Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Maketa Bounty-ja
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
žbrmbo

Član od: 29 Lip 2009
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 11:58 am    Naslov poruke: Maketa Bounty-ja Citiraj ovaj komentar

Još jednom ljepi pozdrav iz Varaždina !

Prema obećanju evo stavit ću neke slike svojih radova.
Sada radim na modelu Bounty - radim ga po nekoliko nacrta tj kombiniram koji mi je u određenom trenutku najidealniji.
Imam nacrt od Vincenza Lusci iz 1968 ( Firence / Italy ) i nekakve Talijansko-Ruske ( neznam autora ni izdanje ) mada ni jedan od njih nije identičan te se pojavljuju velike razlike između njih ,stoga sam nabavio Anatomy of the ship "Armed transporter Bounty" nažalost nije knjiga nego je u PDF-u (ali bolje i to nego ništa) te se držim najviše nje jer petpostavljam da je ona najtočnija iako kad usporedim slike Bountyja koje se moge naći na netu da i tu postoje neke razlike .
Napravio sam trup broda veličine 70 cm te ga obukao sa furnirom tikovine ,a donji dio potpuno sa bakrenim pločicama. Onome koji nije probao oblačiti brod u bakar nebi to ni preporučio jer je jako teško i komplicirano - pogotovo jer ja u Vž nisam mogao pronači bakar određene debljine tj. na kraju sam kod lokalnog limara kupio lim 0.5mm te ga jedva nažicao da mi ga nareže na štancu na trakice po 6mm (jer doma nema šanse narezati ga tako jer se jako svija i deformira). No što je trud veći i nagrada je veća.
Sljedeći korak mi je dovršiti trup tj. staviti ukrasne lajsnice i dr.
Evo stavio sam i par slika tek toliko da dobijete dojam što i na čemu radim

a ovo je kasnije tj. dogotovljena oplata

Naravno znate i sami da je ovo takoreći tek početak te glavni posao tek sljedi ali vjerujte mi da meni osobno uvijek je najteže napraviti tj obući trup (jer ga ja oblačim sa "letvicama "od furnira vel 6x 80mm) , a ostalo već ide brže .
Ljep pozdrav javit ću se još i otvoren sam za sva Vaša pitanja.

P.S. novi sam na OMF-u pa Vas molim da mi oprostite na možebitnim greškama
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
brodomaketar

Član od: 25 Jul 2008
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 12:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

svaka cast predivan i profi rad . znam koliko je tesko raditi bakrom , stvarno hrabro i samo napred , za plan ako imas plan vincenza luscciia , njegovi planovi su medju najidealnijim i najtacniji a ni pulski plan za bounty nije los samo je mali razmer ali moze da posluzi.
pozdrav brodomaketar ....
T34
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 12:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo samo ću prebaciti u "projekte u radu", gdje je topicu mjesto. Smile
Natrag na vrh
Ivica

Član od: 14 Sij 2009
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 1:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E ovaj projekt pratim s pažnjom jer je Bounty u dolasku u moj škver.

Samo naprid
Natrag na vrh
žbrmbo

PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Budeš li trebao kakvu pomoć javi se. Naime ovo nije moj prvi Bounty- prije par ( 8 ) godina sam napravio isto jedan ali sam igrom slučaja ostao bez njega pa sam ovaj put odlučio da ovoga napravim za svoj gušt Very Happy
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 8:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

krasno...mislim da se nas dva znamo, ha Very Happy ?
Natrag na vrh
žbrmbo

PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da , a sad vidiš i na čemu radim.
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 10:20 pm    Naslov poruke: Re: Maketa Bounty-ja Citiraj ovaj komentar

žbrmbo Napisao/la:

Imam nacrt od Vincenza Lusci iz 1968 ( Firence / Italy ) i nekakve Talijansko-Ruske ( neznam autora ni izdanje ) mada ni jedan od njih nije identičan te se pojavljuju velike razlike između njih ,stoga sam nabavio Anatomy of the ship "Armed transporter Bounty" nažalost nije knjiga nego je u PDF-u (ali bolje i to nego ništa) te se držim najviše nje jer petpostavljam da je ona najtočnija iako kad usporedim slike Bountyja koje se moge naći na netu da i tu postoje neke razlike .

Nemoj se previše zamarati razlikama između nacrta, jer nitko ne zna kako je Bounty točno izgledao u trenutku svoh posljednjeg tj. najčuvenijeg putovanja.
Svi nacrti za makete i kopije brodova za potrebe snimanja filmova su rađeni po nacrtima broda prije nego je preuređen za putovanje na Pacifik i iz opisa iz brodskog i privatnih dnevnika kapetana i članova posade. Ne postoje nacrti broda nakon što je preuređen, a pošto su pobunjenici spalili brod na otoku Pitcairn, izgled detalja broda nakon preuređenja se može samo otprilike znat.

Boris G.: poruka promijenjena dana: Ned Jul 12, 2009 10:23 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vidimo se jedan dan Very Happy
svaka cast na trudu s plocicama

Cool
ps
plavi bokovi ?? ne crni ?
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 10:24 pm    Naslov poruke: Re: Maketa Bounty-ja Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
[ , izgled detalja broda nakon preuređenja se može samo otprilike znat.

al se moze znat kak mu je sidro izgledalo........ Very Happy
Natrag na vrh
žbrmbo

PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa , što se tiče boja držim se nekakvih referenci , jer nisam tip koji baš voli izmišljati po svojem a i inače sve što radim volim napraviti najbolje što mogu. Prvi put sam boje Bountyja videl na filmu a kasnije sam ih malo proučil na netu -ovo je samo jedna od tih slika

Čak sam upravo s tom slikom došel u mješaonicu boja da mi po njoj napravi nijansu.
Što se tiče točnih nacrta vjerujem ti da se netreba puno zabrinjavati iako sam siguran da je i sam brod bio više put prepravljan a vjerojatno tako i bojan- a bojalo se onom bojom koje je bilo.
Sidra i njegov oblik bi moral pogledati u anatomyof ship
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 12, 2009 11:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

za sidra odi na gugl earth, najdi Pitcairn, i tam imas sliku sidra koje je izlozeno...... Very Happy
Natrag na vrh
žbrmbo

PorukaUpisano: Pet Jul 17, 2009 9:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo smo da pokažem dokle sam došao sa svojim radom... Oplata je gotova stavil sam lajsne i manje više spreman sam za izradu "kućica", pomoćnih čamaca , kotača kormila , topova ...i svih onih djelova koji su još potrebni...

Momentalno sam na izradi kormila

Nego dali možda netko od vas ima neku tehniku izrade ili ljevanja sidra tj, topova pošto sa svojom i nisam prezadovoljan svojom
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sub Jul 18, 2009 8:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda dobro Very Happy
Jedino mi nije jasna paluba,pretpostavljam da na nju ide još red uzdužnih trka furnira ?
ptokic6
Gost
PorukaUpisano: Ned Jul 19, 2009 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

neznam brate di nalazite ove boje za trupove ovo nakraju će izgledati kao plastična maketa ili od gline,mislim da boja drveta je naj bolji odabir sa laganim toniranjem i lakiranjem osim ako nepokušavate sakriti greške u radu mislim da to nije to. Rolling Eyes
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 1/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma