno komercijalno ronjenje. Kad se budem ženija ovdje ću dovest ženu na medeni mjesec, lipo zaronit i uživat u tišini... Ljutita žena

Malo slika unutrašnjosti...

Ono što će vam otežat pogađanje je da brod leži izvrnut naopako, s nadgrađem zabijenim u morsko dno, dakle slike su odraz stvarnog stanja. Upravo ta činjenica čini ronjenje unutar olupine vrlo dezorijentirajućim i lako se izgubit u svim tim silnim prostorijama unutar broda (što potvrđuje slučaj dvojice ronioca koji su se 1982. izgubili, ostali bez zraka i utopili...)

Na prvoj slici vidi se da nedostaje jedan propeler. E pa evo ga

Da vas vidim članstvo, ne bi tribalo bit teško Very Happy

Ronioc
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uprav san tio reć/napisat: pitaj Essexa kad san skužio da si ti postavio. Ne beren ti ja ovo pa ću provat ovako: da nije oni argentinski Belgrano šta su ga mrknili Englezi. Malo se ne sićan točno godine rata na Faklandima a eto. Ne zamiri ako san puno falio.
Drugi put ću ja tebi stavit hodni dio T-55 sa kupolom Hellcata M-18 pa ćemo te vidit. Samo me posramiš. Aj Živio. U zdravlje
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar si! Evo ja ću sebe sam posramit: šta su to "zvonimirci" ili još bolje, šta je to "zimmerit" Embarassed ? Nije ti General Belgrano. Živ mi bija Zivili
Natrag na vrh
Schnellboot

Član od: 31 Svi 2006
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prinz Eugen?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li je ova "stvarcica" u Monte videu tj. u Urugvaju, a njemackog je porijekla? Very Happy
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zvonimirci su ti oznake na avionima iz NDH(Zvonimirov Križ), one šta malo sliče na javorov list (bože mi prosti ubiće me ovi sa foruma) a Zimmerit ti je posebni antimagnetni premaz na njemačkim tenkovima u drugoj polovici rata (da Rujani ne prilipe minu na tijelo tenka).
Čij, znan ti ja dosta o brodovima i imena i krajeve velikog dijela njih iz 2. rata ali ne ovako kao ti. To mi je zbilja strava.
Evo, na prvoj fotografiji avion ima Zvonimirce a na mome Tigru obrati pažnju na ove puste kockice, to je Zimmerit. Ovaj brod-odustajem. Very Happy

Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E zbilja, neko gori reče: a da nije Graf Spee? On je ono plitko sio na dno u Montevideu ako se ne varam? A Langsdorf su ubio umotan u njemačku mornaričku zastavu ali iz WW 1. Vidiš, biće nešto iz mene. A tamo su ga stirali Achillles, Exeter i Ajax.
Aj me pofali Very Happy
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 10:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uf fala Mustanže, napokon da mi netko pojasni i ričju i slikom ta dva pojma Palac gore

Mario, Ne ne ne ciljaš na Graf Speea, u Montevideu se čuva jedan 150 mm top s njega kao i "Heckadler" (to je onaj naci-orao šta su veći njemački brodovi imali na krmi), ali ne i propeler...

S-100, ti se suzdrži do objave konačnih rezultata jer si pristran Very Happy

I okanite se Graf Speea, niste pogodili ni ocean Laughing
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 12:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa zar ne vidiš da je Schnellboot dao već točan odgovor, a to je Prinz Eugen.
Prelijep brod, a ameri ga potrošili za testiranje atomske bombe. Confused
Natrag na vrh
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 12:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Schnellboot je dobro rekao: Prinz Eugen, trenutno usidren na Bikiniju...
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 12:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čeka san hoće li još netko pogodit, imali ste pregršt foto-natuknica, od tipičnog njemačkog "atlantskog" pramca, tipične njemačke zahodske školjke Very Happy do G7 torpeda... Tribalo je samo zbrojit 2 i 2. Schnellboot je odavno dobija priznanje za pun pogodak jer čovik trenutno radi Eugenovog blizanca, Hippera, stoga je bilo za očekivat da će prepoznat i pogodit.
Dakle radi se o njemačkoj teškoj krstarici Prinz Eugen.
Slijedi pojašnjenje.
Prinz Eugen se preda Saveznicima u Kopenhagenu u svibnju 1945. i kao ratni plijen je dodijeljen SAD-u. Ameri su ga prvo dovukli doma u Philadelphiju i detaljno ga pregledali, pritom skinuvši dva 203 mm topa s prednje "Graz" topovske kule (danas su izloženi u nekom muzeju u Virginiji) i poslali ga via Panamski kanal na Maršalsko otočje, atol Bikini di je zajedno s ostalim starim, raspremljenim američkim brodovima i zarobljenim japanskim triba poslužit ka cilj atomskih pokusa (tzv. operacija Crossroads, srpanj 1946.). Pokus "Able" izdrža je bez problema zadržavši plovnost iako je bija udaljen ~ 1 NM od centra eksplozije (što ti je kad Švabo napravi brod...), dok je u pokusu "Baker" (podvodna eksplozija A-bombe) teško oštećen ali opet nije potonija. Ameri su ga potom u kolovozu odvukli u plitku lagunu atola Kwajalein di se u prosincu 1946. naglo počeo jako naginjat uslijed oštećenja. Svi pokušaji da se brod izvuče iz lagune i potopi u dubokom moru su propali te se Eugen jednostavno izvrnija na desni bok oko 200 m od plaže otočića Enujub. Propeler je izvađen iz osovine 1977. na inicijativu bivših članova posade i uz pomoć američke (Ameri su u znak prijateljstva odlučili propeler poklonit Nijemcima) i njemačke vlade, dopremljen u Njemačku i restauriran. Od 1979. je izložen u muzeju Marine Ehrenmal (spomen-područje poginulim njemačkim mornarima) u gradiću Laboe kraj Kiela.

Eto Prinz Eugen je moj trenutačni projekt pa sam malo bija inspiriran Zaljubljen
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 11:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Idea Essexe, moš li postavit kakv lipi nacrt (ne fotografiju, iako i to može) razarača klase Tribal i dat mi imena ako ti nije frka? To su mi super brodovi a neman skoro ništa.
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naravno da može. O Tribalima imam masu fotki, nacrta, profila; prekrasni veliki, pravi flotni razarači, vrlo uspjele konstrukcije, okosnica razaračke flote Royal Navy u prvoj polovici rata. Svi su nosili imena ratničkih naroda i plemena. Jedina njihova mana bila je šta ih nikad nije bilo dovoljno... Nažalost, njihova nezamjenjivost i stalno korištenje na prvoj borbenoj crti tijekom rata uzeli su svoj danak - od 16 izgrađenih rat su priživila samo 4...
Tražija si imena (meni su sistematizirani po flotnim oznakama a ne po datumima ulaska u službu):
F 03/L 03 Cossack
F 07 Afridi
F 18/G18 Zulu
F 21/G 21 Punjabi
F 20 Gurkha
F 24 Maori
F 26 Matabele
F 31/L 31 Mohawk
F 33 Somali
F 36/G 36 Nubian
F 43/G 43 Tartar
F 51 Ashanti
F 59 Mashona
F 67 Bedouin
F 75/G 75 Eskimo
F 82 Sikh

Pošto nisi specificira kakve nacrte želiš (tj. iz koje godine rata), evo ti opći izgled tih brodova kako su izgledali na početku rata kad su meni bili najlipši, s onim visokim dimnjacima (posli, tijekom rata, su bili skraćeni kako bi se povećalo polje djelovanja PZ topništva)

Ako bude još šta tribalo slobodno pitaj, imam detaljne nacrte apsolutno svih dijelova konstrukcije i naoružanja
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 2:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E ko bog, ovo dugo tražim. Ovi su mi brodovi rezime cijelog drugog rata šta se tiče brodova. Fantazija. U zdravlje Hvala zaista.
Natrag na vrh
Easy
Gost
PorukaUpisano: Sub Jul 29, 2006 2:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

DObre slike. Iako nisam ljubitelj brodova, brodići su uvijek fora za vidit Very Happy .
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> A što je ovo na fotki?!? Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma