Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 12:16 pm Naslov poruke: Academy Mig-21 F-13 1/72 |
|
|
Evo gledam u alphi imaju ovu maketu, cijena mi je savrsena, pa me zanima ako netko moze malo vise napisati o ovoj maketi, znaci cisto osnovne informacije, kako se sastavlja, paneli, tocnost i slicno.... nesto mi vrag neda mira pa bi je uzeo, ali jednostavno nigdje o njoj nemogu nista naci..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 12:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Maketa je jednostavna, urezani paneli, ne previše dijelova, vjerujem da je idealna za prvu maketu, pristup "uz malo truda do rezultata", ali nije baš za zahtjevnije maketare. O točnosti ne mogu govoriti, jer tu verziju Migonje ne poznajem previše.
Ako stignem, pofotkat ću dijelove, i puknuti mali inbox slikovni prikaz, jer fotka govori tisuću rijeći. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
E bas ti hvala, vuce me vrag, vjerovatno cu ga naruciti, cim zaokuzim financije! Dobro ce doci za malo eksperimantiranja, pogotovo za tu cijenu....odlicno! _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 3:03 pm Naslov poruke: |
|
|
uf nemoj to maketa je grob.veoma jeziva maketa.cak i nije u 1:72 razmer nego vec u 1:68 ili taka nesto.ja ne bi kupio to.kokpit skoro i da nema. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 3:07 pm Naslov poruke: |
|
|
OK, hvala dobro da si mi rekao, onda bolje dati 100 kn za revella iako ni on nije savrsen _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Uzmi radije revell... To je sasvim solidna 72-ka _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Istina je ovo što je napisano za mjerila, no nije istina da je Academy loš. Uvjerljiv je i konturno dobar imajući u vidu mjerilo u kojem je napravljen (1/68 iako na kutiji piše 1/72).
Za razliku od Revella ima manje detalja, no to i nije nužno loše jer je Revell nagrdio model s negativnim zakovicama, koje se na srebrnoj površini vide puno više nego što bi trebalo. Usporedi cijene i svoje želje, te odluči što smatraš najboljim za sebe. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa ako nije kompliciran to nemora biti nedostatak... treuntno najbitnije je da se fino slaze, da nema neke patnje s njime, a dali ima 4 panele manje ili vise, to mi nije bitno za tu cijenu..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Obzirom da sam svojevremeno imao obje makete, mišljenja sam da je Revell neusporedivo bolji od Academya. Definitivno najbolji 1/72 MiG-21 F-13. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Ruj 08, 2006 4:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo fotki, na brzaka, ali se sve vidi. Kao što sam napomenuo, nije to maketa za zahtjevije maketare, dijelova nema puno, ali lako se sklapa, subject je popularan i cijenom je prihvatljiva, pa nije loša kao maketa za početnika, koji traži nesto jednostavno, dopadljivo i za male novce.
Revell 1/72 MiG-21 F-13 je svakako superioran, te dvije makete dijeli 20 godina tehnološkog razvoja, pa bi bilo čudno da je Revell propustio šansu da konačno napravi F-13 u skladu sa mogućnostima koje tehnologija danas pruža. Naravno da su neki odmah tražili greše Revellu (nekima je traženje mana na novim maketama preraslo u pravu opsesiju) pa su zamjerili Revellu puno prevelikih (prenaglašenih) upuštenih zakovica, i poneku netočnu sitnicu (stajni trap ili ???), ali realno je to zaista vrlo lijepa maketa, i večina maketara je njom i više nego zadovoljna .
Eto Revell je kažu oko 100,00 kn, a Academy (na fotki) 45,00 kn, sve se vidi, sve se zna, sve dalje ovisi o prioritetima, svatko će sam sigurno dobro odabrati prema vlastitom nahođenju.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Ruj 09, 2006 6:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Preporučio bih ti Zvezdinog MIg-21 BIS-a. Maketa je nova i kažu za njega da je trenutno najbolji Mig-21 u 1/72. Naravno, i dotični me čeka na lageru  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Sub Ruj 09, 2006 7:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, ok, hvala na preporuci, samo ovdje je bilo rijec o F-13 varijanti, ne o bisu, kojeg usput receno ni nemam kako nabaviti, tako da..... jedino pamtim pa cim se netko sjeti da tu maketu prodaje kod nas.....prvi sam.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|