Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB Asevi WW1: Fokker d 7 f H.Goring,Revell 1:72 by 2851cz
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2013 9:12 pm    Naslov poruke: GB Asevi WW1: Fokker d 7 f H.Goring,Revell 1:72 by 2851cz Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ,da se pridružim sa Fokkerom Hermanna Goringa .

2851cz: poruka promijenjena dana: Ned Stu 17, 2013 8:54 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2013 9:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

GB se stvarno zahuktao - svojevremeno sam složio ovu maketu, kad se sastavi i oboja izgleda baš dobro. Više se ne sjećam ima li taj Goringov avion losenge fabrik?

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
2851cz

PorukaUpisano: Sri Stu 13, 2013 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Više puta sam si obećao da neću raditi ovako male avione ali nemogu odoljeti . Naravno sva pomoć je dobrodošla .
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 14, 2013 10:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goringov zadnji D.VII (F) je potpuno bijeli. Fokker i Goring su bili prijatelji, pa je za njega posebno proizveden avion koji u startu nije imao platno sa Lozengama. Zato bi bilo dobro i u kokpitu obojati bočne površine u boju platna, a ne stavljati Lozenge. Avion ima i uredno aplicirane sve tvorničke oznake i stencile, a prilagođen je i za penjanje sa lijeve strane. Ima izrez i ručku na prednjem lijevom dijelu kokpita, jer je Goring zbog posljedica ranjavanja imao teškoće sa ulaskom u kokpit...Problem Revellove makete je motor i mitraljezi. Cilindri BMW-a su više virili, pa su i mitraljezi nešto više postavljani. I inače, ove bi mitraljeze trebalo zamjeniti, jer su vrlo grube izrade. Dekali su pogrešnog fonta na serijskom broju, a i propeler je bio Heine, a ne Axsial koji se dobije u maketi. Ima više dobrih fotki ovog aviona, koje su već više puta postane na ovom forumu, pa treba malo prokopati po starim temama.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Ned Stu 17, 2013 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako maketa nema ništa od unutrašnjosti istu valja izraditi . Pitanje koja je boja platna i koje su boje šipke konstrukcije ?
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 12:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2851cz Napisao/la:
Kako maketa nema ništa od unutrašnjosti istu valja izraditi . Pitanje koja je boja platna i koje su boje šipke konstrukcije ?

2851cz

PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 8:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da , hvala za fotku ali Geringov avion je bio bez ove sheme samo boja platna i iako je i moje razmišljanje da su cijevi sive nebih se čudio da je neka druga boja u igri .
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 9:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2851cz Napisao/la:
Da , hvala za fotku ali Geringov avion je bio bez ove sheme samo boja platna i iako je i moje razmišljanje da su cijevi sive nebih se čudio da je neka druga boja u igri .

Ovo nije 'shema' nego boja tj. tvornički uzorak platna od kojeg su rađeni gotovo svi njemački dvokrilci. Wink

Ako je Goringov bio rađen od nekog drugog platna, onda se vjerojatno radi o običnom bijelom platnu kakav je bio i cijeli zrakoplov. Možda je bio i rađen od ovog platna pa kasnije i iznutra obojan u bijelo, svjetlo sivo ili neku drugu boju jer se her Goringu 'lozenge' nisu sviđale. Točne podatke ćeš jako teško dobit, toga se vjerojatno ne bi sjećali ni Goring ni Fokker da su živi. Very Happy

To ti se na tom 'komarcu' ionako neće vidjeti toliko pa možeš malo i improvizirat. Wink
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 10:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za unutrašnjost platnenih dijelova ti preporučam, za ovaj konkretni avion, prirodnu boju platna, dakle neki radome tan ili sl. Humbrol 121. metalni dijelovi su slični RLM02, samo cca 20% svjetliji. Dakle, u neku boju koja odgovara svo-zelenoj RLM 02 dodaš bijele. Pod i komandna ploča su u boji svijetlog drveta, a upravljačka palica je crna sa hvatištima od drva. pedale su sivo-zelene. Municijske kutije su aluminij. Sjedište je u boji kože-kestenjasto-smeđe.

Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 12:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Boris nisam znao ovo za platno. Hvala Grunf . Sada mi je to puno jasnije .
Natrag na vrh
tole

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako odlučiš staviti figura pilota ne moraš se zezati sa skrečanjem unutrašnjosti jer se onda baš ništa unutra ne vidi. Tako sam ja napravio Smile

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
2851cz

PorukaUpisano: Pon Stu 18, 2013 2:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To mi je prvo palo na pamet ali nisam ti ja za figure više za kompliciranje .
Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radio sam na hladnjaku . Prva ideja je bila izraditi ga od lima (nisam još odustao od nje ) ali nakon 5,6 pokušaja nisam bio zadovoljan pa sam na original stavio flaster .Originalni hladnjak sam malo udubio . Sve zajedno pofarbao čisto da dobijem neki opći dojam, a i da vidim kako će se bijela boja ponašati na različitim bojama površine .Komandna ploča je pofarbana da mogu pitati koliko još svjetlija ili tamnija treba biti ?

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Stu 21, 2013 10:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Instrument-ploču trebaš doraditi sa efektom drva. Ova boja odgovara kao podloga. Preporučam akrilni sjajni lak, pa umjetnička ulja, pa akrilni mat lak-isto vrijedi i za pod kokpita.

Natrag na vrh
2851cz

PorukaUpisano: Ned Stu 24, 2013 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Radim sitne dijelove unutrašnjosti .

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma