Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

fimotool

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Pon Stu 12, 2012 11:07 pm    Naslov poruke: fimotool Citiraj ovaj komentar

pozdrav!

Buraz mi se hoće bavit nečim što zahtjeva AB pa pita dal se ovo isplati?

http://www.airbrush.hr/hr/airbrush-kompleti/38-airbrush-advanced-komplet.html

radi se više manje o oslikavanju majici i takvih sličnih stvari po šablonama.. pitao me za taj AB ali ja nikad vidio ni čuo za fimotool..
zna li netko nešto o tome? npr. rezervni dijelovi, kompatibilnost sa ostalim kompresorima i diznama itd itd.. jer ovako na oko mi izgleda da je rađen po klasičnom modelu AB-a pa je možda i iskoristiv... ?!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Markus Wolf

Član od: 26 Svi 2007
Mjesto: Downtown
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 1:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To ti je isto sto i VEDA....i ostali kinezi...a o tome imas tema i tema.... jedino ovdje moze biti cijena diskutabilna....jer takav airbrush imas na ebayu za 200kn max.... a dizne po 1.50$ sa free postarinom...itd. imas sve osim zamjenskih brtvi koje su gumene...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger MSN Messenger
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a gume nabavis kod mene...... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Markus Wolf Napisao/la:
To ti je isto sto i VEDA....i ostali kinezi...a o tome imas tema i tema.... jedino ovdje moze biti cijena diskutabilna....jer takav airbrush imas na ebayu za 200kn max.... a dizne po 1.50$ sa free postarinom...itd. imas sve osim zamjenskih brtvi koje su gumene...

Točno, ali u ovom kompletu su i kompresor, cijev i držač tj. sve što mu treba. Onaj držač za AB zna koštat skoro 200 kuna, tako da mislim da ova cijena za komplet i nije pretjerano velika, ovaj kompresor je jako kvalitetan i u Juričeka je svojedobno kad sam ga ja kupovao (prije 4-5 godina) koštao 890 kuna, i to na Božićnom popustu. Točno je da se sve ovo pojedinačno može nabavit i za manje novaca (ali ne baš puno manje) ali ako se ne želi zafrkavat sa ebayom, paypalom, čekanjem i poštarinama, ovo je skroz povoljno i brzo rješenje.
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko je taj kompresor bolji od Hastinog ? Vidim da nema bocu.

Ukoliko nije puno kvalitetniji zar nije bolje uzeti Hastu i naručiti AB sa neta i to neki bolji koji ima regulaciju zraka. AB je cca 200 kn a HASTA cca 800-900 kn.

Što se tiče držača ja koristim AB cleaning station kao držač ali ja radim samo s jednim AB.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 7:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Koliko je taj kompresor bolji od Hastinog ? Vidim da nema bocu.

Ne znam, nisam nikad koristio Hastu. Kompresor nema bocu al mi njen nedostatak nikad nije pravio probleme. Jako je tih, vrlo malen i lagan tj. lako je prenosiv, ima ujednačeni pritisak zraka i za maketarske potrebe je više nego dovoljan. Mislim da je puno korisije uložiti više novaca u kvalitetniji AB nego kompresor, barem u ovom slučaju. Ja sam svojevremeno više novaca dao za OMNI 4000 nego za kompresor i nikad se nisam pokajao.
Jazz

Član od: 06 Svi 2012
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Stu 13, 2012 10:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja imam navedeni AB i mali "dječiji" kompresor (mini bezuljni AS16)
Iskustvo je pozitivno naravno malo imam problema tu i tamo sa tlakom ovisno o gustoci boje ali za moju razinu umjeca rada sa AB i vise nego dostatno.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 10:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidi na kakav sam kompresor naletio i za koje novce

http://www.plastic-hobby.com/category/compressors:531/
Slider

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 11:12 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mpuky1 Napisao/la:
Vidi na kakav sam kompresor naletio i za koje novce

http://www.plastic-hobby.com/category/compressors:531/

ajd kad ga kupis javi nam kolka je postarina, carina i spedicija
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 11:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hmm. Imam Hastu tako da si ga neću kupovati ali da je nemam sigurno bi si ga uzeo.

Što se poštarine tiče ne mogu se trenutno logirati na stranicu jer nemam pass kod sebe. Sve ostalo POSTE RESTANTE npr. Brežice. Carina na robu prilikom preuzimanja na pošti u HR ide na robu preko 160 kn a pri unosu preko granice ide na robu preko 1000 kn. Jedino ne znam koliko te dernu slovenci za DDV a i to bi trebao dobiti nazad ako kupuješ robu iznad (nisam siguran ali mislim da je u pitanju) 100 EUR.

mpuky1: poruka promijenjena dana: Pon Stu 19, 2012 11:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 11:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E da napisao sam 1000 kn ali to je po osobi. Znači ako si recimo zajedno sa suprugom to bi trebalo biti 1000 kn x 2.

Najbolje od svega je što nema nikakvog muljanja nego je sve po PS.
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemam ja ništa protiv trgovaca kod nas ali da nas moraju oguliti to baš nije u redu.

Primjera radi tražio sam kod nas tlačnu posudu i našao je za 4000 kn. Slična takva posuda samo što je INOX umjesto GUSSA iz USA dođe 100 USD + 100 USD poštarine. Pa mi sad recite da trgovci moraju imati 100 % dobiti a normalna je dobit do 10 %.

Nisu svi trgovci takvi i ne želim kupovati vani iz principa robu koju mogu dobiti po približno istoj cijeni u našim trgovinama npr. Carta Magica ali sve ostalo zaboravi.

mpuky1: poruka promijenjena dana: Pon Stu 19, 2012 1:02 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 12:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve pet, ja sam samo naglasil da ima puno krasnih i jeftinih stvari vani, ali kad izracunas postu i davanja drzavi, onda to bas ne ispadne tako jeftino...
npr, figura koju sam platio 3 funte kostala me 11, jer je tolko bila postarina iz engleske.....dobro, to su male cifre, al ak ides uzet nesto vece...
mpuky1

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je to je istina ali kada uzimaš iz vana traži trgovce koji nude kombiniranu poštarinu i uzmi više stvari tako će te poštarina po predmetu izaći manje.

Tako si ja kupujem preko Ebay-a ili putem web shopova. Nikada si ne uzimam pojedinačnu stvar jer bi me poštarina previše izašla.

Također ne bi bilo loše kada uzimaš nešto iz vana podijeliti trošak poštarine sa nekim ukoliko netko treba neku sitnicu kao i ti.

Vidite usporedbe radi koliko dođe ovaj kompresor kod nas

http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=browse&action=list&group=38&cat=158

http://www.airbrush.hr/hr/9-airbrush-kompresori

Šta sam ja rekao u vezi marže. Dođe ti ta se pitaš WHAT ???? Cekic u glavu

Pa da ga naručiš iz vana drito kod nas ne znam da li bi te ovoliko izašao.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma