Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-14 - Realna vidljivost stencila

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pon Tra 06, 2020 12:29 pm    Naslov poruke: F-14 - Realna vidljivost stencila Citiraj ovaj komentar

Zanima me ako netko zna nešto više - koliko su se realno vidjeli "No step" i slični "manje bitni" stencili na Tomcatima u Low visibility shemi sa High visibility oznakama.
Govorim o ovakvoj vrsti sheme - ovu ću ja raditi:

AMK daje sve ove stencile i u sivoj i u crnoj boji tako da pokriva obje vrste shema:

E sad, mene zanima koliko je od svih ovih stencila realno vidljivo na pravom avionu koji ima koju godinu. Za svoju shemu sam po slikama siguran samo da idu "No step" stencili na horizontalnim stabilizatorima i to u crnoj boji. Na ostalim slikama ne vidim ove po krilima, a također i na malo kojem drugom Tomcatu na internetu se vide. Pa me zanima da li da ih sve osim horizontalaca izostavim i što je npr. sa područjem zračne kočnice itd. jer te dijelove na slikama dotičnog aviona ne vidim ?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pon Tra 06, 2020 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na pravom avionu su vidljivi svakako, da ima koliko god godina, jer se obnavljaju. Tamo su sa razlogom.... E sad, ti stencili su vecinom jako jako sitni.... i moje misljenje je da u 1/72, a i u 1/48 ne bi bili vidljivi gotovo nikako.... Ono sto znam iz iskustva sa nasih migova, je da su svi koje sam vidio debelo predimenzionirani da bi bili iole vidljivi na maketi.
Tipa ovi:

Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Tra 06, 2020 5:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gak super fotka!! Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vedran

Član od: 05 Jul 2010
Mjesto: Garica-Otok Krk
PorukaUpisano: Pon Tra 06, 2020 6:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da je rijec o USAF avionu ne bih pitao, tamo se stencili dobro vide na fotkama i često su dosta većih slova. Ovi NAVY na nosačima su bili jako prljavi, farbani na licu mjesta, cak i u uputama AMK piše da neki stencili nikad nisu bili vraćani nakon farbanja.
Ono sto mene zanima je da li su neki Tomcati u startu bili bez "no step" stencila, jer sam vidio slike gdje i nisu baš prljavi, a stencilima nema ni traga. Oni sa sivim slovima se slabo vide, ali u ovom mome slučaju bi valjda trebali biti pisani crnim slovima pa pretpostavljam da ih uopće nije imao.
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Tra 06, 2020 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A odgovor na tvoje pitanje je uvijek isti. Nađi fotke aviona kojeg radiš, ako ne, izbor je tvoj.
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 07, 2020 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

.... Zalijepi ih pa ih prebojaj do željene vidljivosti...
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Tra 07, 2020 8:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Davor Napisao/la:
.... Zalijepi ih pa ih prebojaj do željene vidljivosti...

pa, da. Staviš i onda malo prođeš u mistu sa bojom podloge, sive da ih malo ubiješ.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
markica

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Vaterland
PorukaUpisano: Sri Tra 08, 2020 8:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tvoj F-14D je BuNo 164600? Damm it imam detaljne fotke u kasnijoj VF31 shemi a ne ovoj prvoj verziji....on je u Tomcattersima bio od veljače 1998.godine. Ako je suditi po ostalim low vis shemama onda se vidi skoro pa ništa od stencila...

Šmrc nakon ovog Tomcata proizvedena su još samo 4 komada i kraj ere....eto Super Horneta te one rugobd F-35. To samo majka može voljeti.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma